Follow:
Beauty

Beauty | Tightline those eyes!

tightlineEven geleden kwam het al even aan bod in een review van een oogpotlood: tightlining. Ik heb het idee dat deze techniek voor het aanbrengen van oogpotlood nog niet zo bekend is in Nederland en vandaar dat je er vandaag meer over leest. Het is een techniek om optisch vollere wimpers te krijgen. Benieuwd, lees dan verder.
 
Je kent het probleem misschien wel: je hebt een prachtige ooglook gemaakt en dan blijft er zo’n wit randje onder je bovenste wimpers zichtbaar. Het tightlinen los je dat probleem op, maar het dient nog een ander doel. Als je namelijk een donker oogpotlood aanbrengt op je wimperrand (dat dunne randje tussen je oog en wimpers) lijken je wimpers namelijk een stuk voller!
 
 
Om je even een goed beeld te geven heb ik drie foto’s onder elkaar gezet waar je het resultaat op kunt zien.

tightline

Kale ogen

 

tightline

Met zwarte tightline

 
tightline

Met zwarte tightline en mascara

 
Je kunt zowel je onderste als bovenste wimperrand tightlinen, dat hangt af van je eigen smaak. Ik heb ze onder niet gedaan, omdat ik vind dat zwart me te hard staat. Doe vervolgens de rest van je make-up zoals je gewend bent en je bent al klaar!

Het tightlinen van je ogen is eigenlijk dus heel eenvoudig maar heeft wel een zichtbaar effect. Je kunt dit het beste doen met een oogpotlood dat je omhoog kunt draaien uit een plastic schacht. Zo voorkom je namelijk dat je jezelf pijn doet omdat houten potloden nog wel eens scherp kunnen zijn. Ik gebruik de Long Lasting Eyeliner van Essence. Een gelliner lukt niet met deze techniek. Het gaat namelijk prikken in je ogen en vlekken.

Op bovenstaande foto heb ik mijn wimpers bruin geverfd, maar van nature zijn ze zo blond dat ze bijna transparant zijn. Door deze techniek kun je dus ook voorkomen dat je een blond randje om je ogen houdt. Met mascara kun je vaak niet helemaal aan de wortel van je wimpers komen en blijf je dus een duidelijke lichte lijn zien. Door te lightlinen kun je dat oplossen en creëer je donkere volle wimpers.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

 • Reply Jamie de Jager

  Woah super mooi!! x

  9 mei 2014 at 11:22
 • Reply Bertine (aboutfashion)

  ziet er zeker goed uit. ik durf dit niet bij mezelf

  9 mei 2014 at 13:51
  • Reply Geanne

   Het is eigenlijk helemaal niet eng. Je kunt het beste kiezen voor een potlood in een plastic buisje, zo voorkom je harde randjes die je bij een houten potlood wel krijgt. Gewoon je ogen ontspannen, in de spiegel kijken en een lijntje trekken.

   14 mei 2014 at 16:03
 • Reply Nyria Kuijer

  Mooi effect.
  Liefs, xxx

  9 mei 2014 at 14:19
 • Reply Alexa Land

  ziet er mooi uit!

  9 mei 2014 at 17:52
 • Geef een reactie