Follow:
Beauty

BEAUTY | Mijn ochtendroutine Hirons-style

Skincare HironsEven geleden kon je al lezen dat ik een enorme girl/beautycrush heb op Caroline Hirons. Deze skin care specialist uit Engeland weet precies wat wel en niet goed is, en is niet bang om je dat te vertellen. Tijdens het doornemen van haar vele cheat sheets (alle informatie rondom één thema bij elkaar) heb ik vele malen gelachen om haar humor, maar heb ik me ook goed bedacht wat voor producten ik zelf gebruikte. Vandaag en volgende week maandag laat ik zien wat mijn ochtend- en avondroutine is en welke producten ik daarvoor allemaal gebruik. Nee, ze niet lang niet allemaal Hirons-proof, maar ik licht wel waarom ik een bepaald product gebruik. Kijk je mee?

 
In dit artikel vertel ik meer over mijn ochtendroutine. Volgende week komt er nog één over mijn routine in de avond online, en de week daarna nog een leuke DIY.
Zoals ik al zei heb ik een beautycrush op Caroline. Ik twijfel er geen seconde aan dat zij precies weet wat ze doet en waar ze het over heeft. Als zij beschrijft in welke volgorde je je routine moet uitvoeren, dan volg ik dat. Daarom dat ik mijn hele gezichtsverzorging eens goed onder de loep heb genomen en mijn volgorde drastisch heb aangepast. Blijkbaar had ik echt géén idee wat ik deed.

Weet jij ook niets over routines en hoe je echt goed moet reinigen, lees dan eens haar cheat sheets waar ze alles voor je op een rijtje zet. Kort samengevat is dit mijn routine:
– Gezicht wassen
– Tonic
– Hydraterende rozenspray
– Oogcrème
– Dagcrème
– SPF

Skincare Hirons
Na mijn bezoek aan Caroline’s blog ben ik me vooral veel bewuster geworden van het reinigen van mijn gezicht. Hiervoor gebruik ik als eerste Hema Cleansing Cream (niet meer verkrijgbaar). Ik vind dit nog altijd de meest vervelende stap en dat komt omdat het heel lang duurt voordat het warme water bij de badkamer is. En omdat ik dat verspilling van water vind, gebruik ik altijd koud water. Brr….
Na het wassen van mijn gezicht, gebruik ik de Verzachtende Tonic van Nivea. Deze is niet agressief voor de huid en maakt mijn huid niet trekkerig. De stap die daarna komt, had ik mijzelf nooit zien doen. Caroline raadt namelijk aan om een hydraterende mist/spray te gebruiken om de huid extra te hydrateren. Ik maakte zelf één van rozenwater en amandelolie en daarover verschijnt binnenkort nog een DIY. Ik moet toegeven dat ik het nu echt begin te waarderen en dat het een heerlijke tussenstap is. Dit laat ik vervolgens helemaal drogen, zodat ik de crèmes die daarna komen, aanbreng op een droge huid. Ik vind dat het dan makkelijker is om het product goed te verdelen en dat het beter in de huid trekt.
Na het reinigen, is het tijd voor de crèmes. Iets waar ik altijd een haat/liefdeverhouding mee heb gehad, is oogcrème. Ik gebruikte het wel preventief om later rimpels te verminderen, maar ik was nooit zo strikt in het gebruik. Soms wel en soms niet, want ik zag natuurlijk toch geen direct resultaat. Maar dat is nu wel anders! Ik ben namelijk anders gaan kijken naar dit product. Mij is uitgelegd dat een oogcrème niet zo zeer een preventieve stap is voor huidveroudering, maar dat je het moet zien als dagcrème voor de huid rondom je ogen. Normale dagcrème is daar eigenlijk iets te ruw en agressief voor. Daarom is het beter om ‘s ochtends en ‘s avonds een crème aan te brengen die speciaal gericht is op de huid rondom je ogen. Nu ik er op deze manier tegenaan kijk, sla ik oogcrème nooit meer over in mijn routine. Het product dat ik op dit moment gebruik is Éclat de Rose van Cattier Paris. Dit voedt mijn huid, ruikt lekker en bevat ook nog eens fijne ingrediënten.
Zullen we maar snel doorgaan naar de dagcrème? Toen ik een tijdje geleden al eens meer ging lezen over dagcrème en ingrediënten, las ik dat Jetske Ultee de crème van Olaz (Oil of Olaz Total Effects 7 in 1 antiverouderings dagcreme parfumvrij) aanraadt. Hierin zit geen parfum en volgens haar is dit één van de betere (en betaalbare) producten op de Nederlandse markt. Ik heb onlangs een potje aangeschaft (lang leve de korting bij Kruidvat) en ben erg enthousiast over dit product. Het ruikt niet vies, ondanks dat er geen parfum in zit, en het trekt snel in de huid. Maar ik snapte nooit waarom je een dagcrème zou willen zonder SPF. Want SPF is toch zo belangrijk? Volgens Caroline Hirons kun je beter een goede dagcrème kopen zonder SPF, omdat SPF de werking van de crème kan verminderen.
Daarom koop je een aparte SPF om na je dagcrème aan te brengen, zodat beide producten de beste werking kunnen geven. Mijn favoriet op dit moment is een product van het Franse merk La Roche-Posay. Het heet Anthelios Xl Dry Touch Gel Cream SPF 50+ en werkt perfect voor mijn huid. Je moet het snel aanbrengen, want het droogt snel op. Dit geeft je dat ‘dry touch’ effect wat ook in de naam staat. Het is dus geen vettige laag en geeft geen witte waas. Vervolgens kun je gewoon je make-up aanbrengen.
 

Zo, dat is een hele lijst met producten. In praktijk ben ik helemaal niet veel tijd kwijt voor deze ochtendroutine. Met zo’n 5 minuten ben ik klaar en dat vind ik erg fijn. Wie heeft er zin en tijd om ‘s ochtends eerst de hele badkamer overhoop te halen om een aantal producten aan te brengen?

Wil jij zelf ook eens kritisch kijken naar je routine, gebruik dan de cheat sheets van Caroline als voorbeeld. Op haar website vind je deze per thema gerangschikt in de rechter zijbalk. Ik kan ze echt aanraden omdat je precies weet wat je moet weten, en het wordt nog leuk gebracht ook.
Volgende week zie je mijn avondroutine (die heel anders is) en de week daarna leg ik je uit hoe je zelf een hydraterende mist/spray kunt maken. Tot dan!

 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Melissa

  Zeer interessant artikel 🙂 ik ben benieuwd naar de DIY!

  1 september 2014 at 10:54
 • Reply Manon

  Wat een fijne routine heb je!

  1 september 2014 at 11:23
 • Reply Pink it

  Wat leuk om te zien hoe jij je ochtendroutine doet, je gebruikt hele fijne producten x

  1 september 2014 at 11:45
 • Geef een reactie