Follow:
Uncategorized

BEAUTY | Diepte-reiniging voor je beautyspons

Diepte-reiniging voor je beautysponsEen tijdje geleden schreef ik al een review over de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques. Hoewel ik het een fijn product vind om te gebruiken, zit er wel en groot nadeel aan. Het wordt namelijk heel snel vies, de vlekken van foundation en concealer zijn moeilijk te verwijderen en bacteriën kunnen zich eenvoudig in de spons nestelen. Onlangs deed ik een geweldige ontdekking en heb ik voortaan weer een heerlijk ruikende en superschone spons. Wil je weten hoe jij je beautyspons (en kwasten) een diepte-reiniging geeft, lees dan verder. 

Voordat ik mijn beautyspons ging gebruiken, was ik op zoek naar de juiste manier om het te gebruiken, én het te reinigen. Ik zag dat bij veel methoden vlekken in de spons achterbleven, en dat leek mij geen goed idee. Mijn zoektocht ging door en zo kwam ik uiteindelijk uit bij Dr. Bronner’s Magic Castile Soap. Een hele mond vol voor een fantastisch product. Helaas is deze zeep niet makkelijk verkrijgbaar in Nederland, en kun je het beste online bestellen.
 
Diepte-reiniging voor je beautyspons 

Dr. Bronner’s zeep is verkrijgbaar in allerlei geuren zodat je kunt kiezen voor iets wat past bij jouw voorkeuren. Ik koos voor lavendel en ben erg blij met mijn keuze. Iedere keer als ik weer een schone spons of kwast pakt, ruikt het heerlijk. Daarnaast zijn alle ingrediënten natuurlijk zodat je geen chemicaliën gebruikt. Overigens is deze zeep voor veel meer doeleinden geschikt, zoals huisgemaakte schoonmaakmiddelen, bodywash en zelfs tandpasta!
 
Diepte-reiniging voor je beautyspons
 
Hoe gebruik je het?
Ik maak mijn beautyspons goed nat, zodat het helemaal uitgezet is. Vervolgens wrijf ik met de spons over het blok zeep en laat ik het met een beetje water in mijn hand schuimen. Door de spons rond te bewegen in je handpalm, blijft het schuimen en wordt de spons goed schoon. Je werkt eigenlijk hetzelfde dan wanneer je je kwasten wast, alleen is de zeep nu niet vloeibaar maar een blok. Spoel de spons uit en herhaal als er nog vlekken in zitten. Je kunt het beste vlek voor vlek werken zodat je niet te veel zeep gebruikt. Goed uitspoelen en laten drogen. Je spons is helemaal schoon, ruikt heerlijk en is weer klaar voor gebruik! Het blok zeep spoel je af onder water zodat er vuil op achter blijft. Op bovenstaande foto zie je dat ik dat niet goed heb gedaan en dat er wat foundation achter bleef, oeps! Laat het helemaal drogen (bijvoorbeeld in een zeepbakje) en ruim op voor de volgende keer.

Kopen via Asos.com
Ik heb de zeep via Asos.com gekocht. Het voordeel is dat je daar boven de €15,- gratis verzending naar Nederland krijgt. En met zoveel leuke kleding en beautyartikelen, zit er altijd wel iets leuks bij om bij je bestelling te plaatsen. Ik vind het altijd zo zonde om bijvoorbeeld €6,95 aan bezorgkosten (zelfs bij Nederlandse webshops) te betalen als je voor datzelfde geld een extra product krijgt. Want wat heb je liever: je mandje aanvullen tot €15,- met gave producten, of veel verzendkosten betalen via andere webshops, waar je niets extra’s voor krijgt? Daarom houd ik van Asos haha!
 
Diepte-reiniging voor je beautyspons 
Voor de reiniging zag de beautyspons er zo uit. Ik had ook nog een hele vieze kabuki-kwast liggen die ik gebruikte voor zelfbruiner op mijn handen. Deze was zo doordrenkt van viezigheid en vet dat ik het niet meer schoon kreeg. Maar met deze zeep van Dr. Bronner’s is dit het resultaat: een superschone beautyspons en ook mijn kabuki-kwast is weer heerlijk zacht en schoon.
 
Diepte-reiniging voor je beautyspons
Diepte-reiniging voor je beautyspons
 
 
Q: Wat gebruik jij om je beautyspons te reinigen?
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Inge | blogboutique

  Wauw wat een verschil! I like!

  27 september 2014 at 07:27
 • Reply The Beauty Magazine

  Wat super handig! Ik gebruik geen spons of kwast voor mijn foundation, maar het lijkt me wel een hele fijne zeep om gewone make-up kwasten mee schoon te maken

  27 september 2014 at 10:00
 • Geef een reactie