Follow:
Reizen, Travel

Citytrip naar Dublin; dit deed ik tijdens mijn vakantie

Citytrip naar Dublin

Wie mij op Instagram volgt, is misschien al opgevallen dat ik onlangs (samen met een vriendin) op vakantie was in Dublin, Ierland. Omdat mijn telefoon daar helaas sneuvelde en ik niet alle foto’s op social media kon delen, heb ik besloten om hier een soort reisverslag van mijn citytrip naar Dublin te maken. Ik deel foto’s wat we daar hebben gedaan en geef tips voor de dingen die je echt moet zien en doen tijdens je citytrip naar Dublin. Kijk je mee naar mijn reis naar het prachtige Dublin?

 
Citytrip naar Dublin

De zaterdag was onze eerste echte dag in Dublin, aangezien we de middag/avond daarvoor zijn aangekomen. Mijn vriendin had de vorige avond al gezien dat bij een pub bij ons om de hoek een Full Irish Breakfast werd geserveerd, dus dat hebben we direct zaterdagochtend gedaan. In Dublin zit praktisch in iedere straat wel een pub en wij kozen voor een schattige pub dat door een Ierse familie wordt gerund. De samenstelling van een Iers ontbijt kan verschillen per pub, maar het is vaak iets met ei, toast, worstjes en bloedworst (black pudding). Met zo’n ontbijt heb je direct de Ierse smaak te pakken.

 

Winkelen in Henry Street

Dublin heeft twee grote winkelgebieden, Henry Street en Grafton Street. Wij besloten om eerst naar Henry Street te lopen, dat was dichterbij voor ons. Aangezien ons appartement aan de Liffey lag, de rivier die dwars door de stad loopt, konden we via deze route naar de winkels lopen. Het leuke van de Liffey is dat ze zogenoemde ‘boardwalks’ hebben gemaakt op een aantal plekken. Via deze stijgers loop je stukjes over het water, wat het een heel leuke sfeer gaf.
 
 
Citytrip naar Dublin 

Henry Street is net als alle andere winkelstraten in Europese hoofdsteden. Het lijkt allemaal op elkaar en echt de Ierse sfeer proeven is er niet bij. Toch vonden we dat niet erg. We hebben lekker gewinkeld, onder andere bij Lush, en zijn zeker een aantal uren zoet geweest met de leuke winkels hier. Voor je Ierse souvenirs ga je naar Carroll’s, een leuke winkel met meer dan duizend sourvenirs, cadeautjes, sieraden, t-shirts en nog veel meer. Echt een aanrader voor als je iets uit Dublin of Ierland mee naar huis wil nemen. De prijzen zijn bovendien heel redelijk voor zo’n grote winkel.

 

Temple Bar voor het échte Ierse gevoel

Na een heerlijk ijsje en lekker op een pleintje in de zon te hebben gezeten, zijn we teruggelopen naar de Liffey, die overgestoken en zo in Temple Bar uitgekomen. Temple Bar is dé toeristische trekpleister van de stad en dat is het absoluut waard. Het is een buurtje vol pubs, de ene moderner en de ander meer traditioneel. De gevels van de pubs zijn echt een plaatje om te zien en het is ook duidelijk dat de eigenaren trots zijn op hun pub. Er zijn hier ook wat winkeltjes voor souvenirs en zaakjes waar je whisky kunt kopen. Omdat het zaterdagmiddag was, stond het er goed vol met toeristen en was er overal al live-muziek te horen. Wij zijn bij toeval in The Auld Dubliner beland omdat daar iemand ‘Galway Girl‘ zong, één van onze favoriete liedjes. De live-muziek maakt Temple Bar echt bruisend. We zijn hier dan ook tot een uur of zes gebleven omdat het er gewoon zo gezellig was.

 
 
Citytrip naar Dublin 

We zijn daarna even teruggelopen naar ons appartement om onze aankopen van Henry Street en Temple Bar weg te brengen. Op de terugweg aten we weer bij dezelfde pub als waar we ‘s ochtends het ontbijt hadden gegeten. Na een heerlijke maaltijd in de pub (ik had roast beef en mijn vriendin een lamsstoofpot), zijn we weer teruggegaan naar Temple Bar. Onder het genot van een fijne cocktail hebben we daar opnieuw genoten van de muziek en hebben we natuurlijk luidkeels meegezonden met de nummers.

Niet alle muziek die in de pubs gespeeld wordt, zijn traditioneel Ierse nummers. Ook Oasis, Kings of Leon, Bob Marley en een heleboel andere gezellige meezingen passeren de revue. Ben je niet bekend met Dirty Old Town, The Voyage en Fields of Athenry, dan is er ook genoeg te genieten in de pubs in Temple Bar.

