Follow:
Lifestyle, Vegan

Cadeautips voor vegan Sinterklaas, Kerst en verjaardag

cadeautips voor vegan

Het feit dat je voor iemand die vegan is een cadeau moet kopen, brengt je wellicht een beetje in de stress. Net zoals een lootje trekken voor de opa van je partner, omdat je gewoon totaal geen idee hebt waar je iemand blij mee kunt maken. Of het nu gaat om Sinterklaas en Kerst of een verjaardag; het hoeft niet ingewikkeld of stressvol te zijn om een leuk cadeau te schenken aan een vegan. In dit artikel vind je een aantal handige cadeautips voor vegan vrienden, familieleden etc. 

 

Vegan kookboek

Als er iets is waar de meeste vegans dol op zijn, dan is het nieuwe recepten proberen en steeds weer ontdekken hoe heerlijk veganistisch eten is. Een goed kookboek is dus ook altijd een welkom cadeau! Natuurlijk heb je allerlei soorten en is een vegan kookboek soms heel specifiek voor één soort keuken, maar er zijn ook wat algemenere kookboeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Vegan 100 van Gaz Oakley en de boeken van The Happy Pear. Voor liefhebbers van bakken is Bak to Basics van Sifra Opstal een aan te raden vegan kookboek.

 

Abonnement op een vegan tijdschrift

Tegenwoordig zijn vegan tijdschriften te verkrijgen en dat is leuk voor vegans die graag lezen! Je kunt een abonnement op zo’n tijdschrift cadeau doen, bijvoorbeeld op het vegan lifestyle magazine Vega Vega. Zo weet je zeker dat diegene blij is met een jaar lang vegan leesvoer en vaak kun je deze online bestellen. Je hoeft zo de deur niet eens meer uit!

 
 
cadeautips voor vegan

Vegan high tea/etentje

Een cadeau geven hoeft niet altijd te betekenen dat je een product koopt en deze geeft. Als cadeautip voor vegan Sinterklas of een verjaardag kun je ook denken aan een ervaring. Spreek bijvoorbeeld af om samen te genieten van een vegan high tea in de omgeving, of maak er een waar dagje weg van door een unieke locatie te kiezen een stukje bij je woonplaats vandaan. Uit eten voor een warme maaltijd kan natuurlijk net zo goed, in zo’n geval. Mocht je twijfelen over een geschikt restaurant, laat de vegan dan kiezen of zoek online en in Facebook-groepen naar een geschikte optie.

 

Vegan verzorgingsproducten

Bij cadeaus geven, denken veel mensen toch aan verzorgingsproducten, geschenksets met douchegel en deodorant en dat soort dingen. Als vegan kun je die dingen nog altijd gebruiken, maar vaak moet je als gever wel even een beetje moeite doen om de juiste dingen bij elkaar te scharrelen. VeganWiki is daarbij een handig hulpmiddel, die per categorie weergeeft welke producten vegan zijn. Zo is Weleda Baby shampoo vegan en ook nog eens zacht voor de huid. Love Beauty and Planet heeft heerlijke vegan en betaalbare verzorgingsproducten, net als Lush (niet alle producten zijn vegan).

 
 
cadeautips voor vegan

Hygge-pakketje

Hygge is bijna niet meer weg te denken uit de moderne maatschappij. Het is een Dens fenomeen van huiselijkheid, gezelligheid en een knusse avond in huis. Denk aan kaarsen, dikke sokken en warme thee. Hoe leuk is het om zelf een Hygge-pakketje samen te stelen en deze cadeau te geven? Een paar dingen om aan te denken: geen wol in de sokken, kaarsen van sojawas (bijvoorbeeld die van Yankee Candle) en een lekkere vegan thee. Met een vegan reep chocolade of lekkere vegan koekjes erbij is je Hygge-avond helemaal compleet!

 

Cadeaukaart voor vegan restaurant

Ook vegans kunnen lekker uit eten gaan, dat verschilt niet met mensen die wel dierlijke producten eten. Toch is de keuze wat beperkt en daarom zul je zien dat vegans een of meerdere favoriete restaurants hebben. Vraag daar eens subtiel naar of houd een tijd voor de verjaardag/feestdagen je oren open. Een cadeaukaart voor dit restaurant kan in dat geval een leuke cadeautip voor vegan zijn.

 

Adopteer een dier

Soms is een symbolisch cadeau nog wel het meest waardevol. Wil jij cadeautips voor een vegan die zegt eigenlijk niets (materieels) te willen? Denk dan eens aan het adopteren van een dier. Dan heb ik het niet over een kat uit het asiel halen en op de deurmat zetten, maar een symbolische adoptie van een dier op afstand. Via het Wereld NatuurFonds kun je bijvoorbeeld een neushoorn of olifant adopteren. Bij het Jane Goodall Instituut kun je een chimpansee adopteren. In het geval van het WNF wordt het geld gebruikt om de diersoort te beschermen en is er sprake van een eenmalige donatie. Bij het Jane Goodall Instituut geef je geld voor één specifieke chimpansee naar keuze en wordt ieder jaar een donatie gegeven.

 
 

Wat is jouw cadeautip voor vegan vrienden en familieleden?

Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat ik een klein percentage krijg
als jij een aankoop doet. De prijs die jij betaalt voor een product blijft gelijk.

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie