Follow:
Beauty, Organic

BEAUTY | Go green met herbruikbare watjes

reusable cotton roundsEen tijdje geleden kon je lezen wat ik onlangs heb besteld bij Ebay en Etsy. Één van de dingen die ik kocht zijn herbruikbare wattenschijfjes. Dit gebruik je in plaats van de wattenschijfjes die je weggooit want dat is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Mijn bestelling kwam al snel binnen en na deze artikelen een tijdje geprobeerd te hebben, vertel ik jullie nu meer over deze groene watjes.
 
Ik kocht de wasbare wattenschijfjes op Etsy, via verkoper Soft & Scrubby. Eigenaresse Sheila verkoopt veel meer groene artikelen en zo ook deze ‘reusable cotton rounds‘. In haar winkel zijn allerlei leuke patronen verkrijgbaar en ik koos voor twee paarse motiefjes. Toen ik mijn keuze maakte, lette ik vooral op drukke patronen. Ik verwachtte dat er vlekken in de stof zouden komen, en die vallen meer op bij een lichte of effen stof. Ik koos voor paars chevron en paars luipaard. Ik weet niet of ze ze nog steeds heeft, omdat ze handgemaakt zijn met de stoffen die ze op dat moment heeft.
 
reusable cotton rounds
Afhankelijk van de actuele koers, kost een set van tien wattenschijfjes iets meer dan vier euro. Totaal niet duur als je hier een hele tijd mee vooruit kunt. Ook de verzendkosten waren erg laag omdat ik twee verschillende producten kocht en je dan bespaart op de verzendkosten. In totaal was ik voor het verzenden nog geen twee euro kwijt.
 
reusable cotton rounds 
De wattenschijfjes zijn gemaakt van twee lagen stof met dichtgenaaide randen. Het ziet er degelijk en sterk uit en ik was meteen enthousiast om ze te gaan gebruiken. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Het is namelijk heel simpel en veel minder ingewikkeld dan je misschien zou denken.

1. Gebruik ze voor het reinigen van je gezicht, zoals je met een normaal wattenschijfje doet
2. Bewaar de gebruikte watjes in een waszakje (waar je ook lingerie in wast)
3. Gooi de hele zak bij je gewone was in en draai je normale programma
4. Leg ze plat te drogen
5. Ze zijn weer klaar voor gebruik!

Doodsimpel dus, en je kunt ze keer op keer blijven gebruiken. Ik heb de mijne nu een paar keer gewassen en ze zien er nog steeds prima uit. Ja, op sommige kun je zien dat er een lichte waas op zit, van de make-up. Maar het vlekt niet zoals ik van te voren verwachtte en dat ik fijn. Het hangt er ook een beetje vanaf hoeveel make-up je gebruikt denk ik.

Ik probeer steeds groener te worden en ik denk dat dit een goede manier is om het milieu een handje te helpen. Ik gebruikte zoveel watjes en het is zonde om alles steeds maar weg te gooien. Met een kleine investering kan ik in ieder geval een hele tijd vooruit. En als ik over een maand zie dat ze inderdaad mooi blijven, ook na veelvoudig wassen, koop ik waarschijnlijk nog meer watjes. Ik kan je aanraden om eens een kijkje te nemen in de Etsy-shop Soft & Scrubby en ook de afweging te maken om herbruikbare/wasbare wattenschijfjes te gebruiken. 

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Nyria Kuijer

  Ik had er nog niet eerder van gehoord. Inderdaad een goed initiatief.
  Liefs, xxx

  25 augustus 2014 at 08:25
 • Reply Denise

  Wauw, hoe simpel en leuk is dit!

  25 augustus 2014 at 10:57
 • Reply Julie Quadflieg

  Ik had er nog nooit van gehoord maar het is een geniaal idee! 🙂

  25 augustus 2014 at 16:38
 • Reply Manon

  De reiniginsproducten van nivea zijn echt fijn!!! Wat handig die herbruikbarre watjes, echt iets voor mij

  25 augustus 2014 at 20:00
 • Geef een reactie