Follow:
Lifestyle

Boeken die ik deze zomer nog wil lezen

boeken die ik nog wil lezenNu ik klaar ben met studeren en heerlijk kan genieten van mijn vrije tijd en het lekkere weer, pak ik er graag een boek bij. En omdat ik een kast vol boeken heb staan en ik vele nog niet heb gelezen, maakte ik een deal met mijzelf. Deze bovenstaande boeken wil ik deze zomer gelezen hebben! Als ik echt goed in een boek zit, kan ik het binnen een paar dagen uitlezen, dus dat komt denk ik wel goed met deze stapel. Benieuwd naar mijn keuzes, lees dan verder.
 
The Freedom Writers – Erin Gruwell
Heb je deze film wel eens gezien? Ik al meerdere keren en toen ik dit boek tegenkwam moest ik het wel meenemen. Het gaat over een docente op een middelbare school in Amerika. Zij is nieuw en haar leerlingen zijn alles behalve aardig. Ze laat ze hun leven opschrijven in een dagboek om zo hun ervaringen te verwerken. Ook probeert ze ze weer op het rechte pad te krijgen door zelf dingen op te offeren. Omdat ik het verhaal al ken, weet ik zeker dat dit boek goed zal zijn!
Pride and Prejudice – Jane Austen
De klassieker onder de klassiekers. Als boekenliefhebber vind ik dat ik dit boek gewoon gelezen móet hebben. Het verhaal is 101 jaar geleden geschreven (in 1813 dus) en is ook al verfilmd. Ik kocht mijn exemplaar bij een lokale kringloopwinkel en kwam er thuis achter dat deze specifieke versie al in 1986 is uitgegeven. Antiek, haha! Ik ben niet bekend met het verhaal dus ik kan niet wachten om aan dit boek te beginnen en te ontdekken hoe het er aan toe ging in de 19e eeuw.
Wegwezen! – Sheila O’Flanagan
Dit is zo’n typisch voorbeeld van een boek dat ik ooit eens kocht onder het mom van ‘dat klinkt wel leuk’ en vervolgens al jaren achterin mijn boekenkast staat. Ik ken de schrijfster niet, maar normaal gesproken vind ik de boeken van uitgeverij The House Of Books altijd erg leuk. Waarom ik er nog niet in begonnen ben, is mij dus een raadsel. Het verhaal gaat over drie zussen die niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat hun levens spontaan overhoop worden gehaald. Ik ben benieuwd!
De Da Vinci Code – Dan Brown
“Do I need to say more?” Één van de meest gehypte boeken van deze tijd staat nog altijd ongelezen in mijn boekenkast. Ik kocht het vorig jaar voor nog geen twee euro, maar toch ben ik er nog niet aan toe gekomen om het te lezen. Misschien dat dat komt omdat crime niet mijn favoriete genre is, en dat het boek toch aan de dikkere kant is. Maar, daar gaat deze zomer verandering in komen. Misschien dat ik deze wel meeneem op vakantie, dan kan ik me helemaal op het verhaal storten en is er tijd genoeg om al die bladzijden te lezen.
 
 
Q: Welk boek wil jij deze zomer nog lezen?
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Manon

  Dit lijken me hele mooie boeken!

  12 augustus 2014 at 11:27
 • Reply melissa

  Fijne lijstje! Wegwezen heb ik al gelezen en ik vond het best een leuk boek. Het is een luchtig boek om bijvoorbeeld op het strand te lezen 🙂

  12 augustus 2014 at 20:25
 • Reply Inge

  De Da Vinci Code is echt goed! Zal je zeker geen spijt van krijgen en je leest hem zo uit!

  13 augustus 2014 at 09:25
 • Geef een reactie