Follow:
Beauty

BEAUTY | OUT WITH SUMMER, IN WITH THE WINTER

OUT WITH SUMMER, IN WITH THE WINTERMet de winter op komst is het tijd om je make-up aan te passen aan het komende seizoen. Dit kun je doen met bijvoorbeeld nagellak en lipsticks zoals je in mijn Five For Fall-serie al kon zien, maar hoogstwaarschijnlijk moet je ook je gezichtsmake-up transformeren. Na de zomer is je kleurtje waarschijnlijk al verdwenen en dus moet je misschien een lichter exemplaar gebruiken. In deze Fall Edit (aanpassing voor de herfst) laat ik je zien hoe ik mij klaar maak voor de winter en welke producten ik allemaal aanpas.
 
Wat het eerste opvalt in die periode na de zomer, is dat je foundation te donker wordt. Ik ben nu al jaren trouwe fan van L’Oreal True Match Foundation en heb mijn lichte kleur weer uit de kast gehaald. Ik gebruikte voorheen C3 en nu ben ik terug bij C1, de lichtste kleur. Ook mijn concealer moest ik aanpassen. Ik ben dol op de Super Stay 24 hr Concealer van Maybelline, alleen is de lichtste kleur veel te donker voor mij in de winter. Daarom kocht ik onlangs een concealer van Essence, namelijk de Stay All Day 16 hr Long Lasting Concealer. Hoewel ik deze nog niet zo lang gebruik, merk ik wel dat de dekking wat minder is dan die van Maybelline. In beide varianten gebruik ik de lichtste kleur.
Ook mijn poeder moet ik aanpassen want mijn mooie kleurtje van de zomer is helaas verdwenen. Ik gebruikte deze zomermaanden voor het eerst een poeder van Catrice. De All Matt Plus Shine Control Powder in de kleur 30 Warm Beige werkt opzich prima, maar geeft wel een beetje een cakey effect. Ik denk dat ik volgend jaar dus een andere poeder voor de zomer zal gebruiken. Ik bestelde deze zomer al een nieuwe poeder, maar had niet goed nagedacht over de kleur. Ik nam automatisch de lichtste, die neem ik bij ieder merk en product, maar die was natuurlijk te licht voor de zomer. Nu is het dus eindelijk tijd om dit product te testen. Het gaat om New Matte Maker van Maybelline in de kleur 10 Classic Ivory. Ik ben benieuwd!
 
 
OUT WITH SUMMER, IN WITH THE WINTER
 
Foundation, poeder en concealer valt dan wel als eerste op wanneer je de verkeerde kleur kiest, maar ook blush kan een groot verschil maken. Mijn felle kleurtjes moeten weer in de kast en de winterkleuren krijgen nu de kans. De volgende blushes verdwijnen van het toneel: Sleek Blush in Life’s A Peach, Arcancil Oh My Blush in Mlle Friponne en The Color Workshop waar helaas de kleur niet op staat.
In ruil daarvoor komen er weer drie prachtige kleuren bij, die een meer neutrale, bruine kleur hebben. Sleek Blush in Antique is hier een mooi voorbeeld van. Omdat mijn huid zo licht is in de winter, staan felle kleuren me dan totaal niet. Een andere typische berry-kleur voor de winter is Wet ‘n Wild Color Icon Blusher in Berry Shimmer. Deze is helaas gebroken in mijn koffer onderweg van New York City naar huis, maar het is echt een prachtige kleur! Wel voorzichtig aanbrengen, want de pigmentatie is heel goed! En de laatste blush is ook van The Color Workshop maar wederom staat hier geen kleur op. Het lijkt veel op de blush van Sleek, maar dan als matte kleur.

Trek je het nog een beetje na het lezen van alle namen? Dan gaan we door met de laatste categorie, namelijk nagellak. Natuurlijk kon je al mijn favoriete kleuren lezen in de Five For Fall-serie maar ik deel hier nog een paar anderen. Mijn favorieten van de zomer waren Wet ‘n Wild Megalast in Tropicalia, Essie’s Tart Deco en Sally Hansen Complete Salon Manicure in Jaded. Voor de winter worden deze vervangen door de volgende nagellakken: Revlon No Shrinking Violet, Rimmel London Salon Pro in Urban Purple en Rimmel London 60 Seconds in Red Carpet. Veel rode en paarse tinten dus voor dit seizoen!
 
 
Zo, dan is dit het einde van dit lange artikel over welke producten ik opruim, en welke nu tevoorschijn komen. Ik ben vast niet de enige die veel producten moet wisselen nu mijn huid weer zo wit als porselein. Wie weet krijg jij nu ook zin om je make-upbakje te transformeren voor de herfst en winter!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Wat leuk om te lezen, allemaal mooie producten!

  21 oktober 2014 at 11:19
 • Reply Nyria Kuijer

  Ik pas ook altijd mijn make-up aan per seizoen.
  Liefs, xxx

  21 oktober 2014 at 11:35
 • Reply Manon

  Ik pas ook altijd aan op het seizoen en dat heb ik nu ook al gedaan haha

  21 oktober 2014 at 21:55
 • Geef een reactie