 

Dagtour naar de Cliffs of Moher

Toen ik aan het opzoeken was welke leuke dingen je kon doen in Dublin, zag ik dat een aantal websites het hadden over de Cliffs of Moher. Omdat dit niet in Dublin zelf is, had ik er niet bij stilgestaan dat dit ook een mogelijkheid was. Op dag 2 gingen we ‘s ochtends met een bus door het hele land, richting de Westkust om daar de prachtige kliffen te bekijken. Wij boekten deze tour via Paddywagon, die de goedkoopste deal had. Onze chauffeur heeft ons enorm laten lachen en heeft veel verteld over de stad, het land, de enorme hongersnood die ruim 1 miljoenen Ieren het leven kostte en over de plekjes die wij onderweg aandeden. Als je onderstaande foto’s ziet, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen waarom het daar zo mooi was.

 
 
Citytrip naar Dublin
Citytrip naar Dublin
Citytrip naar Dublin
Citytrip naar Dublin
Citytrip naar Dublin
Citytrip naar Dublin

De kliffen zijn best een klim omhoog, dus goede schoenen zijn hier wel handig. Je hebt aan de rechterkant trappen om omhoog te klimmen, aan de linkerkant van de kliffen moet je een stijl en hobbelig pad omhoog klauteren. Veel mensen wijken van deze paden af om die ene spectaculaire foto te maken. Maar wees voorzichtig: ieder jaar vallen er 80 mensen van de kliffen. Wij kozen dus voor een leuk foto-momentje zonder daarbij ons leven in gevaar te brengen. Zo kan het dus ook!

 
Citytrip naar Dublin
 

Middeleeuws Dublin

Tijdens onze citytrip naar Dublin deden we op dag 3 een ronde door het middeleeuwse stuk van de stad. Toevallig begon dat één straat achter ons appartement, dus het lag mooi op de route. We hebben onder andere de oude stadsmuur gezien die Dublin heel wat eeuwen geleden moest beschermen tegen vijanden. Ook liepen we langs Dublin Castle, waar helaas een vreselijk lelijke renovatie aan heeft plaatsgevonden (niet op de foto). Wat wel heel erg mooi is, is de tuin van het kasteel waar je zo naar binnen kunt lopen.

 
 
Citytrip naar Dublin
Citytrip naar Dublin Citytrip naar Dublin 

We zijn ‘s middags doorgelopen naar Grafton Street, de andere winkelstraat. Maar eerst gingen we even langs het standbeeld van Molly Malone. Als liefhebber van Ierse muziek hoor ik het liedje over deze (fictieve) dame maar al te vaak, dus het was leuk om het standbeeld van haar te zien. Grafton Street zelf was eigenlijk een vrij korte winkelstraat zonder al te veel interessante winkels. Deze zou je in mijn ogen rustig kunnen overslaan. Wat wel een leuke verrassing was, is dat aan het einde van deze straat een enorm park ligt. Totaal onverwacht kwamen wij deze tegen en daar hebben we een tijdje heerlijk op het gras gezeten in de zon.

 
 
Citytrip naar Dublin 

Op de laatste avond hebben we gegeten bij The Brazen Head, één van de oudste pubs (waarschijnlijk geopend in 1198) in Dublin. Dat deze bij ons om de hoek lag, kwam ons ook wel goed uit na een lange dag met heel veel lopen. Deze pub vind je eigenlijk in alle toeristenboekjes voor je citytrip naar Dublin. Het is sfeervol, altijd druk en ontzettend betaalbaar. Net zoals in de meeste pubs betaal je hier gemiddeld tussen de €12 en €15 voor een maaltijd zoals fish and chips of een hamburger met patat. En de toetjes kan ik ook van harte aanbevelen! The Brazen Head is zeker een aanrader voor wie op citytrip naar Dublin gaat.

 
 
Citytrip naar Dublin 

Ga jij ook op citytrip naar Dublin? Dan ga je gegarandeerd een geweldige tijd hebben in de Ierse hoofdstad. De verschillende delen van de stad zijn goed beloopbaar en rivier de Liffey is een handig oriëntatiepunt tijdens je wandelingen door de stad. Neem een kaart mee van de VVV en start exploring! Wij hebben ontzettend veel geluk had met het weer in Dublin. Iedere dag hadden we strakblauwe luchten en in de zon werd het zelfs 31 graden! Maar zelf in het meer typische Ierse weer (regen, bewolkt, grauw) vermaak je je prima in deze bruisende stad. Ik kan een citytrip naar Dublin zeker aanraden!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie