Follow:
Beauty

BEAUTY | Mijn reinigingsproducten

Reinigingsproducten

Even geleden kon je al lezen welke producten ik gebruik voor mijn gezichtsverzorging. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn make-up verwijder en mijn gezicht reinig voordat ik deze andere producten gebruik. Dit zijn de basics die ik nu al maanden gebruik en de mij gewoon goed bevallen. 
 
 
Ik gebruik twee verschillende methoden om mijn gezicht te reinigen, het hangt echt een beetje af van mijn bui en energieniveau. Ik zal eerst vertellen wat ik doe op mijn ‘luie’ dagen. Na het gebruik van deze producten ga ik over op mijn verzorgingsroutine waar je hier al meer over kon lezen.

Ik verwijder altijd als eerste mijn oogmake-up met deze Eyemake-up Remover van Nivea. Het is zo één die je eerst moet schudden omdat er olie in zit. Hierdoor gaat zelfs de meest hardnekkige mascara eenvoudig van je ogen.

Vervolgens neem ik wat reinigingsmelk voor de gevoelige huid van Nivea die ik hier in een zeeppompje van HEMA heb gedaan voor makkelijk gebruik. Dit doe ik op een grote wattenschijf en ik ga daarmee over mijn hele gezicht. Dit haalt het meeste make-up van mijn gezicht en het irriteert mijn huid totaal niet.

Mijn luie routine sluit ik af met Perle d’eau micellaire tonic van Cattier Paris. Hiermee verwijder ik de laatste restjes make-up en het geeft een verfrissend gevoel na gebruik. Het bevat biologische rozenwater en Aloe Vera en is heel zacht voor je huid.
 
 
Heb ik meer tijd, dan reinig ik mijn gezicht met water en een ‘muslin cloth’. Dit is een soort linnen doekje waarmee je je gezicht reinigt en tevens werkt als een lichte scrub. Als ik deze routine volg, begin ik wederom met de oogmake-up remover van Nivea.

De make-up op mijn gezicht verwijder ik met de Camomile Sumptuous Cleansing Butter van The Body Shop. Het smelt zodra je het in je huid masseert en dan wordt het een olie. Hierdoor verwijdert het al je make-up, zelfs de restjes mascara die normaal achterblijven in je wimpers. De olie haal ik van mijn gezicht af met een tissue, om zo beter mijn gezicht te kunnen reinigen met het volgende product.

Dat volgende product is de Cleansing Cream van HEMA. Dit masseer ik op een natte huid totdat het lekker gaat schuimen. Hier komt de muslin cloth van pas, om dit product weer van je gezicht te halen. Dit is een goede reiniging en ik zou deze stap dan ook nooit overslaan na de cleansing butter van TBS.

Om de drie á vier dagen vervang ik deze Cleansing Cream door de Scrub Cream van HEMA. Ook dit is weer een fijn product die je huid totaal niet uitdroogt. Het heeft een vrij grove korrel waardoor ik het gevoel heb dat het ook echt iets voor mijn huid doet. Door deze grove korrel gebruik ik het niet zo vaak, omdat dat te agressief is voor de tere huid van je gezicht. Één á twee keer per week is meer dan voldoende.
 
 
Q: Wat is jouw favoriete product om je gezicht te reinigen?
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Nyria Kuijer

  Fijne producten gebruik je.
  Liefs, xxx

  4 mei 2014 at 22:56
 • Reply Kirsty ten Bos

  Leuk om te zien welke producten je gebruikt! Ik vind de aloe vera cleanser van The Body Shop wel erg fijn voor mijn huid; ik reageer vaak heel gevoelig op reinigingsproducten en op deze reageer ik gewoon goed.Verder vind ik micellair water altijd wel heel fijn en vaak gebruik ik een reinigingsdoekjes om voor het reinigen de meeste make-up al te verwijderen 🙂

  5 mei 2014 at 07:48
 • Reply Julie Quadflieg

  Dat zijn heel wat spullen, ze zien er goed uit! 🙂
  Ik gebruik Let The Good Times Roll van Lush eigenlijk elke avond nadat ik mijn oogmake-up verwijderd heb en daarna een vochtig doekje gebruikt hebt. 🙂

  5 mei 2014 at 16:37
 • Reply Melissa

  Ik gebruik alleen een make-up remover van Yves Rocher & een zalf van de dermatoloog! Vroeger gebruikte ik Nivea, maar daar gingen mijn ogen van irriteren

  6 mei 2014 at 20:20
 • Geef een reactie