Follow:
Beauty, DIY, Organic

5 manieren om arrowroot in cosmetica te gebruiken

arrowrootHeb je al eens van poeder van arrowroot gehoord? Dit witte goedje is een natuurlijk bindmiddel en je kunt het zowel in de keuken gebruiken als in verzorgingsproducten. Arrowroot, ook wel pijlwortel genoemd, kun je in grotere supermarkten vinden maar ook in gezondheidswinkel en bij De Tuinen/Holland and Barrett. Met een paar andere ingrediënten die jij waarschijnlijk toch al in huis hebt, kun je er deze leuke items mee maken!
 
 
arrowroot 
Droogshampoo
We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder droogshampoo. Het is ideaal om te gebruiken om het wassen van je haar nog even een dag uit te stellen. Maar als ik het gebruik, stik ik bijna altijd in de spuitbuswalm die er vanaf komt. Daarom is het zo handig om om arrowroot te gebruiken als droogshampoo. Dat breng je met een klein kwastje aan op je haar, bij de vettige haarwortels. Even met een kam of je vingers doorkammen en je bent klaar! Je kunt wat cacaopoeder toevoegen om het mengsel wat bruiner te maken als je brunette bent.

 

Natuurlijke blush
Met een beetje bietenpoeder maak je heel eenvoudig zelf een mooie blush. Ik kocht mijn bietenpoeder bij De Tuinen maar je zou het ook helemaal zelf kunnen maken met verse bieten. Je moet dit wel goed mengen met arrowrootpoeder want anders is het veel te fel. Je kunt verschillende kleurnuances maken door kaneel en cacao toe te voegen.

 
 

arrowroot

 

Natuurlijke bronzer
Net als blush, is het ook heel eenvoudig om zelf je bronzer te maken. Ook hiervoor mix je weer voornamelijk arrowroot met cacao. Je kunt er voor kiezen om de kleur iets aan te passen met andere kruiden zoals nootmuskaat. Als de kleur dus iets te oranje is, kun je dit op die manier aanpassen. Voor het maken van deze blush en bronzer komt binnenkort nog een artikel online.

 

Gezichtspoeder
Een tijdje geleden kon je al het artikel lezen over mijn DIY finishing powder, die je aanbrengt over je foundation. Je kunt er voor kiezen om dat helemaal wit te houden, of door er met wat kruiden een subtiele kleur aan te geven zodat het beter bij je huidskleur past. Ik gebruik mijn zelfgemaakte finishing powder (inmiddels zonder de kurkuma) iedere dag en ik ben er nog altijd heel erg over te spreken.

 
 

arrowroot

 

Oogschaduw
Ook oogschaduw kun je zelf maken met wat hulp van arrowrootpoeder en shaeboter. Ik vond dit recept voor DIY oogschaduw op Pinterest waarin precies staat hoe je zelf een aantal mooie kleuren kunt maken. Het ziet er totaal niet ingewikkeld uit, en zo weet je precies wat je vlak bij je ogen aanbrengt.

 
 

En zo makkelijk is het om je eigen verzorgingsproducten met arrowroot te maken!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Oh dat is gaaf !

    15 februari 2017 at 16:15
  • Geef een reactie