Follow:
Beauty, Organic, Reviews

Benecos mascara en oogpotlood review

Benecos mascaraEen tijdje geleden kocht ik de Benecos mascara en oogpotlood, omdat ik op zoek was naar natuurlijke alternatieven voor mijn favoriete make-upproducten. Benecos is een Duits merk dat in Nederland nog vrij onbekend is, maar dat je gewoon via de website van Douglas kunt bestellen. Ik testte beide producten over de afgelopen maanden en in deze review laat ik je weten wat ik er van vind. Lees je mee?
 
Merk: Benecos
Naam: Natural Mascara Maximum Volume & Natural Kajal oogpotlood in bruin
Verkrijgbaarheid: Online bij Douglas
Prijs: €9,95 voor de mascara en €5,95 voor het oogpotlood
 
 
Benecos mascaraBenecos mascara

 

Wat doet Benecos mascara?

Deze volume mascara op natuurlijke basis bevat verzorgende oliën die je wimpers voeden en volume geven. De mascara heeft een traditioneel borsteltje waarmee je de mascara makkelijk aanbrengt en de kleur is erg zwart.

Wat mij opviel in het gebruik, is dat ik toch aardig wat knoei als ik de mascara aanbreng. Dit komt waarschijnlijk door de natte substantie, dus daar moest ik zeker aan wennen. Waar ik ook aan moest wennen, is het feit dat deze mascara absoluut niet waterproof is. Dat wordt ook nergens geclaimd, maar ik zie het als een groot nadeel. Het lost direct op, en prikt vervolgens erg in mijn ogen. Als ik naar mijn werk fiets krijg ik met dit koude weer regelmatig last van een traanoog. Niet alleen is mijn mascara dan letterlijk verdwenen, het prikt dusdanig dat ik mijn oog dichtgeknepen houd, wat vervolgens zorgt dat de rest van de mascara ook los komt. Ik kan je verklappen dat het niet erg fijn is om te ervaren.

Ook vind ik het ‘maximum volume’ van deze mascara erg tegenvallen. Ik zie dit niet terug als ik het heb aangebracht, ook niet na meerdere lagen. Dat is wat mij betreft dus een valse claim. Hoewel dit een mascara is op basis van natuurlijke ingrediënten (wat ik nadrukkelijk zoek), is dit niet een product dat ik opnieuw zou aanschaffen. En voor de vegans onder ons: deze mascara bevat bijenwas en is dus niet veganistisch.

 
 
Benecos mascara

 
 
Benecos mascara

 

Wat doet Benecos kajal oogpotlood?

Goed, we gaan door naar het Benecos kajal oogpotlood. Zoals altijd kocht ik een bruin oogpotlood, omdat ik die kleur het mooiste vind bij mijn blauwe ogen. De oogpotloden die ik heb zijn over het algemeen wel wat donkerder, maar dit is alsnog een mooie kleur. Het heeft een warme gloed en geeft een subtiel kleurtje aan je ogen.

Het oogpotlood is goed te smudgen, iets wat ik belangrijk vind in een eyeliner. Het blijft daarnaast wel de hele dag zitten, dus als je het na het aanbrengen niet meer gaat smudgen, blijft het mooi op zijn plek zitten. Het potlood is vrij romig, waardoor het makkelijk over de huid glijdt. Dat is fijn want de huid rondom je ogen is al zo dun en gevoelig.

Sommige mensen vinden het vervelend als een oogpotlood in een houten huls komt omdat je die moet slijpen. Ik vind dat echter geen probleem. Je moet er alleen even op letten dat je het tijdig slijpt zodat het hout niet gaat krassen op je huid. Al met al is dit een prima oogpotlood vol natuurlijke ingrediënten en tegen een zachte prijs. En in tegenstelling tot de Benecos mascara is dit product wel vegan.

Benecos mascara
Benecos mascara
 
 

Wat is jouw favoriete mascara en oogpotlood?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie