Follow:
Reizen, Travel

7 herkenbare dingen voor de hostel-reiziger

HostelHet is weer de tijd dat mensen hun vakantie gaan boeken en ook ikzelf ben al weer volop bezig om mijn vakantie voor deze zomer te plannen. En misschien overweeg jij wel om in een hostel te verblijven, of heb je dat net als ik al heel vaak gedaan. Het is een bijzondere ervaring en ik heb zeven dingen op een rijtje gezet die je zeker herkent als je regelmatig in een hostel verblijft.

 

Jezelf per ongeluk buitensluiten
Het is je vast wel eens overkomen dat je je kamer uit ging (bijvoorbeeld om even te bellen) en dat je dan tot de ontdekking komt dat je vergeten bent je sleutel of keycards mee te nemen. Met een beetje geluk is er nog iemand in je slaapzaal en kun je weer naar binnen.

‘s Ochtends wakker worden met allemaal nieuwe gezichten
Het is niet ongebruikelijk dat er ‘s avonds laat of zelfs midden in de nacht nog nieuwe mensen arriveren in het hostel. Het is mij al vele malen overkomen dat een bepaald bed ‘s avonds nog leeg was, en er ‘s ochtends iemand in ligt.

 
 

hostel

Mijn slaapzaal in South Beach Miami. Het eerste hostel waar ik sliep


 

Nieuwe vrienden maken doe je snel
Bijna alle keren dat ik in een hostel sliep, was ik alleen op reis. Een hostel is daarom extra leuk, omdat je snel nieuwe mensen ontmoet. In Miami heb ik hele avonden zitten jammen met een stel hippies waar we met een gitaar, emmer (waar ik op trommelde) en nog wat instrumenten nummers van Bob Marley zongen. De hele sfeer, gemoedelijkheid en openheid van mensen is prachtig.

‘s Nachts opeens alle lichten aan
In sommige gevallen zijn het de ‘nieuwkomers’ die ‘s nachts de kamerdeur openen en het grote licht aandoen. Waardoor iedereen opeens klaarwakker is! Dat is echt niet ideaal. Soms zijn het ook mensen van je slaapzaal die net terugkomen van een avond stappen. Daarom heb ik altijd een zaklamp bij me zodat ik ook mijn weg kan vinden zonder het grote felle licht aan te doen en iedereen letterlijk van zijn bed te lichten.

 
 

hostel

Nog een slaapzaal, deze keer in hartje Stockholm


 

Krakende bedden
Als ik één ding geleerd heb over slapen in hostels, is het wel dat de bedden ALTIJD kraken. Het zijn vaak metalen bedden die bij iedere beweging kraken. Je kunt je er het beste niets van aantrekken en proberen er doorheen te slapen.

Er is altijd iets te doen, avontuur
Er zijn altijd mensen die iets leuks gepland hebben en waar je bij aan kunt schuiven. Ik ben eens met een groepje naar een basketbalwedstrijd in Miami gegaan, een wildvreemde heeft me een gitaar kado gegeven en ik ben midden in de nacht met anderen gaan zwemmen in de zee, gewoon omdat het kon. Het leven in een hostel biedt altijd leuke avonturen en je verveelt je geen moment.

 
 

hostel

De bedden in een hostel in New York City


 

Vreemde gasten op je slaapzaal
Als je een slaapzaal hebt geboekt, is het altijd maar afwachten wie er nog meer op de kamer slapen. Ik kies altijd voor een slaapzaal met alleen vrouwen, omdat de eerste keer op een gemengde zaal behoorlijk ongemakkelijk was. De jongen die boven bij sliep maakte je midden in de nacht wakker en wilde je masseren. Heel erg naar, zulke dingen! Gelukkig hebben de meeste hostels ook aparte vrouwenzalen.

 
 

Heb jij wel eens in een hostel geslapen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie