Follow:
Beauty, Haar

DIY | intensieve kuur met zilvershampoo voor blondines

zilvershampooBlond haar hebben is best leuk, maar het kan soms wel wat extra onderhoud vragen. Zo heeft het de neiging te verkleuren (koperkleurig) en daarom gebruik ik al lange tijd zilvershampoo. Deze paarse shampoo helpt om deze ‘gloed’ te verminderen, en is waarschijnlijk wel een bekende truc bij andere blondines. Maar mijn kapper gaf mij een geweldige tip waardoor je van je gewone zilvershampoo een intensive kuur kunt maken. Wil je weten hoe je dit doet, lees dan even verder.
 
In principe doe je niets anders dan je normaal doet met een shampoo. Het enige verschil is dat je de shampoo voor een langere tijd in je haar laat zitten, waardoor het effectiever werkt. Ik had hier zelf nog nooit aan gedacht, en was ook een beetje geschrokken toen mijn kapster me erover vertelde. Wordt je haar dan niet paars als je het er te lang in laat zitten? Nee, helemaal niet! Het wordt juist weer stralend en helder blond. Je kunt deze truc gebruiken voor zowel natuurlijk als geverfd blond haar.
 
Wat heb je nodig
– Je gewone zilvershampoo (ik gebruik Pro-Voke Touch Of Silver)
– Een plantenspuit (optioneel)
– 15 minuten tijd
 
Hoe ga je te werk
Het belangrijkste is dat je je haar nat maakt. Dit kan door letterlijk je haar onder de kraan/douchekop te houden, maar je kunt ook een plantenspuit gebruiken. Als je haar namelijk te nat is, gaat het druppen in de tijd dat het inwerkt. Ik gebruik daarom liever een plantenspuit. Maak je haar voldoende nat zodat de shampoo gaat schuimen, maar het hoeft dus niet kletsnat te zijn.

Breng de shampoo aan zoals je normaal ook zou doen. Ik gebruik wel even iets meer shampoo voor een beter resultaat. Zorg dat je ook je haarpunten meeneemt want daar is je haar waarschijnlijk het meeste verkleurd.
 
Uitspoelen en klaar!
Maak vervolgens een prachtige knot/palmboom of andere creatie boven op je hoofd door je haar vast te doen. Zo drupt het ook minder op je kleding. Wacht vervolgens 15 minuten voor je onder de douche stapt. Je kunt het tussentijds even masseren, maar in principe hoef je er nu niets meer mee te doen. Heb je hééél licht of broos haar, probeer dan eerst voor 10 minuten. Je wil natuurlijk niet dat de paarse kleur in je haar trekt.

Stap daarna onder de douche, spoel de zilvershampoo uit en was daarna je haar met je gewone shampoo en conditioner.
 
Het is echt zo makkelijk! Je moet er dus alleen even aan denken als het weer tijd is om je haar te wassen. Je kunt deze intensieve kuur één keer per week herhalen in de strijd tegen de rode en groene (van chloorwater) lokken.

 
 

Heb jij ook last van verkleuringen in je blonde coupe?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Iscreambeauty

    Dit doe ik ook altijd! Zilvershampoo werkt het beste als je het even laat inwerken. Goldwell heeft een speciale zilvershampoo voor poreus haar, dan slaat je haar niet paars uit!

    18 juli 2015 at 10:21
  • Geef een reactie