Follow:
Beauty, DIY, Vegan, Zero Waste

DIY cleansing grains, de natuurlijke face wash

cleansing grains

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat het reinigen van je gezicht belangrijk is, maar doe jij dit trouw iedere dag? Ik wel, want jaren geleden heb ik me voorgenomen om nooit meer met makeup op te gaan slapen. Ik gebruik verschillende producten om mijn gezicht schoon te maken, waaronder DIY cleansing grains. Dit poeder maak je van een aantal natuurlijke ingrediënten waardoor je eigen beautymix ontstaat. Het is niet alleen zacht voor de huid, maar ruikt ook lekker en is helemaal vegan. Je maakt het zelf in een paar minuten want moeilijk is het echt niet. Kijk je mee?


 
cleansing grains 

Wat heb je nodig voor DIY cleansing grains?

– 2 eetlepels bentoniet klei
– 1 eetlepel havermeel*
– 1 eetlepel amandelmeel
– 1 eetlepel lijnzaadmeel *
– 5 druppels lavendel etherische olie

– Glazen pot met deksel zonder metaal
– Bakje om te roeren
– plastic of houten lepel

* Havermeel en lijnzaadmeel maak je door een beetje havermout en lijnzaad in de blender te vermalen tot een fijn poeder.
 

Hoe maak je DIY cleansing grains?

Het maken van deze natuurlijke gezichtsreiniger is totaal niet moeilijk. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je bentoniet klei nooit mag combineren met metaal. Als je dit toch doet, vermindert de zuiverende werking van de klei aanzienlijk. Gebruik dus materialen die niet van metaal zijn, ook voor de pot waarin je het gaat bewaren.
 
 
cleansing grains 

Meng alle droge ingrediënten met elkaar tot het een mooi glad mengsel is. Als er nog klontjes in zitten (bijvoorbeeld in de klei), probeer deze dan zo goed mogelijk fijn te drukken. Hiervoor kun je de achterkant van een lepel gebruiken. Als je dit gedaan hebt, voeg je de etherische olie toe aan de cleasing grains. Lavendel staat bekend om te helpen bij allerlei huidklachten en is een goede olie voor het tot rust brengen van de huid. Houd je absoluut niet van lavendel, dan kun je voor een andere olie kiezen. Zoek vooraf wel even op wat de effecten op de huid zijn, want het gaat niet alleen om het geurtje van de etherische olie maar ook om de werking er van.

Je hebt nu een droog poeder, wat in de verste verte niet lijkt op een gezichtsreiniger. Je moet namelijk eerst nog water toevoegen aan het mengsel. Wat ik zelf toe, is een klein beetje van de poeder op mijn hand schudden en daar een paar druppels water bij doen. Wees voorzichtig, want je hebt echt maar heel weinig water nodig. Nu ontstaat als het goed is een papje. Dit smeer je op je gezicht als reiniger. Ik raad aan om eerst je (oog)makeup te verwijderen met een ander product, zodat je de cleansing grains gebruikt op je kale huid.

 
 
cleansing grains 

Cleasing grains zijn op een paar manieren te gebruiken. Je kunt je gezicht er mee wassen, door het papje aan de dunne kant te maken. Je kunt het ook iets dikker laten, waardoor je het als scrub kunt gebruiken. De ingrediënten zijn fijn genoeg om je huid te scrubben zonder het te beschadigen. Ook kun je er een masker van maken. Hiervoor heb je wel wat meer van de mix nodig, wat je ook weer met water aanmaakt en 15 minuten op je gezicht laat intrekken.

Dit multifuctionele papje is niet alleen makkelijk te maken, maar het is ook goedkoop, helemaal natuurlijk, vegan en zero waste. Je kunt makkelijk meer maken als je potje leeg is en zo blijf je genieten van je DIY cleansing grains. Ik ben er gek op en gebruik het heel vaak. Ik kan het je dus ook zeker aanraden. En je zou het recept ook wat kunnen aanpassen als je merkt dat je huid belang heeft bij een iets andere combinatie.
 
 

Wat gebruik jij om je gezicht mee te wassen?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie