Follow:
DIY, Lifestyle

5 tips om je interieur op te fleuren

interieurDe afgelopen tijd met ik mijn huis opgefleurd met een paar kleine aanpassingen. Dat kunnen heel eenvoudige dingen zijn die je woonkamer, slaapkamer of keuken een heel ander uiterlijk geven. Een beetje washi-tape of verf kan al een groot verschil maken! En met het voorjaar in aankomst, wil jij misschien wel net als ik je interieur wat opfleuren. Ik deel een aantal tips met je voor kleine dingen die een grote impact hebben. Kijk je mee?
 
 
interieur 

Versier je bloempotten

Bloempotten geven veel sfeer aan je huis, maar ik vind het soms best lastig om de goeie exemplaren te vinden. Want iets in de kleuren of smaak van jouw inrichting vinden, dat kan nog best lastig of duur zijn. Daarom versierde ik deze simpele bloempot van Ikea met acrylverf en hetzelfde decoratieve randje als op de rolgordijnen zit. Nu past het qua uiterlijk helemaal bij mijn huis en hoef je geen heel dure bloempotten te kopen.

 

(Kunst)plantjes in overvloed

Wat ik de afgelopen tijd veel heb gedaan, is (kunst)planten in mijn huis zetten. Niet iedere ruimte is door zonlicht of vochtigheid geschikt voor echte planten, daarom zijn de neppe varianten een prima oplossing voor de donkere badkamer. Het geeft direct een verfrissende look, je kunt er dode hoekjes in huis mee opvullen en het geeft een heel andere sfeer aan je interieur. Vooral met een lekkere mix aan soorten, maten en bloempotten heb je alles in huis voor een frisse blik.

 
 
interieur 

Stoffen randje op je rolgordijn

Met een lijmpistool kun je heel eenvoudig een leuk decoratief randje op je rolgordijnen plakken. Hierdoor krijgt je veelal saaie gordijn opeens een heel ander uiterlijk. Ik heb dit gedaan met de twee rolgordijnen in mijn keuken. Deze komen van Ikea en waren een voordelige koop, maar wel erg saai. Dus lijmde ik deze balletjes aan de onderkant vast. Dit type decoratie heb ik op meer plekken in mijn interieur, dus het is leuk dat het in meerdere ruimtes terug komt. Voor €5 heb je op de markt vaak al 1,5 tot 2 meter decoratieband om je huis mee te versieren.

 
 
Fotobehang en muurstickers van Pixers 

Eenvoudig opfleuren met muurstickers

Heb je wel eens aan muurstickers gedacht? Dit kun je gebruiken voor je keuken, badkamer, slaap- en woonkamer. Kortom, voor iedere ruimte is wel een geschikte muursticker verkrijgbaar. Boven de bank is zo’n groot hert bijvoorbeeld heel gaaf! Het is weer eens wat anders dat het standaard schilderij boven de bank. De muurstickers van Pixers zijn heel leuk en je kunt de maat aanpassen zodat de muursticker precies past in jouw interieur.

 
 
interieur 

Washi-tape er op los!

Wie houdt er niet van washi-tape? Wat jaren geleden begon als hype, is volgens mij nog steeds populair. En dat is ook niet zo gek, want je kunt tape echt overal voor gebruiken! Zo koos ik er voor om mijn wasmachine een beetje op te leuken met washi/pvc-tape. Veel woningen hebben één vaste plek voor de wasmachine, daar kun je zelf niet mee schuiven. Dus moet ik de mijne wel in de douche laten staan. Met vrolijke stippen, strepen of figuurtjes kun je het er wat leuker uit laten zien. Ik heb hiermee ook wat keukentegels versierd. Gewoon even knippen met je favoriete show op Netflix op de tv, en plakken maar!

 
 

Dit artikel bevat gesponsorde content


 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie