Follow:
Uncategorized

Als ik een auto mocht kiezen dan… Fiat 500L

Fiat 500LIk ben in veel opzichten echt een meisje-meisje: make-upje hier, parels daar. Verstand van auto’s? Nee, niet echt. Maar nu mijn studententijd voorbij is en ik het vrije reizen op mijn OV heb moeten stopzetten, denk ik wel eens hoe ik mij in de toekomst ga vervoeren. Ik mag dan niet weten hoeveel cc er onder welke motorkap zit, maar ik weet wel wat ik mooie auto’s vind en wat praktisch is. De Fiat 500L is daar een goed voorbeeld van.
 
De bedrijfsauto van mijn stageadres was een sportieve Fiat 500. Een cabrio, een automaat en vooral een hippe auto waar ik daar voor in het eerst in heb gereden. Een pittig ding, een mooi design maar ook wel een beetje aan de kleine kant. Er was wel een achterbank, maar veel ruimte was er niet. Dat is dus niet zo praktisch. Denk maar eens aan boodschappen die je kwijt moet, of alle tassen na een dagje shoppen met vriendinnen.

Onlangs hoorde ik dat er nu ook een ruimere variant is van deze auto, namelijk de Fiat 500L. Het is van een 3-deurs naar een 5-deurs gegaan, waardoor er al veel meer ruimte is in het achterste gedeelte van de auto. Niet dat ik nu een enorme auto nodig heb in mijn eentje, maar als je eens met vriendinnen op pad wil, kunnen zij in ieder geval fijn zitten. Maar ook voor gezinnen is deze grotere versie geschikt. Kinderen hebben nu veel meer ruimte op de achterbank en er is meer ruimte om spullen mee te nemen, bijvoorbeeld naar de vakantiebestemming.
 

Fiat 500L

Bron: Autoweek


 
Zoals ik al zei heb ik echt geen verstand van auto’s. Het benzineverbruik kan ik nog net plaatsen, maar dan houdt het wel op. Ik denk dat wel meer meiden dat hebben. “Een auto moet rijden en meer hoef ik niet”, zei ik altijd. Maar als ik in de toekomst dan toch een auto wil aanschaffen, moet het wel aan een aantal eisen voldoen. Het is nogal lastig om vanaf internet in te schatten hoe groot een auto ongeveer zal zijn. Want voordat je naar de autodealer gaat, zoek je meestal eerst op welke auto je aanspreekt. Mijn wensen zijn: ruim genoeg om met een paar anderen op stap te kunnen gaan, kofferbak waar minstens twee boodschappentassen in passen, vlot uiterlijk en modern.
Om vooraf te kunnen inschatten hoe groot de Fiat 500L is, is er een grappige website opgezet. Surf naar deze website, log in met je Facebook-account en je ziet verschillende filmpjes die je laten zien hoe groot dit nieuwe model wel niet is. Bijvoorbeeld een paaldanseres (ja, echt!), of een ruimtevaarder. Zo krijg je in ieder geval een beter idee van de grootte van de auto en kun je inschatten of deze past bij jouw wensen.

Als pas afgestudeerde journalist ben ik nu nog niet actief op zoek naar een auto. Maar, mocht het er in de toekomst toch van komen, dan hoop ik dat er meer automerken zijn die een leek zoals ik meer inzicht geeft in een auto. Fiat heeft het slim gedaan met de filmpjes en het is nog eens een mooie auto ook! Het lijkt wel een beetje op de moderne Mini, maar dan met een goedkoper prijskaartje. Misschien dat dit wel mijn droomauto blijkt voor in de toekomst!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Ilse

  Leuk autootje! Al zou ik wel een andere kleur kiezen dan dat geel of wit. 😉

  11 juli 2014 at 11:00
 • Reply alexa

  wat een leuke wagen!

  11 juli 2014 at 13:06
 • Geef een reactie