Follow:
Beauty, Reviews

BEAUTY | Collectieve review Ritzo-producten

Review Ritzo Cosmetics Even geleden ontving ik een geweldig pakketje van het Nederlandse cosmeticamerk Ritzo. Ik mocht verschillende producten testen en in deze collectieve review vertel ik wat ik er van vind. De set bestond uit vijf verschillende producten, die je allemaal terug kunt vinden op de website van Ritzo. Dit merk is op de markt sinds valentijnsdag 2014 en richt zich specifiek op meiden en jonge vrouwen. Tijd dus om eens een aantal producten te testen en mijn mening te delen in deze collectieve review van Ritzo.

 
Review Ritzo CosmeticsDag- en nachtcrème gevoelige huid – €12,95 voor nachtcrème | 14,95 voor dagcrème
De verzorging van je gezicht begint en eindigt natuurlijk met een goede dag- en nachtcrème. Dit setje is gericht op de gevoelige huid waardoor je op milde wijze je huid verzorgt. Het matteert, verzorgt en is ook geschikt voor een vettere huid. Dat klinkt al goed. De producten lijken erg op elkaar wat betreft geur, textuur en kleur. Het smeert makkelijk uit, het blijft niet plakkerig en trekt dus goed in. Mijn gevoelige huid is snel geïrriteerd maar met deze producten heb ik helemaal geen problemen. Gewoon twee goede crèmes die doen wat ze zeggen. Het pluspunt van de dagcrème is wat mij betreft de spf 15 die erin verwerkt zit. Je ziet vaak dat crèmes die zich richten op de gevoelige huid, juist geen spf toevoegen uit angst voor irritatie. Bij mij zorgt het niet voor een rode huid, dus ik ben helemaal blij. Deze twee producten zijn los maar ook als set verkrijgbaar. Zo kun je wat geld besparen of een van de andere producten bij je mandje in doen wanneer je je bestelling plaatst.
 
 
Review Ritzo CosmeticsSensation Cleansing Milk – €11,95
Reinigingsmelk vind ik zo’n typisch onderschat product. Een tikkeltje saai, ook. Toch ben ik er fan van, helemaal deze van Ritzo. Dit product is een zeer milde reiniging voor je gezicht. Ik gebruik dit als tweede stap in mijn gezichtsreiniging (nadat ik mijn oogmake-up verwijderd heb) en hiermee haal ik al mijn gezichtsmake-up weg. De reinigingsmelk is net iets meer vloeibaar dan ik gewend ben en hierdoor verdeel je het gemakkelijk over je gezicht. Het heeft een heerlijke subtiele geur en fijne structuur. Als je nog niet onder de indruk bent van dit type product, kan ik je deze zeker aanraden. Ik merk dat nu ik een milde reiniging toepas, mijn huid in veel betere conditie is. Dit hangt natuurlijk samen met andere producten in mijn routine, maar deze Cleansing Milk is wel een zeer goede manier om je gezicht te reinigen zonder het te irriteren.
 
 

Review Ritzo Cosmetics
Sensation Cleanser – €9,95
Deze cleanser van Ritzo is denk ik één van mijn favoriete producten op dit moment. Dit product komt als een gel uit de tube, maar met een beetje water verandert het is een melk. Deze breng je aan op je natte gezicht om het mee te reinigen. Ik was verbaasd over de goede werking, omdat er slechts een paar ingrediënten inzitten. Het zorgt ervoor dat alle laatste restjes make-up verwijderd worden die na de reinigingsmelk zijn blijven zitten, en geeft gewoon een fris en schoon gevoel. Het is zacht voor de huid en na gebruik trekt mijn huid niet. Ook oogt het niet geïrriteerd, terwijl de meeste producten mijn gezicht direct een rode kleur geven. Dit is dus echt een topper!
 
 
Review Ritzo CosmeticsSensation Deo Spray – €8,50
In het setje dat ik mocht proberen zat ook een grote fles deodorant. Ik moet eerlijk bekennen dat ik al sinds mijn zeventiende één vaste deodorant heb (Rexona Cotton Dry) en daar nooit van afwijk. Ik heb gewoon nog geen ander product gevonden dat aan al mijn eisen voldoet. Het was voor mij dan ook niet zo gek dat deze deodorant van Ritzo niet mijn nieuwe favoriet is. Het houdt me de hele dag fris en ik ga er niet van zweten. Dat is natuurlijk het belangrijkste. Wat ik minder fijn vind aan dit product is de geur. Op de een of andere manier kan ik er maar niet aan wennen en staat het me iedere keer weer tegen wanneer ik het gebruik. De geur van een deodorant is natuurlijk per persoon verschillend, dus misschien dat jij het wel een fijne geur vindt. Verder is het dus een prima product; het gaat zweten tegen waardoor je je de hele dag fris voelt. Extra pluspunt: Het laat geen strepen achter op je kleding en het prikt niet.
 
Al met al ben ik erg tevreden over het assortiment van Ritzo. Het relatief nieuwe merk richt zich voornamelijk op jonge meiden, maar ik vind dat de producten absoluut niet aan één leeftijd gerelateerd zijn. Als de basis goed is, kan iedereen het gebruiken. De dagcreme met spf15 is een fijn product, ongeacht je leeftijd. Ook de verpakkingen laten niet zien dat het specifiek op een jonge doelgroep is gericht. Klassiek en neutraal, niet te veel fratsen. Daar houd ik wel van. Ook fijn is dat je de producten los én als set kunt kopen. Het enige wat ik nog mis in het assortiment is een fijne tonic om de gezichtsverzorging helemaal compleet te maken. Wie weet in de toekomst! Nog een laatste weetje dan; alle producten en ingrediënten zijn niet getest op dieren!
 
Ritzo heeft nog veel meer producten die je kunt kopen via hun website. Ritzo verzendt jouw producten gratis dus zo kun je voordelig de producten van dit nieuwe merk proberen! Zo hebben ze bijvoorbeeld ook producten voor je haar. Deze heb ik zelf niet geprobeerd, maar Dagmar schreef er onlangs een review over. Mocht je daar benieuwd naar zijn, dan kun je het artikel hier lezen.
 
 

Dit artikel is gesponsord door Ritzo.

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Denise

  Ik heb hier zeker al een aantal positieve verhalen over gehoord! <3

  30 juni 2014 at 14:34
 • Reply Sara

  Ik heb laatst ook een aantal producten ontvangen van Ritzo middels een winactie. Nog niet uitgeprobeerd maar wel ontzettend benieuwd.

  30 juni 2014 at 15:00
 • Reply Meike

  Lijken me heerlijke producten, ik hoor er erg veel goede verhalen over!

  1 juli 2014 at 14:13
 • Geef een reactie