Follow:
Persoonlijk

Acht dingen waar ik happy van word

Happy
Soms is het goed om na te denken over de dingen die je blij maken. Niet alleen om positief te (blijven) denken, maar ook om deze dingen vaker te doen en dus blijer te zijn! Ik maakte een lijstje met acht dingen die mij blij maken. Groot of klein, zo’n lijstje kun je altijd maken en misschien kom je direct wel op twintig antwoorden! Ik houd het bij deze acht.
 
– De herfst is op komst. Dat houdt in dat ik weer lekker veel thee ga drinken, mijn warme dekentje standaard op de bank ligt en het weer gezellig wordt in huis. Als we de regen en wind even wegdenken, is de herfst mijn favoriete seizoen!

– Lezen staat ook bovenin mijn lijstje. Ik heb altijd veel gelezen en ik vind het gewoon prachtig. Hoe een boek je mee neemt naar een totaal andere wereld, waar je voor je gevoel middenin leeft. En de laatste tijd lees ik ook meer non-fictie. Dit neemt je natuurlijk niet mee in een grijpend verhaal, maar ik heb net zoveel plezier met het lezen van dit type boek.

– Ik word ook blij van het kopen en lezen van een tijdschrift. Als schrijvende journalist was het mijn droom om bij de grote damesbladen van Nederland te werken (door mijn ziekte kan dat helaas niet) en ik mis de journalistiek ontzettend! Door het lezen van leuke tijdschriften beleef ik in ieder geval nog plezier aan het medium, maar dan vanuit de lezerskant. Mijn favoriete titels zijn op dit moment Happinez, Glamour en Yoga Magazine.

– Als je chronische ziek bent (MS), dan heb je niet altijd energie om die dag veel te doen. Netflix is daarom een uitkomst voor mij, omdat ik overdag dan mijn rustmomentjes kan pakken, zodat ik de dag wat beter volhoud. En ‘s avonds kijk ik op tijd een film en zit ik niet vast aan de (vaak wat latere planning) van de tv-zenders. Netflix is natuurlijk sowieso een uitkomst, maar ik gebruik het naast entertainment dus ook echt als ontspanning/rust. Heerlijk!

– Het hebben van een huisdier maakt mij erg blij. Na een lastig jaar met mijn vorige kat Luna (een buitenkat die bij mij alleen een balkonnetje had) moest ik helemaal opnieuw beginnen met Milan. Hij is nog steeds heel stout en speels, maar hij is ook nog maar een half jaar oud. Ik moet hem dus flink opvoeden, wat soms toch nog wel lastig blijkt te zijn. Maar het is zo leuk om met hem te knuffelen, voor hem te zorgen en hem te zien spelen. Als kattenliefhebber mag Milan natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken.

– Als je zelf een blog hebt, dan ben je misschien wel bekend met de term ‘lurker’. Dat is iemand die wél je blog leest, maar geen berichtjes achterlaat. En ik vind het echt heerlijk om te lurken op mijn favoriete blogs! Het is vooral efficiënter voor me, en niet omdat ik geen berichtjes achter wíl laten. Zo kan ik gewoon meer fantastische blogs lezen!

– Schrijven is iets waar ik al lange tijd mee bezig ben. Ik heb inmiddels twee manuscripten (twee romans) geschreven en één daarvan moet ik nog een klein beetje editten. Het schrijven brengt me erg veel plezier, maar toch doe ik het te weinig. Ik heb er zelfs speciale software voor gekocht maar eigenlijk heb ik het al meer dan een jaar niet aangeraakt. Misschien is het wel een leuk doel om dat weer op te pakken.

– Bakken maakt mij ook erg happy. Ik weet niet precies hoe dat zit, maar gewoon het gevoel van zelf iets maken vind ik erg leuk. Ik bak regelmatig lekkere dingen en daar kan ik wel de hele middag zoet mee zijn. De meeste tijd steek ik dan ook in het vinden van fijne recepten. Vooral kleinere porties en ‘clean’ recepten zijn vaak goed verstopt op het internet, maar als ik ze vind ga ik ze zeker proberen!

 
 

Waar word jij blij van?

 

Photo: Designed by Freepik


 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Mooi lijstje!

    8 september 2015 at 22:42
  • Geef een reactie