Follow:
Hippie

Wat een cursus astrologie je kan leren over jezelf

cursus astrologie

Denk jij ook wel eens: ‘Ik ben dit sterrenbeeld maar eigenlijk heb ik daar helemaal geen connectie mee’? Of hoor je steeds dat iemand zich stoort aan een persoonlijke eigenschap van jou, terwijl je weet dat je er gewoon écht niets aan kunt doen? Dan is er een grote kans dat jouw geboortedatum- en tijd wel eens voor verduidelijking kunnen zorgen. De afgelopen weken volgende ik een cursus astrologie en er ging letterlijk een wereld open! In dit artikel leg ik je uit hoe astrologie je kan helpen om een beter beeld over jezelf te krijgen, want het is absoluut niet hetzelfde als die kleine stukjes in de krant of een tijdschrift. 

Natuurlijk is het niet mogelijk om in één artikel uit te leggen hoe astrologie werkt tot in de details, daarvoor heb je een cursus astrologie nodig. Of je moet al heel gedisciplineerd boeken willen uitpluizen en dan nog blijft het een lastige materie. Je weet zelf welk sterrenbeeld je bent, dit is afhankelijk van je geboortedatum. Ben jij een Stier, Waterman, Weegschaal of Leeuw?

 

Online een birth chart maken

Om echt inzicht te krijgen in jou als persoon en de dingen die jou uniek maken, heb je een geboortehoroscoop nodig. In het Engels heet dit een birth chart of natal chart. In dit overzicht staan de exacte posities van de planeten op het moment dat jij werd geboren, in verhouding met de sterrenbeelden. Het is een soort grote schijf met heel veel vakjes, die de positie van de planeten op een bepaald moment vastleggen. Wat je hiervoor nodig hebt is de datum, tijd en locatie van toen je geboren werd. Weet je de tijd niet, probeer deze te achterhalen bij één van je ouders. Geloof me, een kwartier eerder of later kan al een behoorlijk effect hebben op je chart. Je birth chart kun je eenvoudig en gratis op internet downloaden, bijvoorbeeld bij Astrocafe. Het mooie is dat je daar direct uitleg krijgt over de stand van iedere planeet en hoe dit invloed heeft op jouw als persoon en de dingen die jou uniek maken.

 

Wat je birth chart over je zegt

Wat je nu voor je ziet is een heel gedetailleerd overzicht van planeten, sterrenbeelden en eigenschappen. Normaal neem je deze informatie mee in de cursus astrologie en wordt er gewerkt vanuit jouw eigen chart als voorbeeld. Toch wil ik je in het kort vertellen welke details van belang zijn, zodat je jezelf beter kunt leren kennen. Daarvoor neem ik mijzelf even als voorbeeld, juist omdat ik mijzelf nooit heel erg verbonden voelde met het sterrenbeeld Leeuw. Ja, ik kan gepassioneerd aan iets werken en ben creatief, maar daar houdt het wel een beetje op.

 
 
 
cursus astrologie 

Vul je birth chart in en kijk in welk vakje (sterrenbeeld) de volgende elementen staan en waar ze voor staan:
Maan: Hoe je je prettig voelt en hoe je vanuit emotie reageert
Ascendant: Poort waardoor je naar buiten kijkt en wat als eerste opvalt
Jupiter: Brengt voorspoed en biedt perspectief in waarin je wil groeien

 

Hoe je je birth chart leest

Mijn zon staat in het vakje van de Leeuw, dat houdt in dat ik de Leeuw als sterrenbeeld heb. Eigenschappen zijn onder andere creatief, stralend, leidinggevend maar ook egocentrisch en arrogant.
Mijn maan én ascendant staan in Weegschaal, waardoor ik mij prettig voel bij en de wereld bekijk vanuit de ogen van de Weegschaal. Eigenschappen zijn onder andere harmonieus, diplomatiek, vredelievend, sociaal maar ook twijfelachtig en te veel compromis.
Jupiter staat in Kreeft, waardoor mijn ambities passen bij de kwaliteiten van dat sterrenbeeld en daar ook voorspoed in komt. Eigenschappen zijn onder andere verzorgend, gevoelig, bezielend maar ook betuttelend en onzelfstandig.
 
 
cursus astrologie 

Zo zie je dat het sterrenbeeld waar je wat betreft je geboortedatum maar een heel klein onderdeel zijn van je persoonlijkheid. Ik snap éindelijk waarom de Leeuw niet allesbepalend is en hoe ik mijn andere kwaliteiten ook kan benutten. Met welk uitkomsten van de maan, ascendant en Jupiter voel jij je het meest verbonden? En komt dit ook overeen met hoe andere mensen jou zien?

 

Wat leer je van een cursus astrologie

Door meer te leren over jezelf en de kwaliteiten kun je groeien als persoon en weet je ook waar je aan kunt werken. Zo staan de drie persoonlijke planeten in mijn chart in Maagd, het sterrenbeeld dat zich kenmerkt in kritisch, overzichtelijk en ordelijk. Dat verklaart het feit dat ik een enorme neat freak ben en mijn huis (en dat van een ander haha) altijd opgeruimd en schoon wil hebben. Ik moet er mee dealen dat dit een onderdeel van mij is en dat ik niet kan verwachten dat anderen daar altijd hetzelfde over denken.

 

Je kunt net als ik een cursus volgen om niet alleen je eigen complete chart te leren kennen, maar om ook de geboortehoroscoop van een ander te kunnen lezen en vertalen. In dit artikel heb ik er even een paar kleine dingen uitgepikt die leuk zijn om op te zoeken. Echter gaat astrologie veel verder en zijn er veel meer factoren die invloed hebben. Ben je zelf ook geïnteresseerd in astrologie, persoonlijke groei en de wijsheid in de sterren, kijk dan zeker eens naar de mogelijkheid om zelf een cursus astrologie te volgen bij jou in de buurt. Ik verzeker je dat je er geen spijt van gaat krijgen.

 
 

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe astrologie werkt? Wat is het sterrenbeeld waar jij je het meest mee identificeert?

 
 

vegan aardappelsalade
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle

  Ik heb me er nooit zo mee verbonden gevoeld, maar ik wist er ook te weinig van haha! Nu leer ik steeds meer en zie ik inderdaad steeds meer in! Super tof en thanks so much voor dot handige artikel!

  14 juli 2018 at 08:18
 • Reply Claire

  Wauw wat super handig! Ik heb dit nooit geweten joh. Ik weet gelukkig mijn geboortehoroscoop dus ik ga deze gauw invullen. Zo’n cursus lijkt me echt razend interessant!

  16 juli 2018 at 21:52
 • Geef een reactie