Follow:
Uncategorized

BEAUTY | Mijn avondroutine Hirons-style

AvondroutineVorige week kon je het eerste artikel lezen over mijn gezichtsverzorging en mijn routines. Toen besteedde ik aandacht aan mijn ochtendroutine, en ik beloofde al om vandaag mijn avondroutine te beschrijven. Deze is toch heel wat uitgebreider en dus heb ik het in verschillende stappen verdeeld. Ben je benieuwd naar welke producten ik gebruik en in welke volgorde, lees dan verder. 

Mocht je het artikel vorige week gemist hebben, dan zal ik hier nog even kort samenvatten waarom ik mijn routine heb veranderd. Ik ben mij namelijk meer gaan verdiepen in huidverzorging en ingrediënten, met dank aan de hilarische maar ook zeer kundige Caroline Hirons. Op haar website en dan met name in haar cheat sheets, kun jij ook meer lezen over de juiste gezichtsverzorging.


Avondroutine

Eerste cleanse
Ik ben een groot fan van ‘double cleansing’. Dit houdt in dat je eerst je gezicht reinigt met bijvoorbeeld een olie, om je make-up te verwijderen. Daarna ga je nogmaals reinigen en dat doe je met een face wash die je van je gezicht moet wassen met water. Op deze manier haal je het meeste vuil van je gezicht.
Voor mijn eerste cleanse gebruik ik een combinatie van verschillende producten, die wisselen per dag of hoeveelheid make-up. Mijn allereerste stap is het verwijderen van oogmake-up en dat doe ik met Nivea Double Effect Eye Make-up Remover. Zo is  mijn oogmake-up alvast weg, voordat ik met de olie op mijn gezicht begin. Ik kies voor Kruidvat Skin Science Gentle Cleansing Oil of The Body Shop Camomile Cleansing Butter. Deze verdeel ik goed over mijn huid (ook nog even door mijn wimpers) en haal ik vervolgens van mijn gezicht met een tissue. Heb ik een dag waar ik geen make-up heb gedragen, dan kies ik voor de Cleansing Milk van Etos, die ik voor het gemak in een pompje heb gedaan. Als ik zie dat mijn wimpers na dit alles nog steeds zwart zijn, neem ik een wattenstaafje met dezelfde make-upremover van Nivea en haal ik op deze manier de laatste restjes weg. Er blijft namelijk best wat achter, dus misschien is dit ook wel iets voor jou!
 
 
Avondroutine

Tweede cleanse
Mijn gezicht is nu al deels schoon van de eerste cleanse. Nu is het tijd om de laatste resten te verwijderen. Hiervoor gebruik ik de Cleansing Cream van Hema, die helaas niet meer verkocht wordt. Deze breng ik aan op een natte huid en met een washandje/flannel verwijder ik dit weer van mijn gezicht, samen met wat water. De tonic die ik daarna gebruik is van Nivea. Dit is de Verzachtende Tonic voor de gevoelige huid en deze trekt dan ook niet nadat ik het op een wattenschijfje over mijn gezicht heb gehaald. Over de werking en juiste manier van gebruik verschillen de meningen, maar ik vind tonic gewoon een fijne stap nadat ik mijn gezicht heb gewassen. Het laatste onderdeel van de tweede cleanse is een hydraterende spray/mist. Ik had hier tot voor kort nog nooit van gehoord en het leek mij ook onzin. Maar dit is echt een aanrader en ook nog eens makkelijk en goedkoop zelf te maken! Volgende week maandag verschijnt de DIY online zodat je zelf een hydraterende spray met rozenwater kunt maken.
 
 
AvondroutineTreatments en nachtcrème 
Dan komt voor mij het leukste gedeelte van mijn avondroutine, namelijk de treatments en crèmes. Nu mijn gezicht goed gereinigd is, is het tijd om het wat TLC te geven. Afhankelijk van de conditie van mijn huid, probleemzones etc. kies ik een passend product voor die avond.
Ik breng eerst mijn favoriete oogcrème aan, Éclat de Rose van Cattier Paris. Ik zie oogcrème nu als essentiële stap in mijn routine, dat lichtte ik al toe in het artikel over mijn ochtendroutine. Is mijn huid is een vrij aardige staat, dan breng ik alleen mijn geliefde Effaclar Duo van La Roche-Posay aan, met daarna mijn vaste nachtcreme. Dat is de 24 Hours Cream van Revlon, die ik ook weer in een kleiner potje heb gedaan. Ik vind het altijd een beetje onhygiënisch om grote potten te gebruiken waar je met je vinger in moet, dus dit werkt voor mij prettiger. Deze nachtcrème is fijn, maar levert geen wonderen. Het is zo’n standaard product dat eigenlijk iedereen goed kan gebruiken.
Is mijn huid er wat slechter aan toe, dan kies ik voor een serum. Op dit moment gebruik ik de Vitamin E Overnight Serum-in-Oil van The Body Shop, of de Serum-bar Full of Grace van Lush. Beide geven mijn huid een oppepper zodat mijn huid er de volgende dag wat beter uitziet. Omdat ik dit niet iedere dag nodig vind, gebruik ik deze dus alleen wanneer ik zie dat mijn huid het nodig heeft. Dat is uiteindelijk toch best vaak, maar dus niet dagelijks. En als ik een serum heb gebruikt, gebruik ik geen nachtcrème meer.

De producten die ik in mijn avondroutine gebruik, zijn nog lang niet allemaal afgestemd op de adviezen van Caroline Hirons, of andere huidspecialisten. Ik vind het zonde om alles maar weg te gooien en nieuwe te kopen die wel aan de ‘voorwaarden’ voldoen, dus ik gebruik gewoon op wat er nog in de kast staat. Maar omdat ik de laatste tijd al wel wat bewuster ben geworden van bijvoorbeeld ingrediënten etc, heb ik al wel een aantal goede dingen in huis. De Effaclar Duo is bijvoorbeeld een prima product, en het serum van The Body Shop ook. Ik laat me dus niet helemaal leiden door wat anderen zeggen, maar ik probeer het wel mee te nemen wanneer ik een nieuw product koop. Wat ik wel helemaal heb omgegooid is de volgorde. Met zoveel producten, weet je soms niet mee wat nu eerst moet voor de optimale werking, dus daar heb ik mij in verdiept.
 
 
Avondroutine
Mijn avondroutine is dus een stuk uitgebreider dan die in de ochtend, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het is juist fijn om tijd vrij te maken om mijn gezicht goed te reinigen en te verzorgen. En om er voor te zorgen dat ik geen stappen vergeet of van volgorde wissel, heb ik twee handige mini-cheat sheets op mijn spiegel geplakt. Ik had nog twee verfstaaltjes liggen en het paste er precies op! AM is voor de ochtend en PM is voor de avond. Zo vergeet ik dus niets meer! Deze is trouwens een beetje afgestemd op mijn eigen wensen en dus kun jij ook een routine ontwikkeling die past bij jouw huid. Zo heb ik serums weggelaten in mijn ochtendroutine, maar dat hoeft natuurlijk niet. Kijk eens naar Caroline Hirons cheat sheet over routines en zie wat jou het beste past.
 
 
Zo, dat is een hele lijst geworden, haha! Hopelijk heb je er wat aan om mijn routine te zien en welke producten ik het liefste gebruik. En wil jij je skincare ook eens grondig aanpakken, lees dan eens wat Caroline Hirons (in het Engels) of Jetske Ultee (Nederlands) vertellen over huidverzorging.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Nyria Kuijer

  Je gebruikt fijne producten.
  Liefs, xxx

  8 september 2014 at 11:41
 • Reply Manon

  Wow jij gebruikt echt fijne producten

  8 september 2014 at 13:27
 • Geef een reactie