Follow:
Beauty

BEAUTY | Dupe voor droogshampoo?

droogshampooEen tijdje geleden kocht ik een busje babypoeder omdat ik had gelezen dat het hetzelfde werkt als droogshampoo. Dat moest ik natuurlijk zelf proberen want babypoeder is veel voordeliger. In dit artikel vertel ik je de voor- en nadelen van de poeder versus droogshampoo.
 
Ik gebruik best regelmatig droogshampoo. Ik heb zo veel en zo langhaar, dat ik het niet iedere dag of om de dag wil wassen en dus komt droogshampoo goed van pas. Toen ik hoorde dat je dit ook kunt vervangen door babypoeder, was mijn interesse gewekt. Ik heb het nu een tijdje getest en ben tot een aantal conclusies gekomen.
 
Droogshampoo/babypoeder
 
Om maar te beginnen met wat je natuurlijk wil weten: ja, het werkt. Op bovenstaande foto heb ik wat babypoeder in mijn haar gestrooid en goed ingewreven met mijn vingers. Eigenlijk hetzelfde als je zou doen met een droogshampoo, maar dan met poeder. De poeder brengt alleen wel wat onhandiger aan. Je strooit het eerst in je handpalm en daarna op de plekken die je aan wil pakken. Hierdoor heb je ook kans dat er van alles op je gezicht valt.

De werking is ook wel wat minder dan de gemiddelde droogshampoo. Het helpt wel wat, en het geeft ook volume, maar allemaal net iets minder dan je gewend bent. Als je een belangrijke afspraak hebt en er verzorgd uit moet zien, kan ik je dus niet aanraden om babypoeder te gebruiken. Blijf je een dagje thuis of heb je geen belangrijke zaken te regelen, denk ik dat het wel kan. Dat hangt ook een beetje van je eigen wensen af.
 
Droogshampoo/babypoeder
 
Voordelen van babypoeder versus droogshampoo
– Goedkoper (flesje babypoeder van Kruidvat kost €1,75)
– Geeft volume

Nadelen van babypoeder versus droogshampoo
– Het werkt minder goed dan droogshampoo
– Niet zo nauwkeurig aan te brengen
– Poeder vliegt alle kanten op, ook over je gezicht
– Laat een wit waasje achter
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Manon

  Oh wat handig zeg!

  6 juli 2014 at 16:53
 • Reply Bertine

  wat grappig, klinkt wel logisch dat het werk!

  6 juli 2014 at 19:04
 • Reply Julie

  Ik was erg benieuwd naar de werking hiervan! 😀
  Ik dacht ook wel dat het zou helpen, maar het is zo vreselijk onhandig lijkt me! 🙂

  10 juli 2014 at 13:59
 • Geef een reactie