Follow:
Beauty

BEAUTY | Ik shopte in mijn eigen stash

shop my stash“I shopped my own stash”. Misschien heb je deze term wel eens voorbij zien komen en vroeg je je af wat dat precies betekent. Nou, dat zal ik je vertellen want ik deed het onlangs zelf ook! Ik gebruik al ongeveer het laatste jaren dezelfde producten (uit mijn alledaagse make-upbakje) en hierdoor vergeet ik soms welke producten ik nog meer heb. Ik ging dus winkelen in mijn eigen collectie en dit is wat ik vond! (Het is een lange lijst, sorry!)
 
Toen mijn interesse in make-up echt gewekt was, kocht ik van Mayebelline een eye studio duo in de kleur Bronze Seduction. Voor mij was dit de ideale combinatie van kleuren want de lichte tint bracht ik aan de binnenkant van mijn oog aan, de donkere aan de buitenkant. Een kind kan de was doen, zo simpel. Deze oogschaduw werd vergeten maar ik kan niet wachten om het weer te dragen. Twee prachtige kleuren en een makkelijk product in gebruik.
Een ander product dat ik al heel lang niet meer gebruikt heb, is een lipstick van Estee Lauder. Ik kon niet wachten om dit product te kopen met flinke korting (korting van National Glamour Day en 40% korting op alle lipproducten bij de Ici) maar eigenlijk heb ik het helemaal niet veel gebruikt. Het lag onderin mijn doos met lipsticks en is er bijna nooit uitgekomen. Doodzonde natuurlijk! De lipstick komt uit de Signature-collectie en heet 33 Apricot Sun. Het heeft een rood/oranje kleur en dus is het de hoogste tijd dat ik deze beauty deze zomer vaker ga dragen.
Toen ik in Amerika woonde, kreeg ik van mijn gastmoeder een oogschaduwpalette die zij niet meer gebruikte. Toen wist ik nog niet veel van make-up af, en bij thuiskomst in Nederland kwam ik er pas achter dat dit een quad van Lancome is! Dit product is onderdeel van de Color Design Sensational Effects-lijn, maar ik kan de kleur niet vinden. Hoewel de kleur gekozen is voor haar bruine ogen, vind ik het bij mijzelf ook mooi staan. Alle kleuren zitten in één verpakking, dus dit zou zo mee kunnen op vakantie. Meer kleuren heb je eigenlijk niet eens nodig dus ik ga de komende tijd proberen wat voor looks ik er allemaal mee kan maken.
In Parijs kocht ik mijn eerste en enigste Naked-palette van Urban Decay. Daar zat een miniversie van de Eyeshadow Potion Primer in, maar die ligt nog steeds ongebruikt in mijn alledaagse bakje. De reden is dat ik nog een oude tube hiervan heb liggen, alleen dan in een andere kleur. Misschien is het tijd dat ik die eens weggooi (want oud) en deze nieuwe aanbreek. Ik gebruik altijd primer als in oogschaduw draag, maar dat is de laatste tijd niet meer zo vaak.
Ook mijn eerste MAC lipstick ligt verlaten in mijn stash. Op een van mijn laatste dagen in New York (dit lijkt een internationaal lijstje te worden, sorry!) kocht ik een mooie lipstick in de kleur Speak Louder. Ik vond ‘m te gek, alleen heb ik het bijna nooit gedragen. Ik had toen met mijzelf afgesproken dat ik veel vaker lipstick zou dragen en daarom wel een mooie lipstick mocht kopen, maar die belofte kon ik niet waarmaken. Tijd om daar nu verandering in te brengen want een MAC lipstick verdient het niet om te verstoffen! En om te zorgen dat deze lipstick langer blijft zitten, heb ik ook een lipliner gepakt. Dit is de Long Lasting Lipliner van Etos, maar de kleur staat er helaas niet op.
Dan heb ik nog twee make-upporducten die overblijven. De eerste is de Natural Blush van Yves Rocher in de kleur 51 Rouge. Een prachtige kleur, maar ik gebruik eigenlijk maar twee blushes op het moment. Tijd om dat eens te veranderen en vaker deze mooie roze kleur te pakken. En ik mag mijn favoriete palette van Wet ‘n Wild in Walking on Eggshells natuurlijk niet vergeten. Ja, dit is een favoriet product van mij en toch heb ik het al heel lang niet meer gebruikt. Waarschijnlijk omdat de kleuren ook in andere paletten zit, die ik wel voor de hand heb liggen. Dit palette geeft een natuurlijke look en de pigmentatie is ook erg goed. Waarom heb ik deze eigenlijk in de kast laten liggen?
De laatste twee producten die ik in mijn eigen stash shopte, zijn haarproducten. Ooit kocht ik eens een Volume Poeder van Got2Be, omdat dat type product net op de markt kwam. Maar ik had moeten weten dat ik niet genoeg met mijn haar doe, en deze poeder dus niet veel gebruikt zou worden. Ik kan nog steeds niet zeggen dat ik dit echt nodig heb, maar ik zal proberen om het meer te gaan gebruiken. Ik heb het nu toch al in huis, dus waarom niet. Hetzelfde geldt voor Sebastian Potion 9. Ooit eens gekregen maar weinig gebruikt. Ik heb altijd droog en pluizig haar en ik geloof niet zo in al die producten die beloven dat het opeens super glad en zacht wordt. En ik heb ook eigenlijk geen idee hoe je dit moet gebruiken om het beste resultaat te krijgen. Misschien moet ik eens een tutorial bekijken en dit product een tweede kans geven?
 
 
Jeetje, het is een hele lijst geworden. Nu kan ik de producten in mijn alledaagse bakje eens wisselen en weer genieten van uit het oog verloren producten. Ik kan niet wachten!
Heb jij ook te veel producten en gebruik je eigenlijk steeds dezelfde dingen? Ga dan ook eens shoppen in je eigen stash en zie wat je tegenkomt!
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Anne Solveig - annesolveig.nl

  Wat een prachtige producten!

  23 augustus 2014 at 10:03
 • Reply Denise

  Ah wat een prachtige producten, zo jammer dat je soms wel eens vergeet!

  23 augustus 2014 at 10:19
 • Geef een reactie