Follow:
DIY, Lifestyle, Organic

DIY | Maak je eigen slaapspray met lavendel

diy lavender pillow sprayMakkelijk in slaap vallen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch is een goede slaap erg belangrijk voor ons lichaam en je functioneren de volgende dag. Nu ik een pijnlijke knieblessure heb, vind ik het lastig om direct in slaap te vallen. Maar op Pinterest zag ik iets interessant voorbij komen: lavender pillow spray, oftewel een spray met lavendelgeur dat je op je beddengoed sprayt. Met deze simpele DIY slaap ik weer heerlijk! Wil je weten hoe je dit maakt, lees dan verder.
 
Afgelopen zomer schreef ik ook al een artikel over slaaptips, maar soms ben je toe aan iets nieuws. Ik in ieder geval wel, helemaal nu ik constant pijn aan mijn knie heb. Hierdoor kom ik maar moeilijk in slaap, terwijl ik nooit echt een lastige slaper was. Deze pillow spray is dan ook een uitkomst omdat het makkelijk in gebruik is, en lavendel bijzonder effectief is om bij in slaap te vallen. En het is ook nog eens helemaal veilig voor gebruik bij kinderen. Wie weet kun jij of je kroost ook wel zo’n pillow spray gebruiken!
 
 
diy lavender pillow spray
 

Ingrediënten:

– Een spuitflesje (deze is van Action en ligt bij de haarelastieken)
– Mineraalwater
– 10 druppels etherische lavendelolie (Pure olie, niet de geurolie van bijv. Xenos en Blokker)
– 2 eetlepels alcohol (verkrijgbaar bij Kruidvat)
– Trechter
– Maatschep voor eetlepel
– Etiket (optioneel)
 
Het is absoluut niet moeilijk om te maken en je bent waarschijnlijk binnen vijf minuten klaar. Allereerst doe je water in het flesje. Het is makkelijk om hiervoor een trechter te gebruiken zodat je niet knoeit. Ik heb mijn flesje van 200 ml gevuld tot er ongeveer nog 3 cm bovenaan vrij was. Daarna heb ik de twee eetlepels alcohol toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de olie beter mengt met het water. Dan is het tijd om de lavendelolie toe te voegen. Dit is de pure olie en dus is het sterk geconcentreerd. Zorg er dus voor dat je voorzichtig begint en eerst zo’n vijf druppels in het water doet. Ik heb uiteindelijk in totaal 11 druppels aan het water toegevoegd en deze sterkte werkt voor mij erg prettig. Je kunt natuurlijk altijd nog meer toevoegen als je bij gebruik merkt dat de geur niet sterk genoeg voor je is. Draai de spuitmond op de fles en je bent klaar!

Ik heb zelf nog een etiket op de fles geplakt zodat ik weet wat erin zit. Mijn etiket is van Dille & Kamille, maar je kunt daarvoor natuurlijk van alles gebruiken.
 
 
diy lavender pillow spray B
 
En zo simpel is het! Ik spray een beetje over mijn bed direct voor dat ik erin kruip, en het geeft een heerlijke geur. Ik ben dan ook dol op lavendel, dus dit is voor mij absoluut geen straf. Schud de fles voor gebruik wel even; zo mengt de olie zich met het water.
Uit de vele tutorials op Pinterest maak ik op dat deze mix geen vlekken achterlaat op je beddengoed, en hoewel ik het bij mijzelf ook niet heb gezien, kan ik je natuurlijk niets beloven. Maar de olie is kleurloos en wordt in zo’n kleine concentratie verneveld dat ik me niet voor kan stellen dat je hier echt vlekken aan overhoudt.
 
Misschien kan het jou (of je kind) ook helpen met het in slaap vallen. Voor mij werkt het erg ontspannend en ik kan het iedereen aanraden. Het is zo makkelijk te maken en ook de ingrediënten zijn niet zo duur. Een goed excuus voor een leuke DIY op een regenachtige dag!

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Manon

    Oh wat handig!

    13 januari 2015 at 14:14
  • Geef een reactie