Follow:
Beauty, DIY, Organic

DIY face serum met natuurlijke olie

diy face serumVraag jij je ook wel eens af wat er allemaal in de producten zit die je op je gezicht smeert? Ik ben daar het afgelopen jaar steeds meer mee bezig, en zo kwam ik ook op het idee voor een diy face serum. Want in de meeste producten zitten wel wat verzorgende oliën, maar ook minder fijne ingrediënten. Waarom zou je niet gewoon alleen goede oliën gebruiken en daar zelf een serum uit maken? In dit artikel leg ik uit hoe je dit eenvoudig zelf kunt maken.

 
 

diy face serum 

Wat heb je nodig voor dit diy face serum

– flesje met pipet (donker glas)
– 2 theelepels jojobaolie
– 1 theelepel zoete amandelolie
– 1 theelepel arganolie
– 1/2 theelepel vitamine E olie
– 5 tot 10 druppels etherische olie (ik gebruikte lavendel)

 

*Het lijkt even een investering om al deze oliën te kopen, maar ik had bijna alles al in huis. Je kunt de olie ook gebruiken voor andere diy’s zoals lippenbalsem maken, je kunt het in je haar gebruiken of voor droge plekjes op de huid.

 

Hoe maak je dit diy face serum?

Het maken van een natuurlijk face serum is eigenlijk heel eenvoudig, maar het behoeft wel wat kennis van oliën in het algemeen. Hoewel bovenstaande oliën (en nog vele anderen) goed zijn voor de huid, worden ze niet allemaal even snel opgenomen. Daarom is het belangrijk om een olie te kiezen die handig in gebruik is als basis voor je diy face serum. Ik koos voor jojobaolie, waar dan ook het meeste van in zit.

Het is een kwestie van het flesje vullen met de oliën die jij wil gebruiken. Niet iedere fles is even groot en daar moet je dus je hoeveelheden op aanpassen. Maar blijf er aan denken dat je van jojobaolie het meeste gebruikt en van de andere oliën minder.

Omdat de biologische arganolie die ik gebruik een zeer sterke geur heeft, heb ik essentiële olie toegevoegd. Sowieso is het wel lekker om het een subtiele geur te geven, hoewel je dit ook achterwege kunt laten. Ik koos voor lavendel.
 
diy face serum

 

Schud alles goed door elkaar als je de oliën toegevoegd hebt. In zo’n klein potje kun je natuurlijk niet goed roeren, dus schud het langzaam om alles goed te combineren.

Vergeet niet een leuk etiquette te schrijven voor je diy face serum. Op de onderkant heb ik ook nog een stickertje geplakt met de maand en het jaar dat ik het diy face serum maakte. Zo weet je over een jaar dat het tijd is om een nieuwe lading te maken, mocht je het tegen die tijd nog niet opgemaakt hebben.
 
 
diy face serum
 
Dit diy face serum is heerlijk in gebruik, maar ik kan aanraden om het alleen ‘s avonds te gebruiken. Het is namelijk een heel rijk product, waardoor de olie er even over doet om volledig in de huid te trekken. Veel gezichtsserums bevatten alcohol denat. wat er voor zorgt dat het als het ware vervliegt en je direct daarna je make-up kunt aanbrengen. Maar dat nare ingrediënt zit gelukkig niet in deze zelfgemaakte versie, waardoor opname van de olie alleen iets langer duurt.
 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Isabel

    Leuke blogpost! Ga deze DIY zeker een keertje proberen. 🙂

    http://www.isabellaschoice.com x

    4 september 2016 at 21:28
  • Geef een reactie