Follow:
DIY

DIY | Al je mooie kaarten bundelen

DIY kaarten bundelenIk ben zo iemand die de kaarten bewaard die ik krijg. Verjaardagen, Kerst en alles daar tussenin. Maar om er voor te zorgen dat het geen grote choas wordt, probeerde ik een DIY die ik vond op Pinterest. Hoewel ik eerst wat moeite had met het vinden van de juiste ringen, is het uiteindelijk toch gelukt. Als jij ook kaarten of andere dingen wil bundelen, kijk dan mee hoe ik dit deed.
 
Je hebt eigenlijk heel weinig voor deze DIY:
– Twee metalen ringen die open kunnen
– Perforator
– Kaarten, vliegtickets, tekeningen, brieven etc.

Het is belangrijk dat de ringen aan één kant een schanier hebben en aan de andere kant open kunnen. De metalen ringen die je aan je sleutelbos hebt, werken niet. Ik kocht de mijne bij Dille & Kamille.

 

DIY kaarten bundelen
Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is gaten maken in je kaarten. Ik heb er voor gekozen om alle kaarten bij de rug te perforeren, zodat ik ze makkelijk kan lezen zonder ze van de ring af te halen. Als je het zonde vindt om de kaarten te perforeren, kun je ze ook op een stukje karton plakken en daar de gaten in maken.

En dat is eigenlijk alles al! Je kunt dit met allerlei verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld met de dingen die je op vakantie verzamelde zoals buskaartjes en tickets. Of bijzondere tekenwerkjes van kinderen, neefjes en nichtjes. Je houdt het zo makkelijk bij elkaar waardoor ze minder snel beschadigen en het ook geen chaos wordt en alles door je kast verspreid ligt. 

DIY kaarten bundelen
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Tineke

  Wat een leuk idee, dit ga ik zeker onthouden. Dank je voor de tip!
  Liefs

  19 juli 2014 at 10:00
 • Reply Wendy (MissPinkyNails)

  Ik bewaar zo dus ook alles maar hier ligt het 9 van de 10x los in de kast… Niet handig! Dit is een handige DIY

  21 juli 2014 at 14:35
 • Reply Wendy

  Handig idee ook voor de kaarten van Postcrossing.

  22 juli 2014 at 13:16
 • Reply Bouchra

  Leuk idee! Bedankt voor de tip 🙂

  25 juli 2014 at 17:26
 • Geef een reactie