Follow:
Bloggen

De wondere wereld van Bloglovin’

Bloglovin
Bloglovin’ is een heel handig online platform, maar ik merk dat velen het nog niet kennen. Daarom introduceer ik jullie in de wondere wereld van Bloglovin’ dat het volgen van meerdere blogs een stuk makkelijker maakt. Het is handig, gratis en online en je volgt hier tal van blogs, zoals Sweet Suzie. Lees dus snel verder hoe je dit doet.

Bloglovin’ is een online platform dat het mogelijk maakt om veel blogs op een makkelijke manier te lezen. Zie het als je timeline op Facebook maar dan gevuld met jouw favoriete blogs. Zo zie je direct wie een nieuw bericht heeft geplaatst en kun je deze direct lezen. Je kunt het ook zo instellen dat je alleen de ongelezen blogposts ziet en zo mis je dus nooit meer een bericht.

Het werkt heel eenvoudig. Je gaat naar de website en je meldt je aan. Dit is voor zowel lezers van blogs als voor mensen die zelf een blog hebben. Na een paar simpele stappen heb je al je eigen account.

blogloving1

Vervolgens is het natuurlijk tijd om jouw favo blogs toe te voegen. Dit doe je door bijvoorbeeld de zoekfunctie te gebruiken (je moet de naam goed spellen anders vindt hij ‘m niet) of je klikt op populaire blogs. Je kunt ook zoeken in een bepaalde categorie zoals fashion, food of travel. Bloglovin’ is dus niet alleen voor beautyblogs maar eigenlijk voor ieder onderwerp. Klik op Volg/Follow en hij staat in je lijstje.

De volgende keer dat je naar Bloglovin’ gaat, zie je een overzicht dat lijkt op deze. Ik heb even mijn blog als voorbeeld genomen en dus zie je een tijdlijn van mijn laatste berichten. Normaal zie je hier de verschillende blogs onder elkaar staan.
bloglovin
Links zie je de rij met alle blogs die je volgt. Achter de naam staat hoeveel posts je nog niet hebt gelezen. De rechterkant van de pagina bestaat uit een tijdlijn van deze berichten. Zo scroll je eenvoudig door naar de artikelen die je wil lezen.

Het handige van Bloglovin’ is dat het ook internationaal is en je dus van over de hele wereld blogs kunt volgen. Het is niet exclusief voor Nederland en daarom heb je er veel meer plezier van. Tegenwoordig lezen we namelijk steeds vaker Engelstalige blogs naast onze favorieten uit Nederland. En via de App (zowel voor iPhone als Android) blijf je onderweg ook altijd op de hoogte. Het scherm ziet er bijna hetzelfde uit en op die manier lees je in de bus/trein/waardanook nog even de nieuwste blogposts.

Natuurlijk zou ik het erg leuk vinden als jullie Sweet Suzie willen volgen op Bloglovin’. Zo blijf je op de hoogte van nieuwtjes en updates. Dit kun je natuurlijk ook via Twitter of Facebook doen, maar via Bloglovin’ is het gewoon erg handig omdat je direct een overzicht hebt van jouw favoriete blogs.

Ga dus aan de slag met jouw verzameling en maak het lezen van meerdere blogs niet alleen makkelijker maar ook leuker!

bloglovin
p.s.  Tegenwoordig hebben veel blogs een ‘volg mij knop’ in de zijbalk staan. Kom je dus een leuke blog tegen, dan kun je deze vanaf de website direct beginnen met volgen en hoef je deze niet eerst op te zoeken op Bloglovin’.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze informatie. Happy blogging!

Bron foto: Two Things in Common

Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Floor Daasvand

  Het is idd superhandig en ik werk er al een hele tijd mee, zo blijf ik mooi op de hoogte van ongelezen artikelen 😀

  4 maart 2013 at 18:10
 • Reply Floor Daasvand

  Het is idd superhandig en ik werk er al een hele tijd mee, zo blijf ik mooi op de hoogte van ongelezen artikelen 😀

  4 maart 2013 at 18:10
 • Geef een reactie