Follow:
Recepten, Vegan

Vegan bliss balls, mijn twee favoriete recepten

bliss ballsTegenwoordig hoor je steeds meer mensen praten over bliss balls en protein balls. Dit zijn kleine balletjes gemaakt van gezonde ingrediënten waar je lekker op kunt snacken, bijvoorbeeld als je net naar de sportschool bent geweest. Er zijn talloze recepten hiervoor en iedere heeft net weer een ander ingrediënt waardoor je eindeloos kunt combineren. Ik heb twee heerlijke recepten voor vegan bliss balls die je binnen een handomdraai kunt maken. Kijk je mee?

 

De twee recepten die ik heb gekozen zijn ‘brownie bites’ en ‘salted caramel’. Hiervoor heb ik de recepten van twee andere bloggers gebruikt, die ik zelf een klein beetje heb aangepast. Veel bliss balls bevatten pindakaas, iets wat ik niet lekker vind tenzij het op mijn boterham zit. Dus ik zocht naar recepten die ingrediënten bevatten die ik lekker vind, wat nogal een opgave kan zijn.

 
 
bliss balls
 

Wat heb je nodig voor de brownie bliss balls


– 1 cup havermout
– 3 eetlepels cacaopoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 10 ontpitte dadels
– water

Instructies:
Doe je havermout in een food processor of blender om er een fijn meel van te malen. Voeg hier de cacaopoeder, dadels en vanille aan toe tot het een steeds dikkere substantie wordt.
Als het van zichzelf nog niet genoeg aan elkaar plakt, kun je er een beetje water aan toevoegen. Het moet uiteindelijk dik genoeg worden om de balletjes van te maken.

Verdeel het deel in 12 gelijke ballen en laat het even opstijven in de koelkast.

 
Origineel recept: Wallflower Kitchen
 
 
bliss balls
 

Wat heb je nodig voor salted caramel bliss balls


– 1/2 cup ontpitte dadels
– 1/4 cup noten zoals amandelen, cashew of hazelnoot
– 1/4 cup amandelmeel
– 1/4 theelepel himalaya zout

Instructies:
Doe de noten in een food processor en maal het fijn tot kleine stukjes. Voeg daarna de dadels, amandelmeel en zout toe en meng dit tot een dik deeg ontstaat. Ook hier kun je water toevoegen als het te droog blijft. Is het te nat, dan kun je wat meer amandelmeel toevoegen.
 
Maak balletjes van het deeg en laat ook deze bliss balls opstijven in de koelkast.

 
Origineel recept: Her Nourished
 
 

Beide versies kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos. Ook is het mogelijk om bliss balls in te vriezen zodat je het op een later moment en in kleine porties kunt eten.

 

Heb jij wel eens van (vegan) bliss balls gehoord? Wat is jouw favoriete combinatie?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie