Follow:
Beauty, DIY

DIY: Make-up repareren


Ik denk dat we het allemaal wel eens hebben gehad; je favoriete poeder, blush of oogschaduw is gevallen en ligt nu gebroken in de kast. Het blijven gebruiken is lastig omdat het zo korrelig is maar weggooien is ook zonde. Na een leuke vondst op Pinterest en wat onderzoek heb ik een leuke DIY voor jullie. Je kunt nu namelijk heel eenvoudig en goedkoop jouw verbrokkelde make-up repareren zodat je er nog veel plezier van hebt.
Wil je weten hoe je dit moet doen, lees dan snel verder.

De benodigdheden:
– De make-up die je wil repareren
– Een paar theelepels alcohol (70%, gewoon in de drogisterij te verkrijgen)
– Een theelepel
– Een spatel om mee te roeren

Dit is de blush die ik wilde repareren. Het is ‘Heartbreaker’ van Ulta, een Amerikaans merk en niet verkrijgbaar in Nederland. Daarom was ik ook zo teleurgesteld dat het op een gegeven moment gebroken op de grond lag. Dit is hoe het er van te voren uitzag. 


Hoe moet je dit doen?

Zorg ervoor dat je met de theelepel alle make-up tot een fijn poeder stampt. Dit voelt heel tegennatuurlijk maar geloof me, het komt goed. Zorg ervoor dat er absoluut geen klontjes meer in zitten, dit helpt om het later zo vlak mogelijk te maken.

Voeg voorzichtig een theelepel alcohol toe. Mix dit met de make-up en voeg net zoveel alcohol toe tot het een crème is geworden. Je kunt het overigens ook in een apart bakje roeren maar ik vond dit makkelijker.

Wanneer het goed gemixt is, maak het dan zo vlak mogelijk. Dit kun je met een natte vinger doen. Laat vervolgens het product een paar keer op de tafel tikken. Zo komen luchtbellen naar boven en wordt met zo mooi mogelijk. Vergeet ook niet de zijkanten schoon te maken, zo krijg je het mooiste resultaat.

Laat het vervolgens meerdere uren drogen. Geef het gewoon de tijd en ga niet na een uur al met je kwast erin. Ik heb zelf 24 uur gewacht om er zeker van te zijn dat het droog zou zijn.

Dit is het eindresultaat. Ik ben echt super tevreden en ben ook heel erg blij dat het nog altijd veel pigment afgeeft. Daar verandert de alcohol dus niets aan.

 

Ik ben echt super blij dat ik nu nog veel plezier kan hebben van mijn favoriete blush van Ulta. Wil je dit zelf ook proberen, doe het dan vooral want het is echt heel eenvoudig! Je kunt dit doen met alle soorten ‘pressed make-up’ dus poeders, blushes, oogeschaduw etc. Ik hoop dat jullie ook je make-up weer kunnen repareren!
Je kunt ook dit filmpje op Youtube kijken voor uitleg.

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Stephanie

  Ooh woow, heb ik nog nooit eerder van gehoord. Ik dacht dat het dan misschien wat minder kleur zou afgeven maar super-goed dat het nog altijd goed gaat.

  16 september 2012 at 16:41
  • Reply Geanne Schutter

   Nu (na een week of wat) is het pigment nog altijd goed. Echt een aanrader om eens te proberen dus!

   24 september 2012 at 20:07
 • Reply Laura

  Hey dat ga ik eens proberen! Hoe duur is die alcohol van de kruidvat?

  10 november 2012 at 16:12
  • Reply Geanne Schutter

   Ik heb nog even geprobeerd om de exacte prijs voor je te vinden, maar het staat niet op de website van Kruidvat. Ik geloof dat het iets van €1,- a €2,- was en je kunt het vinden bij de schoonmaakartikelen. Veel succes!

   10 november 2012 at 17:43
 • Geef een reactie