Follow:
Bohemian, DIY, Lifestyle

Botanic glass frame om zelf te maken

botanic glass frameJe ziet tegenwoordig steeds meer van dit soort bovenstaande fotolijsten. Veel glas, weinig frame en een mooie illustratie of bloem in het midden. Maar wist je dat je dit zelf ook heel makkelijk en goedkoop zelf kunt maken? In dit artikel leg ik uit hoe je zo’n botanic glass frame maakt. En je kunt ze natuurlijk gebruiken voor allerlei dingen: een mooie foto, quote, lievelingsbloem of een veer. Kijk je mee?

 
 
botanic glass frame 

Wat heb je nodig voor een botanic glass frame?

– Twee fotolijsten in dezelfde maat (met glas, geen plastic)
– Washitape of pvc-tape (van de bouwmarkt)
– Schaar
– Iets om de lijst mee te vullen zoals een blad of bloem
 
 
botanic glass frame 

Hoe maak je een botanic glass frame?

Als ik het zo opschrijf, denk je misschien: ga je serieus vertellen hoe ik deze twee eenvoudige stappen moet doen? Maar aangezien ik deze diy zelf nog niet kende en flink aan het zoeken ben geweest op Pinterest, ga ik het lekker toch doen. Dus daar komt ‘ie, de 2 stappen voor een botanic glass frame.

Haal de fotolijsten uit de verpakking en verwijder de glazen plaat uit beide lijsten. Maak het glas schoon zodat je straks geen vlekken op je mooie lijst hebt.

Leg je object tussen beide glazen platen en zorg dat het helemaal in de goede positie ligt. Je kunt hiervoor een beetje fotolijm gebruiken als dat nodig is. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het glas aan elkaar plakken met tape. Ik koos voor een gouden tape zodat het lijkt alsof het een gouden, metalen rand heeft. Probeer de randen even dik te maken.

Dat is alles! Je kunt helemaal los gaan met je creativiteit en allerlei verschillende soorten maken. En ben je er zat van, dan verwijder je de tape en ‘vul’ je het weer met iets anders!
 
 
botanic glass frame
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie