Follow:
Beauty

Natuurlijke DIY finishing powder maken

diy finishing powderOnder het mom van ‘veel producten kun je zelf maken’, heb ik vandaag een heel leuke en makkelijke DIY voor je. Het ontstond toen ik op internet op zoek ging naar een natuurlijke, diy finishing powder, ook wel translucent powder genoemd. En ik schrok er nogal van dat je makkelijk €20 betaald voor een potje waar niets anders dan maizena en wat kleurstof in zit. Gelukkig heeft Pinterest de oplossing voor alles en kwam ik een DIY tegen om zelf dit product te maken. Ik zal je vertellen je eenvoudig dit zelf te maken is!
 
 
diy finishing powder 

Wat heb je nodig voor DIY finishing powder

– Maizena
– Arrowrootpoeder
– Geelwortel/kurkuma (optioneel)
– Lege verpakking van finishing/loose powder

Je kunt geelwortel gebruiken om je diy finishing powder iets meer kleur te geven. Dit oosterse kruid geeft namelijk een sterke gele kleur af. Wees dus voorzichtig dat je niet te veel gebruikt! Dames met een donkere huid zouden wat pure cacaopoeder kunnen gebruiken om de poeder wat donkerder te kleuren.
 
 
diy finishing powder

 

Hoe maak ik DIY finishing powder?

De basis is zo eenvoudig, dat je je afvraagt waarom je dit niet eerder zelf bent gaan maken.Je gebruikt gelijke delen maizena en arrowrootpoeder. De hoeveelheid hangt een beetje af van de pot waar je het in gaat doen, maar ik zou zeggen dat je met 1/2 tot 1 eetlepel per poeder aardig goed zit. Roer beide poeders goed door elkaar heen en zorgt dat er geen klontjes meer in de poeder zitten.

Als tweede stap is het tijd om de geelwortel toe te voegen. Doe dit heel voorzichtig en beetje bij beetje. Het moet de poeder kleuren, maar moet natuurlijk niet te sterk zijn. Het geeft erg af op kleding en ondergronden, dus bescherm je kleren en werkblad tegen vlekken.
 
 
diy finishing powder 

Blijf alles mixen totdat je de perfecte combinatie hebt. Ik heb ongeveer 1/2 theelepel geelwortel gebruikt omdat een gele poeder de roodheid in mijn gezicht verdoezelt. Je bent niet verplicht om geelwortel te gebruiken trouwens, maar je loopt het risico dat je diy finishing powder wat wit uitslaat op je gezicht. En dat is natuurlijk geen mooie look.

Het laatste wat je doet is alles in het potje schuiven, mocht je het daar niet in gemengd hebben. Zorg ervoor dat de verpakking waar je je diy finishing powder in doet specifiek voor losse (make-up) poeder is. Zo kun je het het beste doseren wanneer je je zelfgemaakte make-up gebruikt.
 
 
diy finishing powder 

Ik gebruik deze zelfgemaakte finishing powder nu ongeveer twee weken en ik kan zeggen dat ik erg tevreden ben. Het zorgt ervoor dat mijn foundation niet zo glimt gedurende de dag, het geeft nét een beetje kleur af en het kost me echt bijna niets om te maken. Ik had de arrowrootpoeder namelijk al in huis. En het is ook nog eens helemaal natuurlijk. Je weet precies wat je gebruikt en er zit geen talc in, wat voor nogal wat huidproblemen kan zorgen. Ik denk dat ik dit recept nog vaak ga maken!

 
 

Wat is jouw favoriete beautyproduct om zelf te maken?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Geef een reactie