Follow:
Bohemian, DIY, Lifestyle

Maak zelf een bohemian maan klok

maan klokDe maan; ik heb er simpelweg een obsessie mee. Ik heb sieraden met maantjes, maandecoratie in huis en ik vind het hele mystieke van de maan prachtig. Toen ik op Pinterest een diy voor een maan klok tegen kwam, wist ik ook direct dat ik dit wel móest maken! En aangezien mijn huis nu een ware bohemian makeover krijgt, past het ook nog eens heel goed bij mijn nieuwe woonkamer. Kijk je mee naar hoe je zelf zo’n toffe klok kunt maken?


 
 

Wat heb je nodig voor het maken van een maan klok

– uurwerk (ik kocht deze via Ebay)
– Houten cirkel voor een klok (bij Pipoos)
– Kleurenafbeelding van de maan
– Zwarte verf + kwast
– Fotolijm
– Houtboor (of een vader die dat kan 😉 )

 

Hoe maak je zelf een maan klok

Het maken van zo’n gave klok is eigenlijk heel makkelijk, als je eenmaal de juiste benodigdheden hebt. Het uurwerk kun je goedkoop van Ebay kopen, die kun je al voor minder dan €2 kopen. Daarnaast is het belangrijk om een goede afbeelding van de maan te hebben. Als je googelt op ‘Nasa moon photo high res’, kun je een aantal mooie vinden. Deze afbeelding print je vervolgens uit op de maat van je houten cirkel. Ik heb dit uiteindelijk op A3 formaat gedaan, zodat alles er netjes op staat.

 
 

maan klok

 

Vervolgens is het tijd om je houten cirkel voor te bereiden. Allereerst moet je in het midden een gat boren. Daar komt je klok uiteindelijk doorheen. De dikte van dit gat hangt af van het uurwerk dat je hebt gekocht.
Daarna heb ik de achterkant en zijkanten helemaal zwart geverfd, zodat je geen kaal hout meer zit. Aan de voorkant heb ik ongeveer 2 cm aan de buitenkant zwart geverfd. Dit zorgt voor een mooie overgang van  de afbeelding naar het hout. Laat het goed drogen voordat je verder gaat.

 
 

maan klok
 
Ik gebruikte fotolijm om mijn afbeelding op het hout te plakken. Dit zorgt ervoor dat het niet in het papier trekt en je geen lijmresten ziet aan de voorkant. Knip ook een gat in het midden van de maan en plak het vervolgens op je houten schijf.

Met een beetje geluk komt je uurwerk met instructies. Mijn had deze niet, dus ik moest het even op Google opzoeken hoe ik alle wijzers moest installeren. Dit kostte de meeste tijd. De wijzers kwamen namelijk steeds tegen elkaar aan, waardoor ze niet meer liepen. Of het zat juist te los. Je moet dus even voorzichtig zijn als je de wijzers aan de klok vastmaakt want het zijn heel kwetsbare mechanismen.

 
 
maan klok
 

Zet alle wijzers op 12 uur en stop een batterij in het uurwerk. Zorg ervoor dat alle wijzers los van elkaar draaien en elkaar niet blokkeren. Dan kun je de tijd instellen op je nieuwe klok. En dat is alles al!
 
 
maan klok

 

Een maan klok is een prachtige eyecatcher in je huis. Bij mijn bohemian sfeer past het perfect, maar eigenlijk is de klok helemaal aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. Je kunt een andere kleur verf gebruiken, of bijzondere wijzers gebruiken. Maak het zo gek als je wil! Deze maan klok is fantastisch om in huis te maken en met de instructies in deze diy ook heel makkelijk te maken.

 
 

Wat is jouw favoriete diy om zelf te maken?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie