Follow:
Bikini Body Guide, Persoonlijk

5 x recepten die ik leerde kennen door Bikini Body Guide

bbg recipe
In de tijd dat ik fanatiek de Bikini Body Guide (BBG) van Kayla Itsines volgde, heb ik een aantal heerlijke recepten leren kennen. Niet alles is super super gezond, maar het zijn vooral alternatieven op de ongezonde meuk die ik juist zo lekker vind. Nu 2016 is begonnen, ben ik ook weer gestart met sporten en gezonder eten. Tijd dus om mijn favoriete ontdekkingen met jullie te delen! 

 

Zelfgemaakte popcorn
Popcorn maken is erg makkelijk en daarvoor heb je geen magnetron nodig. In het verleden kocht ik nog wel eens van die magnetron-verpakkingen, omdat de popcorn dan zo lekker warm is. Dat is nu niet meer nodig, en daardoor bepaal je ook zelf wat je als extra toevoeging (zout/suiker) op doet.
Bij de supermarkt kun je zakjes met maiskorrels kopen. Je hebt alleen een beetje zonnebloem- of kokosolie nodig en een hoge pan met een deksel. De olie verhitten, maiskorrels toevoegen, deksel op de pan doen en het lekker laten poffen! Popcorn is zo een lekkere snack en het is veel gezonder nu er niet allerlei extra ingrediënten in zitten!

 

Muffins met appelmoes
Wist je dat je appelmoes kunt gebruiken om muffins mee te maken? Ik vond dit heerlijke recept op Pinterest en het is echt heel erg lekker! Appelmoes maakt het niet alleen zoet, maar het geeft het ook een fijne structuur. Je hebt nog wel een beetje suiker en boter nodig, maar lang niet zoveel als de ‘gewone’ recepten. En voor wie net als ik niet houdt van bakken met banaan, is dit een lekker alternatief. Je kunt ook proteïne-poeder toevoegen zodat je ze na je workout kunt eten. Ze zijn namelijk in te vriezen waardoor je ze niet in een korte tijd op hoeft te eten.

 
 

bbg recipe

Bron foto: theleangreenbean.com


 

Geroosterde kikkererwten
Net als de popcorn is dit een lekkere snack voor ‘s avonds. Als je kikkererwten roostert in de oven, worden ze heerlijk krokant en denk je bijna dat je chips aan het eten bent. Je kunt de smaak helemaal aanpassen aan jouw wensen. Denk bijvoorbeeld een barbecue-mix met kruiden, honing en mosterd, of zeezout en rozemarijn. In dit recept lees je precies hoe je het moet doen.

 

Zelfgemaakte pastasaus met basilicum
Eigenlijk kwam ik er door de Bikini Body Guide (BBG) vooral achter hoe makkelijk het is om zelf sauzen te maken. Nu maak ik veel meer dingen zelf, waaronder mijn favoriete pastasaus ‘Sugo’. Voorheen kocht ik gewoon een pakje bij de supermarkt, maar niet langer. Het is namelijk zó eenvoudig!
Ik koop een pakje passata (pure tomatensaus) en daar doe ik verse basilicum, knoflook, wat andere kruiden en gehakt doorheen. Even laten opwarmen in de pan, pasta koken en je bent klaar! Ik zou deze pastacombinatie iedere week wel kunnen eten, zo lekker is het!

 
 

bbg recipe


 
Tortilla pizza

Omdat ik vaak wat pastasaus over heb (ik ben maar alleen), gebruik ik soms de rest op een tortilla pizza. Dit recept is handig voor als je lekkere trek hebt, je ingrediënten op wil maken en iets warms wil maken als lunch of snack.
Ik gebruik één of twee meergranen wraps, de saus en dan beleg ik de ‘pizza’ met toppings zoals 30+ kaas, champignons etc. Een beetje peper en zout en dan in de oven voor 15 minuten op 200 graden. Je krijgt zo een heerlijke hartige tortilla pizza die veel minder calorieën bevat dan een echte pizza.

 
 

Wat is jouw favoriete gezonde recept?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Wendy (itswendy.nl)

  Popcorn, dat moet ik eens gaan doen. Nu ik een beetje probeer af te vallen zou dat een fijne tegenhanger zijn van de chips die mijn vriend naar binnen werkt.

  17 januari 2016 at 00:45
 • Reply www.rachelkromdijk.blogspot.nl

  Ik heb nu trek dus alles kan er nu wel in gaan haha liefs

  18 januari 2016 at 14:41
 • Geef een reactie