vegan fudgeIk heb een heel lekker recept voor je waarbij je spontaan vergeet dat het helemaal vegan is. Want deze vegan fudge is zo lekker, dat je verwacht dat het vol met boter zou zitten. Maar niets is minder waar en deze heerlijke hapjes zijn ook nog eens eenvoudig te maken. In dit recept vertel ik je wat je nodig hebt en hoe je het precies maakt!
 
 
Dit is de eerste keer dat ik vegan fudge maak en ik weet zeker dat het beslist niet de laatste keer zal zijn! Dit recept is grotendeels overgenomen van Not So Stuffy, wiens vegan fudge ik laatst kon proeven tijdens de Groningse Blogbar (kleine meetup waarbij iedereen aan zijn blog werkt). Alleen ben ik een heel kieskeurige eter en daarom heb ik het recept iets aangepast op mijn eigen voorkeuren. Lees snel verder hoe je dit heerlijke chocolade fudge maakt!
 
 
vegan fudge 

Ingrediënten voor vegan fudge

– 100 gram pure chocolade (de meeste pure repen zijn vegan)
– 100 gram gecondenseerde kokosmelk
– 25 gram volkoren koekjes (AH country koekjes zijn vegan)
– 2 eetlepels kokosolie
– Walnoten naar smaak
– Snufje zout

Ik vind het lekker als de fudge zacht is met niet te veel ingrediënten. Houd je juist van wat extra smaken, volg dan het oorspronkelijke recept van Not So Stuffy waar onder andere kokos en cranberry’s worden toegevoegd.

 

Hoe maak je vegan fudge

Het maken van de vegan fudge is eigenlijk heel makkelijk. Smelt de chocolade en gecondenseerde kokosmelk in een pannetje op laag vuur. Werk snel en op een lage temperatuur zodat je chocolade niet verbrandt. Voeg de kokosolie toe zodat er een glad mengsel ontstaat.

Hak vervolgens de walnoten in kleine stukjes en voeg deze toe. De koekjes kun je het beste in kleine stukjes breken, of er even met de deegroller op slaan om het fijner te maken. Voeg ook de koekjes toe aan het chocolademengsel. Mocht je nog andere ingrediënten willen gebruiken zoals kokos, dan is dit het moment om dat toe te voegen.

Als de walnoten en koekjes bedolven zijn onder een laag chocolade, is de vegan fudge eigenlijk al klaar! Giet het in een kleine bakvorm (15 bij 15 cm) die je bekleed hebt met bakpapier. Laat de fudge enkele uren opstijven in de koelkast.

Ik vind fudge het lekkerst als het een kwartiertje buiten de koelkast heeft gestaan, maar je kunt het natuurlijk ook rechtstreeks uit de koelkast eten. Deze fudge is namelijk zo lekker dat het moeilijk is om er niet te veel van te snoepen! Ik heb de vegan fudge ongeveer drie dagen in de koelkast bewaard in een afgedekt schaaltje. Je kunt het dus wel eventjes bewaren, mocht je de zelfdiscipline hebben om er niet te veel van te eten.
 
 
vegan fudge 
Dat is alles wat je moet doen om vegan fudge te maken! Dit recept is echt heel erg makkelijk en smaakt bovendien heerlijk! Ik ben dan ook erg blij dat ik tijdens de Groningse Blogbar een stukje heb mogen proeven en de smaak te pakken kreeg.

 
 

Eet smakelijk!

 
 

  • Dit ziet er wel smakelijk uit!

  • Mariëlle M.

    Hooo dit klinkt heerlijk, deze ga ik onthouden!