Follow:
Beauty, DIY, Vegan, Verantwoord, Zero Waste

DIY face scrub van natuurlijke ingrediënten

DIY face scrubHet is helemaal niet nodig om dure gezichtsscrubs in de winkel te kopen want deze kun je ook eenvoudig zelf maken. Dat is niet alleen goedkoper voor je portemonnee, maar ook beter voor je huid en het milieu (geen microbeads). Met mijn aspiratie om steeds meer verzorgingsproducten zelf te maken en steeds meer zero waste te leven, mag een DIY face scrub van natuurlijke ingrediënten natuurlijk niet ontbreken in mijn badkamer. Ik heb een aantal recepten op Pinterest geraadpleegd en uiteindelijk mijn eigen combinatie gemaakt van fijne ingrediënten die je met een gerust hart op je gezicht kunt smeren. Kijk je mee naar de DIY face scrub?

 
DIY face scrub 

Wat heb je nodig voor deze DIY face scrub?

– 1/2 cup suiker
– 2 eetlepels havermoutmeel *
– 1 theelepel baking soda
– 2 eetlepels zachte kokosolie
– 1 eetlepel amandelolie
– 1 theelepel vitamine E olie (optioneel)
– 5 druppels etherische olie (ik koos lavendel)
– een pot om het in op te bergen

*havermoutmeel maak je door gewone havermout in de blender of foodprocessor te malen tot het heel fijn is en lijkt op meel.

 
 
DIY face scrub 

Hoe maak je deze DIY face scrub?

Het makkelijkste is om alle droge ingrediënten als eerste te mengen. De suiker en havermoutmeel zorgen voor een scrub die zacht genoeg is voor de huid, maar wel dode huidcellen verwijdert. De baking soda haalt vuil en olie van de huid en in deze kleine hoeveelheid is het niet irriterend voor de huid. Kun je niet tegen baking soda op je huid, dan kun je dit ingrediënt weglaten.

Dan is het tijd om de natte ingrediënten toe te voegen aan je mix. Belangrijk is dat de kokosolie zacht is, zo kun je het beter mengen met de suiker en havermoutmeel. De amandelolie verzorgt je huid maar geeft de scrub ook een fijnere textuur om mee te werken. Je kunt er nog vitamine E olie of een andere verzorgende olie aan toevoegen als je dit in hius hebt, maar het is niet noodzakelijk. De etherische olie voeg je als laatste toe, als je verder tevreden bent over de dikte en textuur van je DIY face scrub. Ik koos voor lavendel, wat de huid kalmeert. Bovendien ben ik gek op de geur van lavendel. Je kunt hier uiteraard ook voor andere geuren kiezen, zolang het maar een etherische olie is en geen geurolie (van Xenos bijv.) die je in zo’n geurbrander doet.

 
 
DIY face scrub 

De DIY face scrub gebruik ik nu een tijdje en werkt voor mijn erg prettig. Omdat de olie de suiker een beetje verzadigd, wordt de suiker minder grof en is het meer geschikt voor je gezicht dan een scrub met hele grove korrels. De kokosolie laat een hééél klein beetje olie achter na het scrubben. Ik vind dat juist lekker voor extra hydratatie, maar als je dit niet wil moet je je gezicht even een beetje extra deppen bij het afdrogen.

 
 

En dat is alles wat je hoeft te doen voor het maken van je eigen DIY face scrub!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie