Follow:
Beauty

BEAUTY | Hoe ik mijn gezicht bescherm in de zon

Gezichtsbescherming spfWe weten allemaal dat het belangrijk is om je huid goed te verzorgen om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Maar wist je dat de zon een belangrijke factor is bij deze veroudering? Ik vond het lastig om goede producten te vinden met de juiste spf voor in de zomer en vandaag deel ik de drie producten die ik op dit moment gebruik. Kijk je mee hoe ik mijn huid bescherm?
 
Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met goede verzorging van mijn huid. Een dagcrème met spf hoort daar voor mij absoluut bij. Onlangs las je al een review  over deze crème van Studio 35 (eigen merk van de Amerikaanse drogisterijketen Walgreens) die ik op dit moment gebruik. Het is de Oil Free Moisturizing Lotion en het geeft mij goede dagelijkse bescherming met een spf van 15. Ook is de Sensitive Skin Dagcrème van Ritzo (ook spf15) een fijn product. Factor 15 is voor mij minimaal, helemaal omdat je vaak een te dun laagje smeert om echt de bescherming te krijgen die op de verpakking staat. Je moet je dus niet zomaar rijk rekenen met een hoge factor. Hoe dan ook, zomer of winter, ik gebruik een product met spf.

In de zomer is de hoogte van deze factor lang niet hoog genoeg om mijn bleke en gevoelige huid te beschermen. Ik probeer te zon te vermijden op de momenten dat de stralen zeer fel zijn, en ben alleen buiten in de ochtend of namiddag wanneer het veel minder fel is. Om mijn gezicht goed te beschermen gebruik ik Anthelios Dry Touch SPF 50+ van La Roche-Posay. Deze zonnebrandcrème is geschikt voor gebruik op je gezicht en heeft een zeer hoge factor. De speciale formule droogt mat en laat geen vette laag achter, zodat je het gewoon onder je make-up kunt dragen. Het ruikt wel naar de typische geur van zonnebrandcrème, maar daar probeer ik zo min mogelijk bij stil te staan.
(Sidenote: Als ik de hele dag buiten ben, bijvoorbeeld op een festival, zorg ik er voor dat ik mijn gezicht en lichaam blijf insmeren gedurende de dag. Één keer insmeren biedt je geen bescherming voor de hele dag, dus herhaal het smeren zoals geadviseerd voor jouw huidtype en factor.)

Nog een belangrijke om niet te vergeten in de zomertijd: bescherm je lippen! Zonnebrandcrème op je lippen, dat smaakt natuurlijk niet lekker. Gelukkig zijn er tal van lippenbalsems die ook een spf bevatten. Je proeft er niets van en je voorkomt pijnlijke lippen door verbranding. Als je net zoals ik de hele dag al smeert met een lippenbalsem, koop dan gewoon ééntje met spf. Deze Hannah Full Lips kreeg ik eens als promotie, maar ik weet dat veel drogisterijmerken ook goede opties bieden.
 
 
Als je meer wil weten over spf in bepaalde producten, bekijk dan de video van Tros Radar die ik onlangs op mijn blog plaatste. Zo weet je precies waar je op moet letten wanneer jij op zoek gaat naar de juiste producten.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon

  Fijne producten gebruik je

  10 juli 2014 at 10:44
 • Reply Kirsty

  Handig artikel! Ik smeer me meestal wel in, maar ik moet toch ook echt gaan letten op of er SPF in mijn lippenbalsems zit; ik heb het idee dat mijn lippen laatst drie dagen lang branderig aanvoelden doordat ze verbrand waren, tenminste dat idee heb ik.

  10 juli 2014 at 20:12
 • Geef een reactie