Follow:
Bohemian, Lifestyle

Bohemian Balcony makeover

bohemian balconyHet is hartje zomer en dat betekent dat ik veel tijd doorbreng op mijn balkon. Mijn appartement in de stad heeft geen tuin, dus mijn balkon (ik heb één grote én een kleine) zijn alles wat ik heb. En ik vond dat mijn grote balkon wel een beetje gepimpt mocht worden, want het was behoorlijk saai. De afgelopen paar maanden heb ik steeds meer dingen bij elkaar gezocht om het om te toveren tot een bohemian balcony, on a budget. Want veel geld wilde ik niet uitgeven aan een totale makeover. Daarom gebruikte ik items die ik al had, niet zo duur waren of ik maakte iets zelf. Kijk je mee naar de makeover van mijn bohemian balcony?


 
 

bohemian balcony
Vloerkleed – Big Bazar

Deze foto geeft je direct een goed beeld van mijn balkon. Het is een inpandig balkon, met witte muren en een lelijke afvoerbuis. Ik wilde niet te veel grote dingen veranderen (dat mag ook niet van de woningstichting), dus heb ik geprobeerd met wat kleine dingen een heel andere sfeer te creëren.
Het groene net dat je rechts ziet, is een speciaal kattennet voor Milan. Deze zit tot boven aan toe en zorgt ervoor dat hij niet naar beneden kan vallen, want ik woon op de tweede verdieping. De pallet en de plank voor het muurtje hadden we vorig jaar al gemaakt en dat was het uitgangspunt voor deze makeover.

 
 

bohemian balcony
Dit is de blikvanger van mijn bohemian balcony. Deze pallet had ik vorig jaar dus al opgehangen, alleen heb ik het nu wat meer opgeleukt. Door verschillende kleuren en materialen te gebruiken, heb je al snel dat bohemian sfeertje te pakken.

De plantenhanger die je rechts ziet, heb ik zelf gemaakt. De DIY kun je hier terugvinden.

 
 
bohemian balcony

Houten pijlen – Xenos | Vaasjes – Potten van pastasaus | Citronellakaars – Xenos

Twee gekruiste pijlen geven mij direct dat boho gevoel. Toen ik deze bij Xenos zag liggen, wist ik dus ook direct dat ik het moest kopen. De bovenkanten leunen op twee spijkertjes, en dat is alles. Zo simpel kan het soms zijn!
In de potten zitten wat kleine steentjes met daarop een citronellakaars. Zo kan ik ook ‘s avonds van het balkon genieten zonder last te hebben van muggen.
 
 
bohemian balcony

Slinger met kwastjes – DIY | Boeddhabeeld – Xenos | Oosters potje – Xenos | Solarlamp – Action

Soms is het heel leuk en makkelijk om zelf wat dingen te maken. De slinger met kwastjes geeft het direct veel kleur en textuur. En hoewel het maken van de kwastjes wel wat tijd kost, is het een leuk projectje om tijdens het tv-kijken te maken.
Op andere momenten is het slim om een bepaald item te kopen en het een andere invulling te geven. Het solarrampje rechts hoort eigenlijk op een metalen buis in de grond te worden gestoken, maar waarom zou dat niet anders kunnen? Ik heb met macrame een hangsysteem gevlochten, waardoor ik ‘m heel eenvoudig op kan hangen. En het geeft ‘s avonds veel sfeer!

 
 
bohemian balcony
bohemian balcony

Roze potje – Action | Kunstplantje – Ikea | Kattenkleedje – Action

De bovenste plank van de pallet is Milan’s favoriete plekje. Hier heeft hij een zacht kleedje liggen, waar hij veel op ligt. Dan houdt hij goed in de gaten wat er allemaal in de straat gebeurt en ligt hij heerlijk van de zon te genieten. Omdat ik een inpandig balkon heb, wordt dit kleedje eigenlijk nooit nat van de regen en kan het rustig de hele zomer buiten liggen.

 
 
bohemian balcony

Zwart krukje – Ikea | Drinkbakje – Whiskas | Bloempot – van mijn ouders

Een plant geeft direct meer leven aan een ruimte, ook op het balkon. Omdat ik letterlijk de hele middag en avond zon heb op mijn balkon, overleven de meeste planten die hitte niet. Daarom heb ik gekozen voor één grote, sterke plant; lavendel. Een favoriet voor mij, want het ruikt erg lekker en het heeft ook nog eens een mooie kleur. In het witte bakje zit water voor Milan, zodat hij tijdens de zomer een extra drinkbakje heeft op het balkon.
Een simpel zwart krukje heb ik opgeleukt met wat gekleurde wol en een watervaste stift. Zo kun je items gebruiken die je al hebt, maar die een beetje saai zijn.

 
 
bohemian balcony

Bolvormige solarlamp – Action | Thermometer – Action

In de pot lavendel heb ik een grote solarlamp gezet. Zo kun je heel eenvoudig een paar extra lichtpuntjes op je balkon creëren, zonder stroomdraden of boormachines nodig te hebben. Het ‘krakelee-effect’ van deze lamp zorgt ervoor dat het ligt ‘s avonds heel mooi en sprookjesachtig schijnt. Het is dus de moeite waard om een paar mooie solar- of ledlampjes te vinden.
 
 
bohemian balcony

Tuinstoelen – Praxis | Vloerkleed – Big Bazar

Ik had bovenstaande kussentjes eigenlijk gemaakt voor in mijn woonkamer, maar de kleuren vloekten een beetje met mijn nieuwe vloerkleed. Daarom heb ik ze nu op mijn balkon gebruikt. De kleuren zijn alsnog niet perfect, maar het is vrolijk en kleurrijk genoeg voor mijn bohemian balcony.
 
 
bohemian balcony
Slinger – Ikea | Nazar – Souvenir uit Turkije | Oosters lampje – Action

De bovenkant van het balkon heeft ook iets meer aandacht gekregen. Aan de achterste wand hangt een Nazar-amulet, wat beschermt tegen het kwade oog. Deze zie je veel in landen zoals Turkije. De solarslingers komen van Ikea en die geven de hele lengte van het balkon ‘s avonds een sfeervolle verlichting. Ook hier heb ik weer een gewone solarlamp (rechts) van Action omgetoverd tot een hangend exemplaar. Er zat oorspronkelijk ook een buis aan de onderkant.

 
 
bohemian balcony

bohemian balcony
 
En dat is de makeover van mijn bohemian balcony! Wat een verschil he? In totaal heb ik denk ik tussen de €30 en €40 uitgegeven aan deze make-over, wat natuurlijk heel weinig is. Ik wil niet te veel geld uitgeven aan zo’n klein onderdeel van mijn huis, en dat hoeft ook niet! Want door creatief te worden en outside the box te denken kun je je balkon echt omtoveren tot een fijn plekje, ook al sje een klein budget hebt.

 
 

Heb jij ook een balkon of mag je je gelukkig prijzen met een tuin, deze zomer?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie