Follow:
Persoonlijk

De dingen die 2014 voor mij geweldig maakten!

hoogtepunten 2014

Nu 2014 al bijna voorbij is, ben je misschien geneigd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Maar er is niets mis met terugkijken en dankbaar zijn voor alle mooie dingen die zijn gebeurd. In 2014 veranderde er veel voor mij, maar toch behoren de meeste dingen tot mijn hoogtepunten. Als je precies wil weten welke dingen dit zijn en waarom ze belangrijk voor me zijn, lees dan verder.


 
 

afstuderen
Afstuderen
Het grootste hoogtepunt het afgelopen jaar was het feit dat ik geslaagd ben voor hbo journalistiek. Een dag die soms zo ver weg leek, dat ik me afvroeg of het ooit zou komen. Helemaal omdat ik door mijn ziekte (MS) maar weinig energie had en het heel zwaar was om te studeren, stage te lopen en te werken aan mijn afstudeerproductie. Maar wat ben ik blij dat het me gelukt is, en ook nog eens binnen de reguliere 4 jaar tijd. Hoera!

 
Vriendinnen
Ik heb zulke lieve vriendinnen! In 2014 veranderde er best wat (verhuizingen, baby’s, studies etc.) maar wat hebben we het altijd ontzettend leuk en gezellig met elkaar. Ik geniet erg van de uitjes die we maken, zoals shoppen bij Primark of een bezoek brengen aan de kerstmarkt in Bremen. Maar als je met vriendinnen al een geweldige tijd hebt, gewoon hangend op de bank met een filmpje, dan weet je dat je het echt getroffen hebt!
 
 
Marmaris
Vakantie in Turkije
In september ben ik voor het eerst in mijn leven op vakantie geweest in Turkije. Samen met mijn ouders ben ik een weekje helemaal tot rust gekomen in de zon, zee en het strand van Marmaris. Het was niet alleen een erg leuke vakantie, maar ik vond het ook super om tijd met mijn ouders door te brengen. En aangezien ik altijd in hostels verblijf wanneer ik reis, was een all-inclusive hotel echt fantastisch! Waar ik normaal een voedselbonnetje kreeg waarmee ik één bagel en één stuk fruit mocht halen bij het ontbijt, kon ik nu helemaal zelf weten wat ik at, en hoeveel. Wat een weelde!
 
 
verhuizen
Eigen huis
Een ander hoogtepunt is dat ik EINDELIJK een eigen huisje heb gekregen. Tijdens mijn laatste studiejaar woonde ik tijdelijk weer thuis en na het afstuderen hoopte ik snel een huurwoning te krijgen. Helaas duurde het nog een aardige tijd, maar 1 november kreeg ik de sleutel van mijn woning. Er moest ontzettend veel aan gebeuren voordat het echt netjes en af was, maar met de hulp van mijn ouders is het echt prachtig geworden. Inmiddels woon ik alweer 1,5 maand in mijn eigen huis en het voelt heerlijk om hier te wonen. Een echt thuis dus.
 
 
Luna
Luna
Bij een eigen huisje hoort ook een eigen kat. Daarom besloot ik om in het voorjaar een kitten te nemen, toen mijn ouders ook gingen zoeken naar een kitten. Die van mijn ouders is helaas heel ziek geworden en is al vrij snel overleden, wat erg zielig was. Gelukkig was er met Luna niets aan de hand, afgezien van het feit dat ze heel druk en gek en soms een beetje wild is. Luna is met mij verhuisd naar Groningen en ging van buitenkat naar één balkon. Ze heeft zich echter goed aangepast en wat is het gezellig in huis met een huisdier! Ik ben erg blij met haar, ondanks al haar gekke buien, en ze zorgt absoluut voor leven in de brouwerij.
 
BCCC OrangeryIn deze oranjerie (onderdeel van Bucks County Community College waar ik naar school ging) heb ik veel yoga-lessen gevolgd. Stel je voor: die enorme ramen, uitzicht op een prachtige tuin, een ondergaande zon en de ruimte vol met kaarsen. Het was iedere keer weer magisch!

Yoga
In de zomer deed ik mee aan de Yogagirl Challenge, opgezet door de Zweedse yogi Rachel Brathen. Het doel was om 21 dagen lang iedere dag yoga te doen, en iedere dag had een thema of opdracht. Hierdoor kwam ik weer in het ritme om yoga te doen, iets was ik eigenlijk al jaren deed, maar nooit met enige regelmaat. Vooral de afgelopen weken, met alle stress van het verhuizen, kan ik ontzettend waarderen wat yoga voor mij doet. De rust, de ontspanning, de focus op al het goede; ik geniet er erg van. Yoga zal in 2015 dan ook een nog grotere rol in mijn leven gaan spelen.
 
 
Waar was jouw hoogtepunt van 2014?
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Mariëlle M.

    Best wel een bewogen jaar voor je! Ik stem met je in dat vriendinnen heel belangrijk zijn!

    30 december 2014 at 20:27
  • Geef een reactie