Follow:
Bohemian, DIY, Lifestyle

DIY | Macrame plantenhanger

DIY MacrameMisschien heb je deze leuke macrame plantenhangers al gespot bij onder andere Ikea en Xenos, maar wist je dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken? Eigenlijk heb je alleen maar touw nodig om allerlei creatieve dingen te maken met macrame. Denk aan plantenhangers, wandkleedjes en je kunt er zelfs een heuse tuinschommel mee maken! Ben je benieuwd hoe je deze DIY plantenhanger in slechts tien minuten maakt, lees dan verder.
 
Macrame was in de jaren ’70 al erg populair en zoals dat gaat met trends uit die tijd, is het nu weer helemaal hip. Macrame is er in vele kleuren in maten, maar het is altijd een vorm van decoratie met gevlochten of geknoopt touw. Het meest voorkomend is de (DIY) plantenhanger, maar je kunt er nog veel meer leuke dingen mee maken. Het is een leuke manier om zelf iets voor in je huis te maken, hoewel je het ook in de meeste winkels kunt kopen als je geen zin hebt in het knopen van touw.

 
 
DIY Macrame 

Gelukkig is het niet moeilijk om te doen en dat zal ik in dit artikel laten zien! Ik heb de eerste keer een berekening gebruikt van Whats Up Moms, waar heel duidelijk werd uitgelegd hoeveel touw je ongeveer nodig hebt. De andere twee keren heb ik dit een beetje op de gok gedaan, omdat mijn projectjes ook niet allemaal even lang moesten worden.

Voor deze lange hanger heb ik 2 x 70 cm + 60 cm gebruikt. En daarbij telde ik nog de maat van de pot op. Ik kwam ongeveer uit op 215 cm per touw, en je hebt hiervan vier stroken nodig. Dit is ook eigenlijk alles wat je nodig hebt, maar je kunt het wel opleuken met onder andere kralen, veertjes en andere knutseldingetjes. Leef je dus lekker uit en maak een plantenhanger die helemaal jouw stijl is!

 
 
DIY Macrame 

Leg alle touwen op elkaar, vouw ze dubbel en maak in het midden een knoop. Dit is waar je de plantenhanger later aan op kunt hangen. Het is nu steeds een kwestie van twee stukken touw aan elkaar knopen. De eerste rij is makkelijk; begin op ongeveer de helft/tweederde met de eerste knopen. Pak twee slierten en knoop ze aan elkaar. Knoop vervolgens de andere touwtjes op dezelfde hoogte. Nu ga je ze kruislings knopen. Je neemt vanuit iedere knoop één touw en die knoop je vervolgens weer samen. Zo krijg je een ruitje. Knoop ongeveer twee á drie rijen en kijk dan of je pot nog steeds past. Als je de knopen te dicht op elkaar doet, past je pot misschien niet meer! Blijf regelmatig controleren dus. Je kunt zo veel of zo weinig knopen maken als je leuk vindt. Ben je klaar, dan maak je onderin een dikke knoop met alle uiteinden bij elkaar. Als er veel touw over is, knip je dit gewoon af. Zet je pot met plant in de hanger, zoek er een leuk plekje voor en je bent klaar! Heb je nog wat inspiratie nodig, kijk dan eens op Pinterest!

 
 
DIY Macrame
 
 

Wat zou jij nog eens willen maken met deze hippe techniek?

 
 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mariëlle M.

  Ik vind het echt super leuk staan, dit ga ik onthouden voor op mijn balkonnetje later 😛

  4 juni 2016 at 11:37
 • Reply Bertine (aboutfashion)

  wat een leuk idee, dit ga ik ook doen!

  6 juni 2016 at 21:53
 • Geef een reactie