chocolate chip cookie recipeWie houdt er nou niet van koekjes? Ik absoluut, maar soms wil ik ze net even iets gezonder maken. Daarom deel ik vandaag een recept van heerlijke knapperige koekjes die gemaakt zijn met kokosolie en volkorenmeel. Er zit nog steeds suiker en chocolade in, maar ze zijn in ieder geval minder slecht voor je dan het originele recept. Dus wil je binnenkort ook iets lekkers bakken, probeer dan deze volkoren chocolate chip cookies eens!

 
 

Ingrediënten voor volkoren chocolate chip cookies

– 155 gramkokosolie op kamertemperatuur
– 215 gram bruine suiker
– 100 gram gewone suiker
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 230 gram volkorenmeel
– 1 theelepel baking soda
– ½ theelepel zout
– 340 gram chocolate chips
 
chocolate chip cookie recipe

 
 

Bereiding van volkoren chocolate chip cookies

Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius. Zet alvast een bakplaat klaar met bakpapier, zodat je daar straks makkelijk je koekjes op kunt leggen.

Mix in een grote kom de kokosolie en suiker romig. Dit kan even duren omdat de kokosolie vaak eerst nog wat hard is. Na ongeveer 5 minuten is het romig en kun je één voor één de eieren toevoegen.

In een andere kom mix je alle droge ingrediënten door elkaar. Meng dus de bloem, baking soda, vanillesuiker en zout met elkaar. Je kunt nu de natte ingrediënten beetje bij beetje toevoegen aan de droge ingrediënten. Mix net zolang totdat het een grote deegbal wordt.
Aan het einde meng je de chocolate chips door het mengsel heen. Ik koos voor witte, melk en pure chocolade, maar je kunt doen wat jij het lekkerste vindt.

Dan is het tijd om balletjes te maken van het deeg. Ik maakte ongeveer 20 grote koekjes met dit recept. Voor een gelijkmatig resultaat heb ik de balletjes alvast plat gemaakt, zodat ze allemaal even dik zijn en even lang in de oven moeten. Let erop dat met dit recept de koekjes nog veel groter worden in de oven. Maak de koekjes dus vooral niet te groot want ze verdubbelen ongeveer in grootte.

Bak de volkoren chocolate chip cookies voor 8 tot 10 minuten in de oven. 9 Minuten was voor mij perfect, maar dit hangt ook af van je oven. Haal ze uit de oven als ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op de bakplaat of een taartrek.

 
 
Origineel recept: Completeley Delicious
 
 

Eet smakelijk!