Apple CrumbleMet alle goede voornemens in het nieuwe jaar was ik op zoek naar lekkere recepten die wat gezonder zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een apple crumble waar geen boter in zit, en die zelfs helemaal vegan is! Ik vond een lekker recept online zodat je toch kunt genieten van een stukje ‘taart’ die ook nog eens gezond is. Kijk je mee naar mijn apple crumble?

 

De ingrediënten voor apple crumble

– 2 appels, in stukjes gesneden
– 2 theelepels water
– 2 theelepels kaneel (of naar smaak)
– 1 eetlepel citroensap (optioneel)

– 1/2 cup havermeel (havermout in de blender, dan krijg je meel)
– 1 theelepel kokosolie
– 2 theelepels agavesiroop of honing
– 1/2 theelepel kaneel

 

Bereiding van apple crumble

Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.
Om de appels voor te garen, doe je ze in een schaaltje in de magnetron met het water, kaneel en eventueel citroensap. Verwarm ze steeds met 30 seconden, totdat ze zacht en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 minuten. Controleer tussentijds zodat je ze niet te zacht maakt.

 

Apple Crumble
 
Voor de crumble mix je eenvoudig alle ingrediënten in een kom. Als je kokosolie hard is, kun je deze het beste ook even in de magnetron zacht maken, anders krijg je niet de typische crumble.
Wil je de apple crumble vegan maken, gebruik dan agavesiroop in plaats van honing.

Doe de zachte appels in een kleine ovenschaal en strooi de crumble over de bovenkant. Je kunt de lagen zo dik maken als je wil, en het hangt natuurlijk ook af van de grootte van je ovenschaal.

Bak de apple crumble voor ongeveer 10 minuten tot de bovenkant een mooie bruine kleur krijgt.

 

Zo simpel is het! In een kwartiertje tijd kun jij dus genieten van een gezonde apple crumble die je zonder schuldgevoel naar binnen kunt werken! Eet smakelijk!

 

Het recept komt van iMunch.

 
 

  • Mariëlle M.

    Mmm deze ga ik onthouden!