Follow:
Bohemian, DIY, Lifestyle

Bohemian dreamcatcher, die maak je zo!

bohemian dreamcatcherHoewel ik dol ben op dromenvangers, kon ik geen exemplaar vinden dat perfect bij mijn smaak en kleuren in huis pastte. Daarom ben ik eens gaan kijken op Pinterest en besloot ik om mijn eigen bohemian dreamcatcher te gaan maken. Ik heb daarvoor een aantal ideeën samengevoegd tot mijn eigen creatie en wat ben ik er blij mee! Het geeft zoveel sfeer aan mijn woonkamer, past wat betreft kleuren perfect bij mijn woonaccessoires en het geeft dat echte bohemian sfeertje. In dit artikel vertel ik je hoe je dit eenvoudig zelf kunt maken, zodat jij ook een gepersonaliseerde versie van de traditionale dromenvanger kunt maken. Kijk je mee?
 
 
bohemian dreamcatcher
 

Wat heb je nodig voor een bohemian dreamcatcher

– Een metalen cirkel (Pipoos)
– Kunstbloemen
– Binddraad
– Gekleurd lint
– Versieringen (veren, touw, stukjes stof)
– Gouden verf
 
 
bohemian dreamcatcher
 

Hoe maak je een bohemian dreamcatcher

Het is eigenlijk heel eenvoudig te maken, omdat je gewoon de materialen gebruikt die jij in huis hebt. Er zijn geen vaste regels, maar ik geef je wel een paar richtlijnen over hoe je dit project het beste aan kunt pakken.

Je begint met de cirkel. Ik heb hier lint in dezelfde kleur als één van de bloemen voor gebruikt. Het bovenste deel van de cirkel maakte ik goud met acrylverf. Je kunt uiteraard zelf kiezen welke kleuren je hiervoor gebruikt. Je kunt ook wol gebruiken om het metaal te bekleden. Het geeft niet alleen een leuk kleurtje, maar zorgt er ook voor dat je de bloemen makkelijker vast kunt maken omdat het wat meer grip op het metaal heeft.

Dan begin je met de bloemen in het midden. Ik koos voor drie bloemen die ik voor een prikkie bij Ikea kocht. Ik haalde de stengels eraf, waardoor ik het makkelijker met binddraad aan de cirkel vast kon maken. Het is even puzzelen om ze precies te krijgen zoals je wil. Je kunt eventueel ook een lijmpistool gebruiken om deze bloemen vast te zetten.
 
 
bohemian dreamcatcher
Dan begint het leukste gedeelte, namelijk alle slierten ophangen en je dromenvanger vorm en kleur geven. Ik koos voor warme rode en paarse tinten. Ik gebruikte onder andere stukken linnen die ik nog had liggen, lint, witte wol en nog een paar stukjes kant. Dit kun je aan de achterkant van de bloemen aan de cirkel vastknopen. Kijk regelmatig van een afstandje om te zien of je de materialen goed verdeeld hebt en of nergens grote gaten zitten. Voor het ultieme bohemian sfeertje heb ik ook nog een paar veren toegevoegd aan deze dromenvanger. De puntjes heb ik voorzien van gouden verf, zodat het helemaal in het plaatje past.

Bijna alle dromenvangers hebben een onderkant die in een punt afloopt. Heb je al je lintjes en versieringen aan de cirkel hangen, dan kun je de zijkanten een beetje inkorten om die vorm te krijgen. Doe dit stuk voor stuk, zodat je niet in één keer de hele vorm verpest als je een stukje verkeerd knipt.

 
 
bohemian dreamcatcher
Dat is alles wat je moet doen om deze leuke bohemian dreamcatcher te maken! De kleuren kun je aanpassen aan jouw smaak en interieur, net als de versieringen. Het kost niet veel tijd en moeite en het resultaat is zo ontzettend leuk! Het is niet helemaal een traditionele dromenvanger met allemaal touw in het midden, dus het geeft echt een ander sfeertje.

 
 

Wat is jouw favoriete DIY om te maken?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Tineke

  Wauw, wat een prachtige DIY! Ik heb helaas geen tijd om zoiets zelf te maken. Weet je misschien ook waar ze zoiets verkopen?
  Liefs

  29 oktober 2016 at 10:28
  • Reply Geanne

   Ik antwoord je hier ook nog even, voor het geval meer mensen zich hetzelfde afvragen: Tuinland verkoopt vergelijkbare dromenvangers met sliertjes. Verder heb ik ze nog niet in andere winkels gezien.

   5 november 2016 at 12:17
 • Reply Amy

  Dit exemplaar vind ik echt heel erg geslaagd, volledig mijn smaak!

  29 oktober 2016 at 13:13
  • Reply Geanne

   Dank je Amy! En het is dus ook nog eens makkelijk om zelf te maken!

   5 november 2016 at 12:18
 • Geef een reactie