Follow:
Persoonlijk

Bittersweet Goodbye | Luna heeft een nieuw huisje

goodbyeVelen van jullie zullen weten dat ik ontzettende leuke poes heb, Luna. Maar helaas is er nu toch een tijd aangebroken waar ik afscheid van haar moet nemen. Omdat ik niet wil dat er allerlei verhalen rondgaan zal ik vandaag uitleggen hoe Luna bij mij is gekomen, en waarom ik afgelopen week voor haar een ander thuis heb gevonden. Bijna iedere blogger heeft een schattig pluizenbeest in huis en ik wil dan ook even kort delen waarom ik mijn keuze heb gemaakt, en om nog een laatste keer Luna’s lieve snoetje met jullie te delen.
 
 
goodbye
Kittens
In het laatste jaar van mijn studie ben ik weer bij mijn ouders gaan wonen. Een jaar geleden overleed onze familiekat, waar ik mee opgegroeid ben. En omdat mijn ouders wel weer een katje wilden, gingen we op zoek naar kittens. En toen kreeg ik de tip om zelf ook een kitten te nemen. Zo konden ze eerst nog samen spelen en als ik dan een eigen woning kreeg, zou ik de mijne meenemen. Als ik dan op vakantie zou gaan, kon ik mijn kat gewoon naar mijn ouders brengen. Zo geschiedde. Ik kreeg Luna, mijn ouders hadden voor Max gekozen.
 
 
goodbye
Omdat het langer dan verwacht duurde voordat ik een woning toegewezen kreeg, was Luna inmiddels erg gewend om buiten te spelen en op van alles te jagen. Toen ik een appartement kreeg met alleen een balkon, was ik dus al bang dat het niet genoeg zou zijn voor de wilde Luna. En dat is nu, na ongeveer vier maanden, ook het geval.
 
 

goodbye

Zoek Luna! Als kitten zat ze al midden in de planten!

Voor Luna moet mijn huis vast als een soort gevangenis voelen. Ze mag niet naar buiten, er zit een net voor mijn balkon (zodat ze niet naar beneden valt als er over de muur springt, wat ze al vaak heeft geprobeerd) en in huis houd ik haar aardig kort omdat ze anders mijn meubels vernielt. En nu zijn we op een punt gekomen waar ik niet langer kan ontkennen dat Luna bij mij niet gelukkig is. En dat toegeven, dat was heel lastig!
 
 
goodbye
 
Een nieuw thuis
Ik ben echt een kattenmens, je mag me zelfs een Crazy Cat Lady noemen en dat zie ik als compliment! Maar als dierenliefhebber moet je soms ook verder willen kijken dan je eigen plezier van een huisdier. Luna is gefrustreerd, vertoont vervelend gedrag sinds ze bij me is, en heeft veel te veel energie die ze niet kwijt kan. En dus heb ik het moeilijke besluit genomen om voor haar een nieuw thuis te vinden, waar ze wél lekker naar buiten kan.
 
Ik doe Luna dus niet ‘weg’, ik zorg er alleen voor dat ze krijgt wat ze verdient. Ik heb haar een fijn thuis gevonden in Groningen, vlak bij mijn eigen huis, waar ze lekker achter de vogels aan kan jagen (hopelijk vangt ze ze niet echt) en waar ze haar energie kwijt kan. Daar wordt zij vast een stuk blijer van en ik heb een heel goed gevoel bij de mensen waar ze naartoe gaat.
 
 
goodbye

Op social media en in de Life Lately’s zul je dus geen foto’s meer van Luna tegenkomen. Je weet nu hoe het zit en waarom ik mijn besluit heb genomen. En ik hoop ook anderen te motiveren om goed naar je huisdier te luisteren en actie te ondernemen als je ziet dat het niet goed gaat.
 
Goed, een heel verhaal over iets wat misschien heel klein lijkt. Voor mij was het gisteren een moeilijk moment om haar mee te geven aan haar nieuwe baasjes, maar het is alleen maar beter voor haar. En hoewel het een moeilijke beslissing was, sta ik er wel helemaal achter en weet ik dat ik Luna er een groot plezier mee heb gedaan.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Marion

  Dit is heel moeilijk om te doen, maar dit is wel echt liefde voor Luna. ♥

  28 maart 2015 at 10:12
 • Reply Joan Smit

  Lijkt me ook heel erg moeilijk, sterkte in ieder geval, het zal in het begin wel een beetje leeg voelen maar je hebt wel het beste gedaan voor Luna

  28 maart 2015 at 10:29
 • Reply leonie

  Wat ik me afvraag; waarom luna niet weer naar je ouders?

  28 maart 2015 at 11:28
 • Reply Carola | thevelvetroses.com

  Heftig, lijkt mij erg moeilijk om hier voor te kiezen. Maar ik begrijp je keuze volledig! Dit is inderdaad beter voor Luna. Hoe de kat zich voelt is het belangrijkste! Heel veel sterkte de komende tijd! Ik denk dat het nog best wel even lastig zal zijn zo zonder kat, maar je hebt een goede beslissing gemaakt!

  28 maart 2015 at 21:55
 • Reply Liliane

  Wat een moedige beslissing heb je genomen, dat was vast niet makkelijk maar wel het beste voor Luna. Hopelijk hoor je zo nu en dan van de nieuwe baasjes hoe het met Luna gaat. Sterkte!

  28 maart 2015 at 23:34
 • Reply Wendy (itswendy.nl)

  Ik vind het super van je dat je deze keuze hebt gemaakt en als ik het zo lees is dat inderdaad de beste beslissing die je in dit geval kan maken. Het lijkt me ontzettend moeilijk om die keuze te moeten maken en het zal vast ook niet fijn voelen de aankomende tijd. Houd je contact met de nieuwe baasjes? Dat lijkt me echt super fijn. Al is het maar één keer in de zoveel tijd een mailtje met eventueel een foto van hoe het met haar gaat.

  29 maart 2015 at 00:11
 • Geef een reactie