Follow:
Reizen, Travel

Alleen reizen als vrouw, zo doe je dat!

alleen reizen als vrouwAls het even kan wil je op reis met een vriendin, vriend of familielid. Maar ik heb al een aantal reizen in mijn eentje gemaakt, omdat vriendinnen op dat moment bijvoorbeeld niet vrij konden krijgen. Veel dames zijn bang als het gaat om alleen reizen als vrouw, maar dat is echt niet nodig. Met een beetje gezond verstand en slim plannen is er niets aan de hand. Laat je dus vooral niet tegenhouden door het idee van een solo-reis, het is echt fantastisch om te doen. In dit artikel geef ik je een aantal tips om alleen, maar veilig, de wereld te verkennen als een #Girlboss!
 
 
Kies de juiste bestemming
Sommige langen zijn veiliger dan anderen om als vrouw alleen te bezoeken. Westerse landen zijn over het algemeen geen probleem. Maar bedenk ook goed dat dit per stad en zelfs per wijk kan verschillen. Zoek op reiswebsites informatie over de stad en de wijken en maak een welafgewogen keuze voor het stadsdeel waarin je je bevindt. Up and coming en industrial klinkt heel hip, maar is niet de beste keuze als het inhoudt dat er geen goede straatverlichting is.
 
Haal informatie bij mede-reizigers en hostel/hotel
Je kunt nog zo goed je huiswerk doen als je een bestemming kiest, maar soms is de informatie niet up to date. Als je aankomt in je hostel of hotel, vraag dan bij de receptie of aan andere gasten wat de sfeer in de wijk is. Zij kunnen vaak het beste inschatten of je ‘s avonds zonder zorgen over straat kunt lopen. Als zij zeggen dat je beter een taxi kunt nemen na 22.00 uur, doe dat dan ook vooral.
 
 

solo-reisWashinton D.C., alleen reizen naar de hoofdstad van Amerika!

 
Plan je activiteiten voor overdag
Doe de meeste activiteiten overdag. Zo heb je alle tijd om rond te dwalen door de stad, om toeristische plekken te zien en met het openbaar vervoer te reizen. In mijn ervaring is het beter om ‘s avonds in de buurt van je accommodatie te blijven, bijvoorbeeld door in de pub een drankje te gaan drinken. Het openbaar vervoer is handig om langere afstanden af te leggen, maar het is ‘s avonds niet echt aan te bevelen. Er zijn weinig mensen in de ondergrondse of bij de bushalte. Daarnaast rijden de meeste diensten nog maar heel weinig op late tijdstippen, waardoor je lang moet wachten. Ik heb geen moeite met een kort stukje lopen in het donker, mits de straten goed verlicht zijn en het geen afgelegen straat is. Gebruik je gezonde verstand en neem een taxi als je dat nodig/prettig vindt.
 
Kies een slaapzaal voor vrouwen in het hostel
Helaas gebeuren er wel eens wat vage dingen in de gemengde slaapzalen in hostels. Zoals de man die midden in de nacht een massage aanbod aan het meisje met wie ik net vriendschap had gesloten en van wie ik eerder al een rare vibe kreeg. Als je het wat onwennig vindt om in je eentje te backpacken, bedenk dan dat de meeste hostels women-only slaapzalen hebben. Vaak kosten deze niets of bijna niets extra en het is een stuk makkelijk met omkleden etc.
 
 
alleen reizen als vrouwAlleen reizen naar Miami, Florida. Mijn eerste solo-reis!

 

Maak vrienden en doe samen dingen
Het voordeel aan hostels is dat je er super snel vrienden maakt. Dus wil je ‘s avonds iets doen, vraag een groep mede-reizigers om met je mee te gaan en maak er een leuk uitje van. Denk uiteraard wel even na over met wíe je je afzondert. Maar over het algemeen zijn het allemaal leuke mensen die je tegenkomt tijdens je solo-reis, dus maak daar gebruik van! Alleen reizen als vrouw betekent niet dat je iedere minuut in je eentje moet doorbrengen.

Dit zijn de bestemmingen waar ik als vrouw alleen naartoe gereisd ben:
– Miami
– Washington D.C.
– New York City
– Londen
– Stockholm
– Gent
– Antwerpen

Durf jij het aan, alleen reizen als vrouw?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie