Follow:
Bloggen, DIY

DIY | Faux Marble ondergrond voor bloggers

diy faux marble Je kent vast wel die bloggers die prachtige marmeren ondergronden gebruiken in hun foto’s. Het ziet er gewoon zo strak en elegant uit, en daarom bedacht ik een DIY om zelf ‘marmeren’ platen te maken voor al je fotografie-dromen. Het is leuk, voordelig en binnen 10 minuten gepiep. Kijk je mee?
 
 
diy faux marble

 

Wat heb je nodig
– Gladde planken hout met plastic bovenkant (ik kocht mijne in de koopjeshoek van Ikea)
– Plakplastic met marmeren motief (bij o.a. Gamma, Praxis, Leen Bakken etc.)
– Pen
– Schaar
– Liniaal

 

Deze tutorial is super makkelijk, je moet alleen even goed opletten met het plakken van het plastic. Je gaat als eerste uitmeten hoeveel plakfolie je nodig hebt. Knip dit uit en doe hetzelfde voor eventuele andere plankjes die je wil beplakken. Hout met een plastic bovenlaag (de typische Ikea-look) werkt hiervoor het beste, omdat dit een vlak oppervlakte biedt voor het plastic folie om aan te blijven plakken.

Lees eerst even de beschrijving van het folie dat je hebt gekocht. Als het goed is kun je direct beginnen met plakken. Werk altijd in de richting waarin je folie is opgerold, daar heb je alleen maar profijt van. Plak het plastic voorzichtig op de houten plank, en wrijf met je liniaal over het plastic om het geheel vlak te krijgen. Zit er een luchtbel of vouw in het plastic, maak dat stuk dan los en probeer het opnieuw.

 
 

diy faux marble

 
Het is eigenlijk super eenvoudig! Ik heb uiteindelijk drie houten plankjes beplakt. Ik heb overal slechts één kant met het marmeren plastic beplakt, zodat ik de witte achterkant ook kan gebruiken. Dat zag ik namelijk bij een andere blogger op Instagram, maar ik kan niet meer vinden wie het was. Maar je kunt dus twee plankjes tegen elkaar aan zetten, waardoor je een mooie ondergrond en achtergrond voor je productfoto’s hebt.

 

diy faux marble
 

Je resultaat is dan zoiets als dit:

diy faux marble
diy faux marble

 

Je hoeft dus geen echte marmeren plaat meer te kopen om dat effect in je productfoto’s na te bootsen. Hoewel ik wel een marmeren plaat heb voor het bakken, is die super zwaar en onhandig in gebruik. Met deze llchte plankjes werkt het net zo goed, dus wees niet bang om deze diy zelf te proberen.

 
 

Wat zeg jij; yay or nay voor de marmeren trend?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Manon

  Wat een leuk idee!

  4 augustus 2015 at 19:18
 • Reply Julie Quadflieg

  Wauw! Wat een handige en mooie DIY! 🙂

  4 augustus 2015 at 19:21
 • Reply Emmablogt

  Wat een leuke DIY. Ik ga dit denk ik wel maken. Ideaal voor productfotos

  5 augustus 2015 at 17:43
 • Reply Annette Guitoneau

  Heel leuk idee.

  5 augustus 2015 at 20:08
 • Reply Ansjah

  Yay!

  29 augustus 2015 at 23:34
 • Reply Jolien

  Wauw, heel leuk idee! Ik ga dit zeker ook proberen.

  7 september 2015 at 14:35
 • Geef een reactie