Follow:
DIY, Lifestyle

DIY | Bohemian Moon phase hanger voor in huis

moon phase hangerBen je net als ik dol op bohemian-accessoires in je huis en houd je wel van een leuke DIY, dan is dit project iets voor jou! Ik zag op Pinterest een leuke moon phase hanger voorbij komen van Free People, maar met een prijskaartje van $135. Gelukkig vond ik ook een leuke DIY-versie hiervan, die ik grotendeels gevolgd heb om mijn eigen exemplaar te maken. Wil je weten hoe jij ook voor een paar centen zo’n leuke slinger kunt maken, lees dan verder.

 
 

Wat heb je nodig voor een moon phase hanger?

– Klei (ik kocht deze bij Action)
– Ronde vormpjes voor koekjes
– Verf
– Kleine kraaltjes
– Bolletje garen (wol of acryl)
– Satéprikker

 
 
moon phase hanger
 

Hoe maak je een moon phase hanger?

Het maken van deze leuke slinger is eigenlijk heel eenvoudig. Rol de klei uit tot een dunne plak van 3 tot 5 mm dikte. Met de koekjesvormen maak je vervolgens de verschillende fases van de maan. Daarvoor kun je dit voorbeeld aanhouden. Om de halve manen te maken maak je eerst een gewoon rondje, en vervolgens ‘hap’ je met dezelfde ronde vorm een deel uit. Prik met de satéprikker is iedere maan een gat, dwars door het midden. Hier moet straks het garen doorheen, dus maak deze niet te klein.

Laat de klei drogen volgens de instructie op de verpakking. Zorg ervoor dat het echt helemaal droog is voordat je de klei gaat verven. Ik koos voor goud, maar je kunt iedere kleur gebruiken. En je kunt zelfs gekleurde klei gebruiken!

 
 

moon phase hanger

 
Zijn de manen droog, dan is het tijd om de slinger in elkaar te zetten. Hiervoor heb je de kraaltjes nodig, zodat alles goed op zijn plek blijft zitten. Ik heb deze slinger al eens in elkaar gezet en toen gebruikte ik alleen een knoopje om de stukken klei op hun plaats te houden. Dit werkte echter niet goed en alles ging schuiven.

 
 

moon phase hanger

 
Neem een lang stuk garen en maak onderin een knoopje. Rijg er nu een kraaltje aan, en maak deze goed vast door het draad er nogmaals doorheen te halen zodat deze ook echt op zijn plaats blijft zitten. Dit doe je bij iedere kraal die een stuk klei ‘omhoog’ moet houden. De kraaltjes aan de bovenkant van de manen hoeft niet per se extra vastgezet te worden. Aan het uiteinde heb ik wat extra kraaltjes toegevoegd. Hierdoor kun je makkelijk het uiteinde van het draad wegwerken. Dit is natuurlijk optioneel.
 
Houd ongeveer dezelfde hoogte aan tussen de manen. Ik heb daarvoor steeds 5 cm gedaan, maar als je de slinger korter of langer wil maken, kun je dat dus aanpassen. Onderaan heb ik nog een tassel gemaakt, maar dit kun je achterwege laten als je dat wil.

 
 

moon phase hanger

 

Dat is alles en hoewel het even wat tijd nodig heeft om goed te drogen, is dit echt een heel makkelijke DIY. En laten we niet vergeten dat je al snel zo’n €130 kunt besparen door de moon phase hanger zelf te maken, in plaats van die van Free People kopen. Want met dat geld kun je ook zoveel andere leuke dingen doen!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Bertine (aboutfashion)

  super leuk gedaan!!

  14 mei 2016 at 13:05
 • Reply Mariëlle M.

  Pfff wat een geld voor zo’n ‘echte’! En veel te leuk om ook zelf te maken hihi!

  25 mei 2016 at 09:32
 • Geef een reactie