Follow:
Bohemian, DIY, Lifestyle

DIY Bohemian wall hanging voor instant sfeer in huis

bohemian wall hangingDe wall hanging is weer helemaal terug van weggeweest. Dit is een kunstwerk dat veelal aan een tak hangt, wat vervolgens weer bevestigd wordt aan de muur. Wall hangings heb je in allerlei soorten en maten, maar mijn persoonlijke favoriet is de DIY Bohemian wall hanging. Deze maak je lekker zelf, met de kleuren en materialen die jij leuk vindt en zonder specifieke regels. Voor deze DIY heb ik veel inspiratie opgedaan op Pinterest en heb ik uiteindelijk gekozen voor mijn eigen design. Kijk je mee naar dit leuke project?

 
bohemian wall hanging 

Benodigdheden DIY Bohemian wall hanging


– Een lange tak
– Verschillende kleuren garen
– Schuurpapier
– Schilderstape
– Leren bandje
– Veren of andere decoratie is optioneel

Voor het maken van een DIY bohemian wall hanging is het gebruikelijk om een tak te gebruiken, maar kunt ook kiezen voor een metalen of houten ring, het is helemaal aan jou. Ik koos voor drie verschillende kleuren garen van katoen. Je kunt ook wol gebruiken, wat wat meer ‘body’ geeft aan je kunstwerk. Als je net als ik iets van katoen kiest, moet je heel veel garen gebruiken.

 
 
bohemian wall hanging 

Het lastige vond ik het bedenken van een leuk design, waarbij de kleuren het beste tot hun recht komen. Ik moest steeds veel garen blijven toevoegen, omdat het in het begin echt een heel zielig bosje draad leek. Ik had liever minder van de tak willen bedekken, maar dan had ik waarschijnlijk acryl ‘wol’ moeten gebruiken.
Als je eenmaal al je garen hebt hangen, is het een kwestie van een mooi plekje op de muur vinden en de DIY bohemian wall handing alvast ophangen. Vervolgens heb ik met twee lange stukken schilderstape de uiteindelijke vorm vastgelegd. Door het tape heb je direct een goede lijdraad voor waar je moet knippen. Ik gebruikte een stofschaar, maar een gewone schaar werkt ook.

 
 
bohemian wall hanging 

Als je eenmaal je garen geknipt hebt, is het tijd voor de finishing touches. Ik bevestigde een leren bandje aan de uiteinden, met een metalen ring daar aan geregen. Dit zorgt er voor dat je ‘m mooi op kunt hangen door dit als ring te gebruiken.

 
 
bohemian wall hanging 

Bij de bohemian sfeer horen natuurlijk ook veren. Ik had nog wat veren in huis en deze heb ik aan beide uiteinden bevestigd. Ze hangen op een hoogte dat het mooi doorloopt in de rest van het kunstwerk. Je zou er ook voor kunnen kiezen om kralen of andere decoratie in je wall hanging te verwerken.

 
 

bohemian wall hanging 

En zo makkelijk kan het zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden om het aan te passen naar jouw persoonlijke smaak en de stijl van je huis. Je kunt het ook heel modern en monochroom maken, het is maar net wat het beste bij jou past. Ik heb deze DIY bohemian wall hanging op de muur bij mijn voordeur hangen, wat echt zo’n dood hoekje was. Nu is het kleurrijk en helemaal bohemian!

 
bohemian wall hanging
 
 

Heb jij wel eens een vergelijkbaar kunstwerk gemaakt voor in huis?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie