Follow:
Fashion

Casio Retro horloge voor een klassieke maar stoere look

Casio Retro dames horlogeZilver en klassiek, dat zijn twee woorden die mijn smaak in sieraden goed samenvatten. Al jaren draag ik alleen zilver (echt zilver, dat niet lelijk wordt) en mijn horloges probeer ik daar ook zo goed mogelijk op af te stemmen. Mijn nieuwe horloge van Lucardi voldoet absoluut aan die eisen. Ik koos voor een Casio Retro dameshorloge, mét zilveren schakelband. Kijk je mee naar deze nieuwe aanwinst?
 
 
Soms verandert je stijl, en merk je dat je horloges en andere sieraden niet goed meer bij elkaar passen. Ik draag al jaren een goudkleurig horloge, terwijl ik nog enkel zilveren sieraden draag. Misschien dat het je niet eens opvalt, maar ik vond het niet mooi dat beide zo verschillend waren. Toen ik het aanbod kreeg om een Casio horloge uit te kiezen, wist ik ook al vrij snel welke ik wilde hebben. Die in het zilver, met een niet al te overdreven grote klok en met het klassieke karakter waar ik zo gek op ben.
 
 
Casio Retro dames horloge
 
Het instellen van de klok was nog wel even een dingetje. Zoveel knopjes, opties en piepjes was ik niet gewend, maar gelukkig went dit heel snel. Eenmaal ingesteld hoef je er verder ook niet zo veel mee te sleutelen, tenzij je de stopwatch of andere opties wil gebruiken. Het beeldscherm is klein maar helder, en makkelijk te lezen als je het horloge draagt. De schakelband is glad en strak van design. Ik vind dat dit goed past bij de look van dit horloge. Een beetje klassiek, een beetje stoer en zelfs een tikje mannelijk. Deze specifieke Casio Retro is een dameshorloge, maar zoals je ziet leent deze stijl zich prima voor een stoere look. Het ligt er heel erg aan waar je het mee combineert. Met een parelarmband erbij is ‘ie weer heel klassiek en vrouwelijk.
 
Omdat je zelf het bandje kunt verstellen (daarover later meer) kun je zelf beslissen hoe lang je ‘m laat. Ik heb het schakelbandje iets losjes gelaten voor een nonchalante look. Hij beweegt dan een beetje om je pols, maar persoonlijk vind ik dat niet storend. Je kunt het natuurlijk altijd zelf strakker maken als je dat prettiger vindt. Wel wordt aanbevolen om horloges met schakelbanden altijd iets losjes te dragen. Zo kan het materiaal beter ‘ademen’, hoopt zich minder vuil op en blijft het metaal langer in goede conditie.
 
 
Casio Retro dames horloge
 
Het horloge komt in een kartonnen doos, met daarin natuurlijk het horloge, de gebruiksaanwijzing en wat papieren voor de garantie. Ik vind het altijd leuk als er een doos om een horloge zit. Zo kun je het netjes opbergen, meenemen etc.

Dit horloge is de eerste die ik online heb gekocht. Normaal ga ik gewoon naar de winkel, en zoek daar een model uit die ik mooi vind. Nu was het even iets lastiger. Ik wilde bijvoorbeeld weten wat de afmetingen waren, maar die kon ik op de website van Lucardi niet vinden. Via het modelnummer heb ik op internet gezocht, maar die bleken onjuist. Toen ik het horloge ontvang was deze namelijk wel wat kleiner dan ik had gedacht. Nog steeds vind ik het een mooi horloge hoor, hoewel het van mij nog wel iets groter had gemogen.
 
 
Casio Retro dames horloge

Casio Retro dames horloge

Als je al eens vaker een horloge met schakelband hebt gekocht, dan weet je dat je deze hoogstwaarschijnlijk op maat moet (laten) maken. In de winkel doen ze dit vaak gratis als je je horloge koopt, maar bestel je via de webshop dan is het makkelijk als je het zelf kunt. Dit model van de Casio Retro kun je eenvoudig zelf op maat maken. In de gesp zit een kleine uitsparing, met een pijltje erbij. Dit stukje klik je ophoog (met een mes, pen, vork etc.) en vervolgens kun je het op en neer schuiven totdat je de juiste lengte hebt. Even weer dichtklappen en je bent al klaar. Ik hoefde dus niet eens meer uit huis om de juiste maat te vinden.

Hoewel het even wennen is om een horloge met schakelband te dragen, vind ik het horloge erg mooi. Ik heb eigenlijk mijn hele leven horloges met leren bandjes gedragen, maar dit voelt toch net even iets sjieker en luxer. Het bandje is van staal, dus dit gaat ook erg lang mee. Ik ben alleen bang dat ik er allemaal krasjes op maak, dat zou toch wel erg zonde zijn.
 
 
Casio Retro dames horlogeDeze nieuwe Casio Retro is een leuke aanvulling op mijn sieraden en andere horloge. Ik had net twee andere horloges weggegooid (beide te goedkoop en daardoor stuk en kon niet gerepareerd) dus ik had echt wel weer een nieuwe nodig. Deze past perfect bij mijn stijl en de rest van mijn zilveren sieraden. Het past nu allemaal bij elkaar en ik kan het bij bijna alles combineren. En die klassieke look, dat blijft natuurlijk altijd een zwak van me.
 
 

Deze Casio Retro (LA670WEA-7EF) komt van Lucardi en kost €29,95. Het horloge wordt gratis thuisbezorgd.

 
 

Dit product is aangeboden door Lucardi.nl

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Ik vind het er wel gaaf uitzien

    24 september 2015 at 15:35
  • Geef een reactie