Follow:
Hippie

De kracht van affirmaties en hoe jij ze kunt toepassen

kracht van affirmaties

De Law of Attraction of The Secret, waarschijnlijk heb je er wel eens over gehoord. Mensen die heel concreet doelen stellen, daar iedere dag aan denken en het visualiseren, en ook daadwerkelijk hun dromen werkelijkheid zien worden. Met affirmaties kan ieder mens zijn idealen dichterbij brengen en het kost je slechts enkele seconden per dag. Want affirmaties zijn heel krachtig en menig spiritueel persoon heeft er een lijstje van. Zie het als het spirituele zusje van een post-it op je spiegel die je aan je doel herinnert. Wil je ook weten wat een affirmatie daadwerkelijk is en hoe je dit gebruikt in je dagelijkse leven? In dit artikel kom je meer te weten over de kracht van affirmaties en hoe je ze zelf kunt toepassen.


 

Wat is een affirmatie

Een affirmatie kan gezien worden als een positieve spreuk of gedachte die je steeds weer herhaalt. Het heeft als doel om je onderbewustzijn middels positieve benadering aan het werk te zetten voor een bepaalde uitkomst. Wie gebruik maakt van affirmaties, traint het brein als het ware om problemen of doelen aan te pakken. Een affirmatie is geen easy way out van een bepaalde issue, het werk moet je nog steeds zelf doen. Maar door de aandacht hiervoor te verschuiven van negatief naar positief, vergroot je de kans dat de uitkomst uiteindelijk ook positief is.

  

kracht van affirmaties 

Affirmaties zijn niet verbonden aan een bepaalde religie of stroming. Wel is het zo dat het in spirituele kringen een veelgebruikte gewoonte is. Net als The Secret en The Lwa of Attraction is het een techniek voor een positieve denkwijze en self-empowerment. Je kunt meerdere affirmaties tegelijk gebruiken, laat het vooral niet bij slechts één.
 

Hoe kunnen affirmaties jou helpen?

Je helpt jezelf door de kracht van affirmaties te gebruiken. Men raadt aan om ten minste twee keer per dag, voor het slapen en na het wakker worden, de affirmaties op te zeggen. Vooral voor het slapen gaan is dit een goed moment. Heb je wel eens van die nachten dat je hoofd maar blijven razen over de meest willekeurige problemen in je leven? Dat komt omdat je onderbewuste dan opeens van zich laat horen. Wanneer je deze bewust ‘vult’ met positieve gedachten, heeft je brein de hele nacht de tijd om dat te verwerken. En je hebt een fijnere nachtrust, omdat je je niet bezig houdt met de 101 dingen die nog op je to-do-list staan en waar je al weken tegenop ziet.

 
 
kracht van affirmaties 

Affirmaties voor jou

Het vinden van een passende affirmatie hoeft niet moeilijk te zijn. Een veelgebruikte affirmatie heeft betrekking op het woord ‘overvloed’, in het Engels abundance. Dit houdt in dat je je richt op het creëren van overvloed in een bepaald aspect van je leven. Financiële overvloed kan daar een voorbeeld van zijn, maar ook overvloed van liefde binnen je gezin/relatie, of een overvloed aan ervaringen die je leven rijker maken. Abundance is eenvoudig toe te passen op heel veel thema’s in het leven en dat is waarom heel veel affirmaties gebruik maken van dit woord.

 

Mijn persoonlijke ervaring met de kracht van affirmaties

Als jonge vrouw met een chronische ziekte, heb ik niet het inkomen dat ik tijdens mijn studie tot journalist voor ogen had. Hier heb ik heel lang negatief over gedacht, tot ik dit voorjaar daar eigenlijk ook wel klaar mee was. Negativiteit leidt in de regel al snel tot een neerwaarts spiraal. Dus besloot ik om overvloed aan geld als affirmatie te stellen. Daarmee had ik niet voor ogen om opeens rijk te worden, maar meer om iedere maand net iets beter rond te kunnen komen. Aangezien dit mijn eerste keer was dat ik mijzelf trainde in het gebruik van affirmaties, duurde het best lang tot ik resultaat zag. Ik dacht er dan ook niet iedere dag aan om mijn affirmaties hardop te zeggen.

 
 
kracht van affirmaties 

En voor dat resultaat moest ik uiteraard zelf wel wat stappen zetten. In mijn geval een toeslag aanvragen via het UWV. Vorige week kreeg ik het fijne nieuws: Ik kreeg een forse som geld als nabetaling, plus vanaf nu iedere maand een beetje extra bij mijn inkomen op. En mijn nieuwe affirmatie? Die richt zich op mijn gezondheid! Niet omdat ik denk dat ik mijzelf kan genezen, maar om zo weinig mogelijk klachten te ervaren. Baat het niet, dan schaadt het niet.
 
Affirmaties lossen je problemen dus niet voor je op, maar helpen je om op een positieve manier te werken aan een goede uitkomst. In mijn geval was dat het uitzoeken en aanvragen van zo’n toeslag. Voor iemand anders kan dat zijn: daadwerkelijk de deur uit gaan als je op zoek bent naar de liefde van je leven. Wanneer je de affirmaties hardop herhaalt, krijg je daar energie van en wil je er ook daadwerkelijk aan werken. Zodra je merkt dat je affirmatie effect heeft gehad en je je doel bereikt hebt, bedank je het universum en ga je verder met de volgende affirmatie.

 
 

Heb jij wel eens gehoord van affirmaties? Welke is jouw favoriet?

kracht van affirmaties
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle

  Jaaaa, ik ben er dol op, ben er ook veel mee bezig! Wat leuk om ook jouw ervaring hiermee te lezen 🙂

  26 september 2018 at 14:25
 • Reply Johanne

  Mooi, Geanne! Ik ben er ook wel een beetje mee bezig, maar zou het eigenlijk meer moeten doen. Een echte post-it is voor mij misschien wel de oplossing. Al brengt het me niets (ha, hier ga ik volgens mij al de fout in), dan heb ik in ieder geval een veel positievere levensinstelling en dat is ook zo veel waard. Ben benieuwd wat het je nog meer gaat brengen!

  3 oktober 2018 at 10:51
 • Geef een reactie