Follow:
Bohemian, DIY, Fashion

Bohemian Boot belts maken voor je schoenen | DIY

bohemain boot beltsWil je je schoenen net dat beetje ‘extra’ geven of qua stijl aanpassen op je outfit? Dan zijn bohemian boot belts echt iets voor jou! Ze zijn de laatste tijd komen overwaaien en hoewel je ze online en in winkels kunt kopen, kun je deze toffe accessoires ook zelf maken! Gewapend met een lijmpistool en leuke decoratie maak je voor een paar euro je eigen exemplaar. In deze DIY vertel ik je hoe je zelf bohemian boot belts kunt maken en tover je je oude schoenen om tot stijlvolle en vrolijke schoenen!


 
 
bohemain boot belts

Wat heb je nodig voor bohemian boot belts?

– Een riem, het liefste van leer
– Franje, kant en andere decoraties
– Koord of veter
– Een lijmpistool
– Meetlint
– Stanleymes
 
bohemain boot belts

Hoe maak je bohemian boot belts?

Het maken van deze leuke boho riem is niet zo moeilijk. Je meet hoe lang de riem uiteindelijk moet worden. Dit hangt waarschijnlijk ook af van je schoenmaat. Mijne zijn ongeveer 33 centimeter lang. Van de riem* maak je dus twee gelijke stukken van die lengte. De decoratieve dingen knip je ook alvast, en die maak je 1 centimeter korter.

Nu is het een kwestie van alles aan elkaar vastlijmen met een lijmpistool. Ik heb eerst de franje aan de riem gelijmd. Hier kun je nog een beetje beïnvloeden hoe lang de franje wordt door met de plaatsing op de riem te spelen. Je kunt eventueel ook een stukje van de onderkant knippen als het eenmaal vast zit, mocht je het te lang vinden.

 
 
bohemain boot belts
bohemain boot belts
De kant vastlijmen werkt hetzelfde, hoewel je moet oppassen voor de hete lijm. Die komt namelijk door de gaten in het kant al snel op je vingers. Ook heb ik aan beide uiteinden wat extra lijm gebruikt en ze licht naar binnen gevouwen. Hierdoor voorkom je dat het gaat rafelen. Mocht je nog andere dingen willen toevoegen aan je bohemian boot belts, dan kun je er natuurlijk nog meer aan lijmen.

*Je kunt het beste een riem van leer gebruiken, en eentje die al gaatjes in het midden heeft. Hierdoor wordt het makkelijk om ze uiteindelijk vast te maken. Ook lijmen gaat beter op echt leer dan met ‘plastic’ riemen die je bij Primark en andere goedkope winkels vindt.
 
 
bohemain boot belts
Omdat mijn riem al gaatjes in het midden had, kon ik daar heen eenvoudig een stukje koord (of veter) doorheen rijgen om de sluiting te maken. Je wil namelijk iets dat je kunt verstellen zodat je het op iedere schoen kunt aanpassen. Met een strikje aan de achterkant is dat er eenvoudig om te doen.
 
 
bohemain boot belts
 
Dat is alles wat je hoeft te doen voor het maken van deze toffe bohemian boot belts. Het is komen overwaaien uit Spanje en ze heten ook wel Ibiza boot belts. Je kunt ze zo kleurrijk en vrolijk maken als je zelf wil. Houd er alleen wel rekening mee dat ze wel eens kunnen vloeken met je outfit. Ik koos uiteindelijk voor een rustige en romantische look, maar je kunt dit helemaal naar eigen invulling maken.

 
 

Veel plezier met het maken van je eigen creatie!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Manon Boerakker

  Dat ziet er leuk uit

  11 januari 2017 at 16:50
 • Reply Bertine (aboutfashion)

  oh wat een onwijs leuk idee! die dingen zijn altijd zo duur, dit is nog goed te doen!

  11 januari 2017 at 18:26
 • Geef een reactie