Follow:
Beauty, Reviews

Catrice Prime and Fine Loose Powder


Je hebt er misschien al eerder iets over gelezen, want dit product maakt flinke indruk in beautyland. Ik heb het over Catrice Prime and Fine, een settingpowder. Een aantal make-up goeroes stapten over van MAC naar Catrice, dus dit product heeft wel een reputatie waar te maken. Is het echt zo goed? Natuurlijk ben ik het zelf gaan testen zodat ik het met jullie kan delen. Ben je ook benieuwd naar dit product, kijk dan snel verder!

Ik zei het net al even, dit product valt onder de noemer settingpowder. Door dit over je foundation aan te brengen blijft je make-up langer zitten en ga je minder snel glanzen.

Dit is wat op de verpakking staat:

Opzich vind ik de verpakking mooi. Een grote, brede pot met een zwarte deksel doet al snel denken aan de wat duurdere merken en dat vind ik leuk. Er zit een mega-hoeveelheid in deze verpakking want je bent iedere keer maar een heel klein beetje nodig. Je kunt hier dus een heel lange tijd mee vooruit.

Voordat je het product kunt gebruiken moet je eerst de sticker verwijderen. Deze zorgt ervoor dat tijdens het vervoer naar de winkel geen product verloren gaat (anders gaat het via de gaatjes in de deksel zitten en heb je een grote poederwolk wanneer je het opent.) Enig nadeel: Wanneer je de sticker eenmaal eraf hebt gehaald kun je het niet opnieuw gebruiken. Mocht je het mee willen nemen in je (logeer)tas, pas dan op wanneer je het weer open maakt. De kans is groot dat er meer poeder in de dop dan in het bakje zit.

Hoe ik het gebruik:
– Eerst breng ik gewoon mijn make-up aan. Ik gebruik voornamelijk foundation, concealer, compact-poeder en blush.
– Ik trek dus de sticker er af (eenmalig) en schud het bakje een beetje heen en weer zodat er poeder door de gaatjes komt. Hierdoor kun je het product met je kwast ‘oppakken’. Een klein beetje is meer dan genoeg.
– Ik breng dit op mijn hele gezicht aan. Ik let hierbij vooral op mijn T-zone, die nog wel eens wat gaat glanzen halverwege de dag.
– Je hoeft niet bang te zijn dat de kleur van je foundation/blush niet meer zichtbaar is. De Prime en Fine poeder is translucent dus je ziet het niet zitten.
– Deze poeder is dus de laatste stap in mijn make-up routine.

Wat ik er van vind:
Ik gebruik het iedere dag en het is eigenlijk al een standaard stap geworden wanneer ik mijn make-up doe. Ik merk dat mijn gezicht langer mat is en dat is natuurlijk altijd fijn. Ik gebruik onder mijn foundation altijd een primer, dus ik kan niet zoveel zeggen over het feit of je make-up langer blijft zitten. Ik heb geen opmerkelijk verschil gemerkt.
Ook bij het ‘even, velvety-matt but radiant complexion‘  zet ik mijn vraagtekens. Ik denk niet dat een poeder in deze prijscategorie dat soort effecten kan creëren. Maar desondanks vind ik het een fijn product en zal ik het (wanneer het ooit op moge gaan  met deze hoeveelheid) opnieuw aanschaffen.

Catrice Prime and Fine is te koop bij Kruidvat voor €5,49

 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie